çocukluğumda ailem, annem tarafından arkamda durulmadıysa, korunmadıysam bu şimdiye nasıl yansımış olabilir?

terapist olanlar ya da benzer şeyler yaşayanlar bu konu hakkında biraz konuşalım mı? çocukluğumda annem kendi ailesinden biri için, arasının bozulmasından korktuğu için, karşı taraf beni duygusal olarak istismar edip yaraladığı halde o yetişkinlere karşı beni koruyup o daha çocuk, küçücük, böyle davranamazsınız diye arkamda durmadı. kıyaslamaları, hakaretleri görmezden geldi. şimdi ise yetişkinliğimde özellikle karşı cinsle ilişkilerimde ayrılık fikri korkutucu geliyor, ilişkilerde kaygılıyım ve kendimi öncelik yapamıyorum. alakalı olabilir mi ya da bu durum başka nelere yol açabilir?

1. Bir de kendi fikir ve hareketlerim hakkında emin olamıyorum, kendime güvenim ve ayağımın yere sağlam basması çok düşük seviyede

5 aralık 2023 21:38

2. Köklenmeyi etkiler. Ait hissedemezsiniz,olmadığınız yerde olduğunuz yerden daha mutlu olacakmışsınız gibi gelir . Çok var zamanla aşamaları gözlemleyin. Sağlıklı tüh hali nasıl olur bunu bilerek başlamak daha mantıklı sanırım

5 aralık 2023 22:02

3. Ruh hali

5 aralık 2023 22:14

4. Benim tam tersi ailem çok pasif olduğu için ben çok saldirgan oldum mesela. Çünkü kendimi kendim koruyabilirdim başkası değil bu yüzden hep güçlü görünmeye çalıştım insanlarla mesafeli oldum . Herkes bana zarar vermek istermiş gibi tetikte ve saldiriya hazirdim hep gardimi aldim

5 aralık 2023 22:49

5. a3 +1, bende de müthiş bir sınır koruma, kendinden başka kimseye güvenmeme, her şeyi tek başına yapma, kolay kolay yardım istememe gibi bir sürü kişilik özelliği oluşturmuş terapiyle anladığım kadarıyla. Ve genelde de agresif bir insanım

6 aralık 2023 10:44

6. Benim ailem özellikle annem hep yanımdaydı. Korurlardı yani üzerime çok düşerlerdi. tek çocuk olmanın etkisi mi bilmiyorum ama Çevreye aşırı kapalı biri oldum. Kimseden yardım istemem, kimseye yük olmak istemem. Her işimi kendim yapmaya çalışırım. Kimseye gerçek anlamda güvenmem. Kimseye hiçbir şeyimi anlatmam. Param olunca terapiye gidip bu konu hakkında çalışmak istiyorum. Çünkü hayat bazen çok zor geliyor.

6 aralık 2023 11:53