çok acil 20 kilo vermem gerekiyor sağlıklı olması artık umrumda değil nasıl beslenirsem çok hızlı şekilde zayıflarım?

tek öğün yemek yemeyi düşünüyorum artık. şişman olmaktan çok sıkıldım. sürekli ağlıyorum canım çok yanıyor. bütün güzel yıllarım şişman geçti. kimse beni sevmedi. kiminle konuşsam beni zayıflatmaya çalıştı. çok canım yanıyor. kimse için değil kendim için zayıflamak istiyorum evet. kaybettiğim özgüvenim yerine gelsin artık yüzüm gülsün diye. zamanında 20 küsür kilo vermiştim. daha vereceğim 20 kilom daha var. kilo vermenizde en etkili şeyi söyleyip bana yardımcı olabilir misiniz?

1. Bence besin değeri yüksek şeyleri çok az yiyin günde birkaç kere yoksa dişleriniz falan dökülür. Bir de spor yapın.

2 şubat 2020 23:17

2. eğer sürdürülebilir olmayan bir yöntemle verirsen geri alırsın bence süslücüm, yaşam tarzını değiştirmen gerekli. bence kafana uyan bir diyetisyenle çalışmaya başla, online da olur aslında çünkü onlara sürekli ne yediğini falan attığın için daha kontrollü olabilirsin. bu arada bilmişlik yapıyorum diye algılama, ben de en az 10 kilo vermek istiyorum ama kendimde o motivasyonu bulamıyorum, kısa bir süreliğine kessem de (gizlinot: tatlı çok seviyorum) kilo verdikten sonra tekrar tatlı yemeye başlayıp geri alacağım diye düşünüyorum o yüzden de hiç diyete girmiyorum :( ikimize de motivasyon lazım süslücüm, olayın başı bu bence :)

2 şubat 2020 23:19

3. tek öğüne direkt geçmeniz zor olabilir bir de bence intermittent fasting yaparak 2 öğün yemeye başlayabilirsiniz bence, saat aralığına kendiniz karar verirsiniz. sağlıklıyaşıyoruz un instagram hesabına bir bakın, bir de okan bey kişisel hesabında kahvaltı ve akşam yemeklerini paylaşıyor, onlar gibi beslenmeyi çok isterdim açıkçası, çok sağlıklı besleniyorlar. kahvaltı ve yemek arasında hiçbir şey tüketmiyorlar vs bir inceleyin isterseniz :)

2 şubat 2020 23:21

4. çare yememek. ne kadar az yemek o kadar çok kilo kaybı

2 şubat 2020 23:22

5. ben yazana kadar bir üstteki süslü de if yazmış, omad diye araştırabilirsiniz tek öğün istiyorsanız, ama dediğim gibi normal yeme düzeninizden direkt tek öğüne geçmeniz bence biraz zorlayıcı olabilir.

2 şubat 2020 23:23

6. once kilo alma nedenlerinizi bulun. Cok yemekten kilo aliyorsaniz, sizi cok yemek yemeye iten seyleri bulun. Çözümü kökten yapmadikca her diyet bir gun biter ve tekrar kilo alırsınız.

istediğiniz görüntüye ulaşmak varken bes dakikalık damak zevki icin bundan vazgecmeyin. Pes etmezseniz basarirsiniz.

Günde iki ogun beslenin. Ara ogunleriniz şekersiz cay, kahve olsun. Yatmadan en az 5 saat önce yemeginizi yemis olmanız lazim. Meyve seviyorsaniz kahvalti menunuze ekleyin. Aksam yemekten sonra yemeyin. Sizi rahatsiz etmeyecek ölçüde karbonhidratı azaltin. Birden kesmek dengenizi bozar.

Tüm bunlari saglikli olduğunuzu, testlerinizin normal olduğunu düşünerek yazdim.

2 şubat 2020 23:28

7. Cevapalarınız için teşekkür ederim öncelikle. Şimdi yazdıklarınızdan aklımda kalanlara cevap vermeye çalışacağım. Diyetisyenle çalıştım 3 ay önce maddi durumlardan dolayı bırakmak zorunda kaldım. Zamanında 20 küsür kilo verdiğim için metabolizmam durmuş durumda çok az kilo verebildim diyetisyene giderken. Tahlillerim falan her şeyim normal çıktı hatta aşırı iyi çıktı. Kilo vermeme tek engel benim. Kola tatlı ve hamburger bağımlısıyım kilo alma nedenim bunlar. Ayrıca üzüldükçe yemeğe saldırıyorum. Yememem lazım biliyorum ama ağlaya ağlaya yiyorum.

Uzun zamandır 2 öğün besleniyorum. Kahvaltı ve akşam yemeği olarak. Arada da 2 ara öğün yapıyorum. Tatlıyı hayatımdan çıkarmam lazım en zoru bu benim için. Evet sağlıklı beslenmeyi hayat tarzım olarak devam ettirmem lazım biliyorum ama artık vaktim yok buna. 20 kilodan kurtulduktan sonra devam ettiririm. Benim çok kısa sürede 15 kilodan kurtulmam lazım hızlıca rahatlamam için

2 şubat 2020 23:44

8. A6 süslüm çok tatlısın çok teşekkür ederim cevabın için. 2 ayda verebilsem keşke yine yeter bana. Yorgun düşeyim sağlığımdan olayım inan umrumda değil şuan çünkü abartmıyorum hiç mutlu değilim. acı çekmem baş ağrılarından ölmem gerekiyorsa öleceğim. Çünkü bu şekilde canım çok yanıyor mutsuzum. Hiç tanımadığım insanlardan "yüzün çok güzel, bir de biraz kilo versen keşke"leri duymaktan yoruldum. Doğduğumdan beri şişmanım. Kimse beni kaybetmekten korkmadı. Kimse beni olduğum gibi kabullenip sevmedi. Hep terk edildim. Ağlatıldım kimse umursamadı. Zayıflamak istiyorum dedim kimse inanmadı yapabileceğime. Haklılar yapamadım da. Artık üzülmek ağlamak istemiyorum. İstediğim şeyleri giyebilmek istiyorum. Yarından itibaren az yemek yemeye çalışacağım. Çayları da aklıma yazdım çok teşekkür ederim

3 şubat 2020 00:40

9. Yazdıklarınızı okurken bile ağlıyorum inanın. Bir insan kendine bunu nasıl yapar, nasıl bu kadar acı çektirir diye üzülüyorum. Daha ne kadar canım yanmalı, daha ne kadar ağlatılmalıyım bilmiyorum. İşin kötüsü her şeyin farkındayım. Ne yapmam lazım her şeyi biliyorum çünkü doğduğumdan beri zayıflamaya çalışıyorum. İstedim, yemin ederim çok istedim zayıflamayı. Ama neden bitiremedim neden hep yenildim bilmiyorum. Kime kızayım kendimden başka? Umarım bu gece son ağlayışım olur artık biter bu kendimle olan savaşım. O kadar inanıyorum ki kilo verince mutlu olacağıma. Sadece mutlu olmak istiyorum. 80 kiloyum. 60 olayım yeter. Yazdıklarınız için teşekkür ederim ❤️

3 şubat 2020 01:19

10. Çok sağol süslüm arkadaşlarımın en yakınlarımın yapmadığını yaptın valla bana bu gece. Beni hiç tanımadığın halde aşırı moral verdin yanımda oldun çok teşekkür ederim. Haklısın, şükretmem lazım ediyorum da ama bu konuda o kadar kırgın ve yorgunum ki sahip olduğum şeylerin değerini fark edemiyorum işte. Sürekli hayal kuruyorum kot pantolon giydiğimi falan. Aslında yazınca ne kadar basit geliyor istediğim şeyler. Ama yaşayan çeken bilir işte acısını. Bir de kilom yüzünden sevdiğim adamdan terk edilişim, başkalarıyla sevgili oluşunu izleyişlerim var. Bu yüzden içim asla soğumuyor, kendimi affedemiyorum. Zayıflayıp yepyeni bir hayata başlamak istiyorum çok acil bir şekilde

3 şubat 2020 01:32