yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    11 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    öğretim üyesi öğrenci ilişkisi

    Selamlar. Üniversite üçüncü sınıf öğrencisiyim. Birkaç hafta önce okul dışında biriyle tanıştım çok etkilendim ama sonradan bizim okulda öğretim üyesi olduğunu öğrendim (öğrenci diyebileceğim kadar genç gösteriyor) bunu öğrendikten sonra epey kendimi frenlemeye çalıştım ama başaramadım şu an beraberiz ama ortaya çıkarsa bunun bir yaptırımı var mıdır, akademik hayatımıza zarar gelir mi bilmiyorum ve güvenilir bir kaynak bulamıyorum. Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

    1. kendisinin bilgisi yok daha önce yurtdışında eğitim vermiş yeni türkiyeye gelmiş hatta ben uyardım uzak durmaya çalıştım yasak olduğunu bilmiyodum falan dedi. Umarım dediğiniz gibidir. Çok teşekkürler.

    5 aralık 2016 01:51

    2. özel üniversite mi devlet mi? sizin bölümünüzde mi? derslerinize giriyor mu? Özeldeyseniz eğer ve bursluysanız bu konuda katı yaklaşımları olduğunu duymuştum. Burs kaybı falan olabilir. Hele bi de sizin derslerinize giriyorsa sosyal açıdan da çok zorluk çekebilirsiniz. devletteyseniz ve sizin bölümünüzde değilse hiçbir problem yok. Devletteyseniz sizin bölümünüzdeyse yönetmelikte yine bir caydırıcılık yok diye biliyorum bu duruma takıntılı katı yöneticileriniz yoksa eğer.ama bölümünüzdeki sosyal çevre sizi biraz dışlayabilir.

    5 aralık 2016 02:34 5 aralık 2016 02:43

    3. Fakültelerimiz farklı ve ondan seçmeli ders almadığım sürece hiç ortak dersimiz olmayacak. Özel üniversite ve tam bursluyum.

    5 aralık 2016 02:47


    4. bizim okulda oluyordu bu baya hocalar falan da biliyordu genel olarak ama başına akademik anlamda bir şey gelmese de dedikodu çok dönüyor. hiç yakınlık göstermezlerdi ki doğrusu da odur zaten, kısaca içinde bulunduğunuz ortama bağlı, açık görüşlü değillerse sizin başınıza bir şey gelmez ama o kişinin akademik itibarı zedelenir sanıyorum.

    Ek: birlikte takilmak vs iyi guzel ama ciddi bir iliskiye ben girmezdim. Yoksa yemek yemek, konsere vs gitmek sosyal aktivitelerde bulunmak soeun degil. Ayrica nikahi basin herkes sussun ne ya sjdj gozlerim kanadi okurken

    5 aralık 2016 03:31 5 aralık 2016 11:42

    5. bak sana bir şey söyleyeyim, kafana bile takma bu konuyu, velev en ağır yaptırım bile olsa...

    ben zamanında hoşlandığım birisine sırf o benden 2-3 yaş büyük ve araştırma görevlisi diye yanaşamamıştım, o da bana keza henüz lisans öğrencisi olduğum için aynı kaygıyla yanaşamamıştı. ikimiz de utangaç insanlardık, ama karşılıklı bir elektirklenme olduğunu biliyorum ben.

    bir halt yiyemedik tabii, zaman geçti, bir de baktım bunun elinde yüzük. ondan seneler sonra benimle aynı dönemde o da ingiltere'ye geldi, artık ikimiz de lisansüstüydük, ama o evlenmişti.

    vaktiyle bu saçma konuyu kafaya takmayıp birbirimize yaklaşabilseydik, şu anda evli olan biz olabilirdik!!

    5 aralık 2016 06:08

    6. evlilik durumunda tabiiki bir yaptırımı olamaz ancak beraberlik/sevgili olmak bunlara özelliklede özel okul ortamında öğrenipte hiç bir şey yapmayacaklarını sanmıyorum. tabii bu okuluna görede değişebilir.

    5 aralık 2016 08:37

    7. biraz dikkat edersiniz okulun içinde el ele göz göze olmazsınız, odasına çok fazla girip çıkmazsın dışarıda da gayet rahat görüşürsünüz.

    zaten senin de 1,5 yılın filan kalmış okulunun bitmesine.

    biraz sabrederseniz sonrası kolay zaten

    5 aralık 2016 08:51


    8. selam. 20 yaşındayım ben şu an, lise sondayken dersanede bi matematik hocamız vardı. 3 sene sonra yaşıtım ve o zamanki sınıfımdan bi kız şu an o hocayla instagramda aşk yaşadıklarını ilan etti. tabi herkes şok. biz 17 yaşındayken de kızın boş olmadığını düşünüyorum. ya da sakladılar içten içe, lise bitince birlikte olmaya başladılar bilemiyorum. yani demem odur ki kimsenin bi şey diyeceğini düşünmüyorum, sizin saklamanız gerek okul bitene kadar. köprüyü geçene kadar ayı dayı olsun... sonrasında hahyatınızı istediğiniz gibi yaşarsınız:)

    5 aralık 2016 10:21

    9. ilişkinizi okuldaki herkesten gizleyin, dışarıda ne isterseniz yapın.

    gizleyemeyecek durumdaysanız da basın nikahı, takın koca koca yüzükleri herkesin çenesi kapansın.

    5 aralık 2016 10:22

    10. Yine de dikkatli olmakta fayda var ben universitede calisiyorum. Siz olculu duzeyli oldugunuz surece ne ile suclanabilirsiniz ki? Ama ben öncelikle sizin karsinizdaki insandan emin olmanizi oneririm yaygin bir sey ama ciddi olani kadar gayriciddi insanlar da mevcut. Okulda da odasina vs gitmeyin sevgili oldugunuzu belli eden bir davranista bulunmayin bursunuz varmis riske atmak olmaz.

    5 aralık 2016 12:08