üniversite mezuniyet törenine gitmemek bana bir şey kaybettirir mi ?

uzatmalı öğremciydim hiç içimden gelmiyor gitmek

1. Geçen bizim son sınıflar mezun oldu toplasak yarım saat ya sürmüştür ya sürmemiştir birkaç kişi konuşma yaptı, dereceye girenlere bir şeyler verdiler, kepler atıldı bitti. Tören dediğinize göre sizinde üç aşağı beş yukarı böyle bir şey olur.

28 haziran 2019 22:36

2. Ben ne üniversitede gittim ne de yüksek lisansta bi eksikiğini hissetmedim açıkçası. Yüksek lisans mezuniyet törenimde yurt dışında olmam gerekiyordu yoksa giderdim belki, üniversite de insanların ikiyüzlülüklerini bir gün daha çekmemek için gitmedim, yakın arkadaşlarımla karar alıp gitmemiştik

28 haziran 2019 22:36

3. Git bence, her ne olursa olsun emek verdin...

28 haziran 2019 22:37

4. Soruyu tam cevaplamamışım. Böyle olursa bana göre hiçbir şey kaybetmezsiniz. Bizimkiler baskı yapmazsa ben de katılmayacağım.

28 haziran 2019 22:38

5. Katılmadım umrumda değil açıkçası. Bende uzatmalı öğrenciyim geçen sene esas olandı katılmadım bu sene de katılmayacağım.

6. aşırı abartılıyor her şey. ben istemedim ve katılmadım, pişman değilim

28 haziran 2019 22:41

7. Hayatında belki bir kez o kepi atacaksın. Yani benim için öyle olmuştu. İyi ki gitmişim diyorum ama baloya da keşke gitmeseymişim bk gibiydi

28 haziran 2019 22:41

8. Bence hayır. Çok yakın samimi arkadaşların yoksa okuldan vicdanını zorlamamalı ve nasıl iyi hissedeceksen öyle yapmalısın bence.

28 haziran 2019 22:41

9. Benim için bir anlamı yoktu ama arkadaşlarımı son kez bir arada görmek ve aileme o sevinci yaşatmak için törene katılmıştım. Mezuniyeti değil, okuldaki sıkıcı derslerden kurtulmayı kutlamıştım zaten o gün. Okulu uzatmış olmanız sizi mezuniyeti daha az hak eden bir hale düşürmez eğer öyle düşünüyorsanız. Okuldaki güzel zamanlarınızı da hatırlayarak karar verin bence.

28 haziran 2019 23:07

10. Ben gittim. Son kez hocalarım ve sınıf arkadaşlarımla biraraya geleceğiz diye ama bir şey kaybetmezsin. 3 saat sürdü bizimki hiçbir şey olmadı anca konuştular

28 haziran 2019 23:59