şanssızlık hissi ve yorgunluk?

merhabalar, benim derdim mantıklı olmasa da şanssızlık hissi. şanssız olduğumu düşünüyorum ve yorgun hissediyorum kendimi artık, karamsar biri oldum çıktım. hayatımda hiçbir şey kolay olmuyor. biliyorum bunlar mantıklı değil, bir sürü iyi giden vardır ama ben kötüyü görüyorum belki de diyorsam da yine de son zamanlarda iyice oldu. benimle de özdeşmiş durumda. sağlıklıyım, ailem var, maddi pek sıkıntım yok bunları kabul ediyorum, hayatta benden kötüleri de şanssızları da vardır, savaşta doğmuştur, ailesi terk etmiştir vs. bir sürü benden kötü durumda insan vardır bu yaptığım belki de şımarıklık da diyorum ama o öfke hissine engel olamıyorum. çevreme baktığımda herkesin az çok hayatı yolunda, zorlanmadan bir şeyler ellerine geliyor, iş buluyorlar, sevdikleri ile sıkıntısız bir evlilik vs. süreçleri oluyor, bir yerlere kolayca geliyorlar, şansları dönüyor. ama ben öyle değilim en basit şeyde bile bir engel yaşıyorum. hayatım boyunca böyleydi, okul olsun, iş olsun, basit bir elbise alırken bile gerçekleşmesi çok mümkün olmayan bir şey oluyor ve o benim başıma geliyor. o kadar yoruldum ki, örneğin okula başvurdum, benim girdiğim sene çok zorladılar girdim ama anam ağladı diyebilirim, ekstra çaba ve başarı göstermem gerekiyordu ve gösterdim ancak asil olabildim, oysa benden önceki sene çok rahattı ve benden sonraki sene de çok rahat oldu. böyle o kadar olay var ki... ve benimle bütünleşti, çevrem ailem herkes böyle söylüyor bana. bu haa klasik x'in hayatı önüne engel çıkmadan bir şeyleri olmaz diyorlar. artık üzülüyorum, isyan noktasına geldim, böyle yaşadığım tonlarca şey oldu, bir şeye heves edip sevinemiyorum çünkü karşımda kocaman bir duvar oluyor. kolayca başardığım, rahatça geçtiğim bir şey çok az olmuştur, her zaman ekstra çaba istendi, yaptım. dediğim gibi bu basit bir şey beğenip almak bile olabilir. millet pat diye işe girdi, ben ise aylardır bekliyorum, her yer açıldı benim başvurduğum yer açılmadı mesela. uğursuz diye dalga geçiliyorum artık, kendim de geçiyorum mesela. niye böyleyim bilmiyorum, o kadar yoruldum ki bugün çok basit bir şey oldu gerçekten olasıklardan en azı dakikalar içinde oldu ve ben o basit şeye bile o kadar sinirlendim ki oturdum ağladım milletin ortasında. çok zor geldi çünkü. bu ara da hep üstüste geldi olanlar. niye böyle hiç bilmiyorum, çok üzülüyorum, yıpranıyorum. ailem hayat bu, senin sınavın da bu diyorlar, ben de şımarıklık mı bu diyorum ama bilmiyorum. çok uzattım, biraz iç dökme gibi oldu. böyle olan var mıdır? buna bir şey de yapılmaz sanırım. ama yorgunum.

1. Beni anlatmıssinz. Ne öğrencilik ne iş hayatında hiçbir şeyi kolay elde etmedim ve her seferinde her işimde mutlaka ufak da olsa bir pürüz oldu. Mutlaka ekstra çaba göstermek zorunda kaldım. O kadar şanssız biriyim ki aynı haftada bankamatik kartım kopyalandı ve köpek tarafından isirildim. Tabi ki şükretmek lazım. Bunlar ufak tefek problemler ama sizi anlıyorum çünkü insan böyle şeylerden çok bunalıyor. Benim kendi şanssızlığma ek olarak annemin sağlık durumu ile de uğraşıyorum. Fırsatlar ve imkanlar insanların önüne yigilirken benim ufak bir imkan için bile eşek gibi uğraşmam gerekiyor. Çok yorucu.

21 haziran 2019 20:29

2. teşekkür ederim anonim 1, evet imtihanım bu belli ki, ama yine de öfke hissini atamıyorum.

size de teşekkür ederim anonim 2, beni anlamışsınız ve ben de sizi anlıyorum, size benzer benim de başıma geldi. çok yorgunum, önüme bir engel çıkmadan aa bu da iyi basit oldu diyemiyorum, en ufak şeyde bile böyle oldu ve bu hayatım boyunca sürdü, ilkokula başlarken bile bu tarz anılarım var. insan kendini yorgun hissediyor artık.

21 haziran 2019 20:34

3. ben de aynen böyleyim yalnız olmadığını bilmek belki seni bir nebze de olsa rahatlatır. :(

21 haziran 2019 20:41

4. genelde yaşanan imtihanlar bize eksiğimizi/problemimizi anlatmak için başımıza gelir. sence bu senin başına neden geliyor olabilir, var olan hangi özelliğin bunları yaşamana sebep olabilir diye bir düşünmeni öneririm.

mesela bir tanıdığım babası onu her ziyarete geldiğinde babası onu eleştirecek, yine kendi fikirleriyle sıkıştırıp duracak diye çok stres olurdu. sonrasında babasının tutumunu görmezden gelip rahat olmaya başlayınca babası artık geldiğinde onu sıkıştırmayıp daha yapıcı bir tavırla ona yardım eder oldu. bu dert başınıza geldiyse bunu çözecek güce de sahip olduğunuza eminim.

21 haziran 2019 20:45

5. teşekkür ederim anonim 4, bir gün belki bizim de şansımız döner.

21 haziran 2019 20:46

6. Bence aileniz ve çevreniz biraz sizi bu söylemlerle canınızı sıkmış gibi. Sizde farkındasınızdır elbette şanssız olduğunuzun fakat devamlı herkesten bu tarz şeyler duymak sizi rahatsız etmiş olabilir. Size uğursuz vs denmesi hoş değil düşüncesizce kaba bir davranış buna izin vermeyin.

Birde işin zorunu atlatıp başarı yakalıyorsanız bence bu güzel bir olay. Biraz olumlu yönden bakmaya çalışın derim.

21 haziran 2019 20:47

7. teşekkür ederim anonim 5, bazı sonuçların, bizim seçimlerimize göre şekillendiğini biliyorum aslında. o sonucun başıma gelmesindeki payımı düşünüyorum ve kabullenmeye çalışıyorum ama bazısı da tamamen şans faktörü gibi geliyor ya da o minik olasılığın benim başıma gelmesini şanssızlık olarak görüyorum.

çözüyorum çoğu zaman, yani sonunda bir şeyleri yoluna koyuyorum ama o basitçe yapma hissi, heveslenme, hemen başarma ya da bir şeylerin kolayca olması olmuyor bende. bir yere başvuruyorum ve hiç olmayacak yeni şartlar eklenmiş oluyor, kontenjan ciddi oranda düşürülmüş oluyor ve bu benim yaptığım döneme denk geliyor, öncesinde yok, sonrasında yok... bunlar da beni yoruyor. bazılarına çözüm de, pay da bulamıyorum. bu gibi bir sürü örnek var.

21 haziran 2019 20:50

8. teşekkür ederim anonim 6, sonunda başarma hissi güzel ama o baştaki yıpranma, günlerce üzülme, ekstra çaba gösterecek olmak biraz yıpratıyor, çevreme baktığımda herkes aynı şeyden rahatça geçmişken ben zamansallıktan ya da başkalarının seçimlerinden dolayı zorlanıyorum, üzülüyorum, strese giriyorum. çevremin etkisi de var, sürekli böyle söylenmek insana aslında daha kabullendiriyor durumunu, yapışıyor üstüne uğursuzluk hissi. arkadaşlarım elini attığın kuruyor diyor mesela. basit basit o kadar var ki. neden diye soruyorum sadece.

21 haziran 2019 20:53

9. kaçırdığınız şeylerde bir hayır olduğunu düşünüp olumlu yönlerden bakarsanız belki daha mutlu olabileceğinizi düşünüyorum. aynı zamanda benim başıma kötü şeyler gelir diye sürekli tekrar ettikçe yine aynı şeyler gerçekleşiyor çünkü söylediğimiz her şey aynı zamanda dua yerine geçiyor. başımıza gelen iyi şeylere odaklanıp sahip olduğumuz şeylere ulaşmak için birçok şey feda edebilecek insanları düşünüp şükretmemiz gerekiyor. şükretmediğimizde elimizdeki güzel şeyler de azalıyor süslücüm. şükür konusunda yeni nesil olarak çok eksiğimiz var gibi geliyor. çevremizde gördüğümüz şeyleri fazla ciddiye alıyoruz çünkü kimse yaşadığı problemleri anlatmıyor paylaşmıyor, sadece hayatlarının mükemmel görünen kısımlarını görebiliyoruz.

21 haziran 2019 21:01

10. Hayatım hep uğraşmakla geçti. Her şeye tırmalayarak ulaştım resmen. Elimin değdiği kuruyo anlamadım neden. İstediğim bir şey olduğunda sevinemiyorum bile çünkü başıma neler neler gelmiş oluyor. Ben artık kabullendim. Kabullendiğimden beri de mental olarak huzurluyum. Benim adım hıdır elimden gelen budur.

21 haziran 2019 21:02