Nerede ve nasıl sorularının cevabına göre değişkenlik gösterir
Kursa gitmeyi hedefliyorum. Şöyle ki aslında utandığım bir durum bu. Üniversiteden mezun oldum ancak en anlamsız işte bile ingilizce engel oluyor bana. Öğrenmekten kastım bir mülakata gittiğimde konuşabilmek. Çok mu ütopik acaba? :(
Ben 1 senede 0’dan başlayıp c1e geldim imkansız değil. ama 1 sene boyunca sadece bununla uğraşmıştım speaking alıştırması da zoraki olarak yapıyordum çünkü etrafımda türkçe konuşan yoktu. Yine de yapılabileceğini düşünüyorum
bir yıl gibi kısa bir sürede ingilizceyi ana diliniz gibi öğrenmeniz imkansıza yakın.yanlış anlamayın, dil birikim demektir.belirli bir sınavdan başarılı olacak düzeye gelebilirsiniz ancak dil öğrenmek hayat boyu süren bir durum.üniversiteyi bitirmeye yakınım (kendi alanım dil) ve toefl’dan ortalama üsti bir not ile başarılı oldum ancak hala ingilizceyi süper bildiğimi düşünmüyorum gerçekten.gerçi genelde kursların suçu oluyor böyle düşünceler, insanalara “5 ayda sular seller gibi” diyorlar ütopik şeyler bunlar
öğrenilir. hazırlık programları da üniversitelerde bir yıl. ben a1den c2ye kadar geldim bir senede ama tabii günlük hayatta da sık sık ingilizce konuşmak gerekli. gramer vocab falan her şey var ama konuşma pratigim olmadıgı için tabii speakingim oldukça geri.
Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Son anonimin de dediği gibi ana dilim gibi konuşayım, 5 ayda sular seller gibi konuşayım demedim. beklentimin bu yönde olmadığı aşikar. Ancak 5 ay ile 12 ay da bir değil. Bir gelişme sağlayacağımı düşünüyorum. Cesaret veren arkadaşlara kalppp