yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    9 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    18 yaşındaki kız ve 20 yaşındaki erkek ilişkisi?

    sizce üni sınavına hazırlanan kız kardeşim 20 yaşındaki biriyle çıkarsa çok mu etkilenir? ne düşünüyorsunuz kızlar?

    1. Üniversiteyi kazanması için motivasyon olabilir bu ona

    18 haziran 2020 23:59

    2. çıktığı kişinin karakterine bağlı tamamen. onu destekleyebilecek, empati ve anlayışla yaklaşabilecek biriyse kardeşine iyi gelir tabiki. ama onu yoracak, yıpratacak, tek tarafllı çırpınacağı bir ilişki içinde olacaksa sağlam bir acı çeker maalesef ki

    18 haziran 2020 23:59

    3. gözünüzü korkutmak istemem ama aynı şeyi yaşadım. başlarda aşırı motive edici ve destekleyiciydi sonra bir anda değişti. ciddi anlamda psikolojimi bozdu ve ders bakımından kötü etkilendim, en büyük pişmanlığım oldu. herkese beni kötü etkilemiyor, yardımcı oluyor diyordum öyle değilmiş aslında geç anladım.

    şöyle de bir yanı var kişiden kişiye değişebilir kimseyi bir şeyle suçlayamam ama o yaş grubu bir noktadan sonra ben erkeğim bazı ihtiyaçlarım oluyor muhabbetine giriyor, özellikle de karşısındaki küçükse üstünde bir tık baskı kuruyor.

    ben bir abla olarak kardeşimi bu konuda korumak ister ve karşı çıkardım

    19 haziran 2020 00:08


    4. Kızlar tesekkür ediyorum cevaplar için <3

    19 haziran 2020 00:20

    5. Bir de bayılın isterseniz. Ne kardeşinizi ne de sevgilisini tanıyoruz. 2 yaş çok küçük bir fark. Kız kardeşiniz 14 yaşında değil. İkisinin de kişiliğini, ders çalışma alışkanlığını, geleceğe bakış açılarını vs bilmiyoruz. Sırf soru sormak için soruyorsunuz gibi geliyor bazen bana. 

    19 haziran 2020 00:31

    6. Bu olay bana cok garip geliyor. Soyle ki 20 yasindaki insan minimum 1 yildir universite ortamindadir, cevresi daha genistir, sosyal imkanlari daha fazladir. bu insan kendi cevresine uyum saglayamadigi icin yasca ondan kucuk biriyle beraber olup onu kontrol eder diye dusunurum. benim okudugum lisenin kampusu vardi, ib programina girip bir yandan 18 yasinda yurtdisinda tek yerlesip okuma secenegini dusundum, turkiyede kalip yine muhtemelen alanimdaki en iyi okulda ve kampus ortaminda okudum. Lisede tutup 20 yasinda birine sarsam sosyal cevre muhtemelen daha benzer olurdu ama dusuncem yine de bu. Yani olay sadece 18-20 cifti degil, 20-30 (universiteli kadin- 5+yildir calisan erkek) yas icin de gecerli, insanlar hayatlarinda farkli mucadeleler verdigi donemdeyse ve ciftin erkegi daha buyukse karsidakinin kontrolu daha kolay ve gozu acilmamis oldugu icin tercih ediyor. Buyuk ask yasanip yillarca beraber olup evlenen ciftler de buna istisna degil. Ciftler bunun farkinda olsun ya da olmasin, kabul etsin/etmesin cinsiyet esitsizliginin b.kunun ciktigi, bekarete/ el degmemislige bu kadar takilan turkiyede durum %99 budur. Ha bunu avantaja cevirip piremses takilan kadinlar var mi yok degil.

    19 haziran 2020 01:35

    7. uni sinavi motivasyonu da soyle sacma. sinava ortalama 1.5 milyon kisi girse ( guncel rakam ne bilmiyorum) fen-matta duzgun bir bolum okumak icin ilk 8.000-10.000de olmasi gerek, esit agirliksa daha da yukarda olmali. bu 2 yil cok ciddi adanmislik ister. e vakit zaten yasca buyuk muhtemelen daha fazla zamani olan adamla takilirken gidecek, uzak mesafe olsa aradi aramadi konusalim uykum yok muhabbeti olacak. ya da bir sekilde o ders calisildi, ya adam apartman unide okuyorsa ve siralamasi iyi olan kiza askim uzun mesafe olmaz dayanamam, gel beraber yozgat altmisbessekiz unide okuyalim diye baski yaparsa? daha da kotusu kiz bu tongaya duserse? evhamli teyzelere dondum :)

    19 haziran 2020 01:45


    8. Asiri etkilenir cok buyuk bi yas farki ve apayri hayatlar . Ne kafasi bu ya

    19 haziran 2020 02:59

    9. mezuna kaldığım dönem üniye giden bir yaş büyük bir sevgilim vardı, sonradan çok büyük kavga gürültüyle ayrılsak bile onun büyük bir şehirde iyi bir okulda okuması beni çok motive ederdi ve o da motive verirdi bana bayağı, o olmasa zor bir dönem geçirirdim.  ne kadar şu an hayatımda olmasa da ve kötü bir insan olsa da asla pişman değilim sınav döneminde bu tarz iyi bir örneğin olması iyiydi benim için.

    19 haziran 2020 12:09