20 yaşında okurken evlenmek??3030?

merhaba süslüler şimdi size bayadır kafamı kurcalayan bi konuyu anlatmak istiyorum. uzun süredir süren bir ilişkim var,baya seviyoruz aşığız herşey çok güzel ben 19 sevgilim 24 yaşında. işi var,evi var,arabası var maddi sıkıntı yok yani. erkek arkadaşım geçen bana tek taş aldı,evlilik teklifi etmedi ancak ciddiyetini belli etmek istediğini söyledi. o günden beri düşünüyorum okulumun bitmesine 3 sene var. ailem ne der bilmiyorum ama ben galiba istiyorum çünkü zaten evde anneme ev işlerinde çok yardımcı oluyorum annem çalıştığı için yemeği temizliği ben yapıyorum ekstra olarakta erkek arkadaşımın evi benim okuluma yürüyerek beş dakika,ailemin evide okuluma metro+otobüs+minibüsle 2 saat... kafamda çok şey var,ama sevgilimle aynı evde yaşamak çok istiyorum ama aileler bunu kabul etmez tabi. lütfen düşüncelerinizi yazın benim yerimde olsanız napardınız

1. ben evlenmem. 21 yaşıma gireceğim böyle bir şeyin içinde kendimi hayal edemiyorum açıkçası. bir de okurken size aileniz mi bakacak? yani kendi düzeniniz, paranız vs olmayacak. bu şekilde evlilik bana biraz kötü geliyor. sevgilimin parasını istemezdim açıkçası ben ailemden para almaya çekinirken. yine de yaşam tarzına, hayat görüşüne göre değişir. umarım mutlu olacağınız kararı verirsiniz.

2 haziran 2018 00:14

2. daha birey olamadan birisiyle bu kadar ciddi bir ilişkiye başlamak benim için sıkıntı olurdu açıkçası. sevgili olmakla evlenmek çok farklıdır gibi geliyor. daha karakterinizi ve kim olduğunuzu keşfetmiyor musunuz yani bilemiyorum altan riskli bir tercih

2 haziran 2018 00:14

3. Alakası yok anonim sadece aynı evde yaşamak istememin sebeplerinden yalnızca biri o. Ama onu aileler kabul etmez Onun için söylemiştim

2 haziran 2018 00:15

4. evliligin sadece ev isi oldugunu mu dusunuyorsunuz? kurban olayim 20 yasinda evlilik ne?

2 haziran 2018 00:15

5. Şu an iyi olacağınızı düşünüyorsunuz ama öyle olmayacağına yemin edebilirim.

2 haziran 2018 00:15

6. Evlenmek için yasiniz küçük, ayrıca evlenmeyi sadece temizlik yemek ev işi yapmak olarak gormeyin. Evlenme karariniz agir basiyorsa biraz mantıklı düşünürek vazgecebilirsiniz

2 haziran 2018 00:17

7. Erkek arkadaşımın durumu baya iyi ayrıca benim aileminde ortalama üstü gibi. bende erkek arkadaşıma bu konuyu açtım kendi ayaklarımın üstünde durmadan nasıl olucağını. Oda 3 sene onun gelirinin bize yeticeğinden hatta artıcağından,aramızda maddiyatın konu olmaması gerektiğinden bahsetti. ailem kabul eder mi onuda bilmiyorum ama artık akşam en geç yedide eve girmekten,babam görücek mi korkusundan çokta sıkıldım kızlar

2 haziran 2018 00:20

8. Onun yerine okulunuza yakın bir yurtta kalmanız daha mantıklı olur. Hem yol çekmezsiniz. Hem de 7de eve girmek zorunda kalmazsınız. Ve lütfen evliliği ev işinden ibaret görmeyin. Bunu kadının işi olarak da görmeyin

2 haziran 2018 00:22

9. Bence aile baskisindan kurtulmak daha özgür yaşayabilmek çekici geliyor sana ve o yüzden evlenmek istiyorsun gibi

2 haziran 2018 00:22

10. 4 yıldır beraberiz bu arada  onuda belirtmek istedim. Biz önce ev arkadaşı olmak istedik ama malum aileler buna hiç hoş bakmıyor evlenmeden aynı evde yaşamak onlara çok ters . Okulun eve yakın olmasınıda o yüzden belirttim ev arkadaşı olmak istememin sebebi oydu

2 haziran 2018 00:24