30 yaşından sonra tıp okunur mu?

içimde kaldı, gerçekten kaldı. matematik alt yapım sağlam. bir tek fkb eksiğim var ve 28 yaşındayım.

1. tıp okusanız da 6 yıl geçecek okumasanız da. içinizde kaldıysa okuyun geçim sıkıntısı yaşamayacaksanız

15 nisan 2021 14:22

2. ay süslücüm çok üzgünüm benimde içimde kaldı tıp. ama gözümde çok büyüyor. işsizim zamanım çok ama hevesim enerjim kalmadı. ama okunur tabi neden okunmasın. çok da güzel olur.

15 nisan 2021 14:26

3. Bu sene çalışıp kazansanız 35 yaşında mezun olucaksınız. 6 sene kolay geçmeyecek ve yanınıza sizden en az 10 yaş küçük dönem arkadaşlarınız olacak. 35 yaşında pratisyen olarak atanacaksınız. Şimdiki parayla 7bin tl alacaksınız. Uzman olmak isterseniz tus kazanacaksınız, 4-5 sene asistanlık eğitimi alıp 40 yaşında uzman olacaksınız. Şimdiki parayla düşünürsek şansınıza göre 10-20 arası geliriniz olacak.

Çevre önemli değil, kendi çevrem var, okula gidip geldikten sonra arkadaş ortamı önemli değil diyorsanız, maddi karşılık beklentisi içerisinde değilseniz, gerçekten doktor olmak istiyorsanız bence değer, hiçbir şey için geç değil. Ama bu tarz beklentileriniz varsa hiç girmeyin derim

Bir dönem arkadaşım dönem arkadaşlarından 9 yaş büyüktü, hevesle okudu, amerika usmle sınavlarına çalıştı kazandı ve gitti orda uzman olacak. Motivasyonuna çok hayret ettiğim ve hayran olduğum biriydi, onun gibiyseniz durmayın

15 nisan 2021 14:29

4. (link: https://youtu.be/ex2RlkCjO9Q Bu videoyu) izlemenizi tavsiye ederim, sorunuzu görür görmez aklıma geldi, belki bahsi geçen filmi izlemişsinizdir ya da izlemeniz karar vermenizde etkili olur

15 nisan 2021 14:34

5. Ekonomi mezunuyum, özeldeyim. Maaş eh işte ancak benim olay parada değil kendimi, hedefimi gerceklestiremedim. Ortaokuldan sonra isler benim için cok zorlandı 3 kardesime bakmak zorunda kaldım. Anadolu lisesine giderken uzak ve servis parası yük oluyor diye kapıdaki düz liseye gelmek mecburiyetinde oldum ki iyi hir puan ile anadolu lisesine yerlesmistim. Dershaneye de gidemedim, zor bela onca yükün arasında lise bitirebildim. Universite sınavına bile hazirlanmadim da ortaokul alt yapım sayesinde yine de ekonomi bölümüne yerlestim. Bilen bilir matematik ağırlıklı bir bölüm. O yüzden mat konusunda sıkıntım yok.

Gercekten kaldı içimde. Şimdi kafam nispeten rahat sadece kendime sorumlulugum var

15 nisan 2021 14:36

6. ben hemşirelik fakültesinden mezunum şuan 25 yaşındayım geçen sene diş hekimliği bölümünü kazandım. nöbetlerimi haftasonuna getirip genelde haftaiçi boş oluyorum dersleri bu şekilde idare ettiriyorum.son bi hedefim kaldı bölümü bitirip yurtdışında uzmanlık okuyup orda yaşamamı sürdürmek... bitirdiğimde belki 29un üstünde olucam uzmanlığımı aldığımda daha fazla..  ama yinede istediğim meslek ve kazançla devam edicem. bende senin gibiydim 22 yaşlarımda herşey çok geç diye düşünürdüm hep o yaşımdayken bile çok geç gelirdi.sonra düşündüm 40 yaşıma gelsem bile  aynı şeyi düşünücem içimi kemirip bitiricek diye. sende geç deme sakın 30 yaş içinde geç değil ilerde niye yapmadım diyeceğine şimdi yap. ve birde bu tıp okumak zaman ve emek isteyen bölüm ben hemşirelikte okurken tıp okuyan arkadaslarım yolda yürürken bile ders çalısıyorlardı. hem çalısıp hem okumak hemşirelik gibi nöbetli mesleğin yoksa imkansız gibi birşey. ama okurken maddi kaygın yoksa bilemem tabi. yukarda anonimler söylemiş zaten uzun süreç olacağını ayrıca hekimlik mesleği bile  türkiyede ciddiye alınmıyor yazık. ttb nin bile terörist olduğu!!!!! ve bilimin ti ye alındığı bi memleketteyiz artık buraları geçiyorum. sonuca gelirsek senin yaşın içinde geç değil :)

15 nisan 2021 15:44

7. aklınızda, içinizde kalan hiçbir şey için durmayın. yaş sadece bi sayı lütfen buna inanın. 50 lerinde tıp okuyan insanlar gördüm, 30 gayet okunacak bir yaş bence. denemek , seneler sonra "ya keşke cesaret etseydim" demekten çok çok iyidir...

15 nisan 2021 17:27

8. Okunur ama stajlarda falan daha çok ğstüne gelindiğini ve diğer öğrencilerle kaynaşma problemimyaşandığını duydum arkadaşlarımdan.

15 nisan 2021 17:38

9. hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. kusura bakmayın tek tek dönüş yapamıyorum şu an.

yaş nedeniyle muhakkak benden sonraki kuşaklarla ayrılık olacaktır, bunun farkındayım. ve tüm riskleri göze alarak gireceğim bu işe heralde. uzmanlık denmiş şayet kısmet olurda kazansam illa uzmanlık diye tutturmam heralde ne bileyim pratisyen hekim ya da aile hekimliğide benim için kafi :) yani araştırmalarıma göre bunlar için mezun olmak yeterli. yurtdışı olsa ne ala tabii ama daha onları düşünmeye var şu an ki hedef kazanmak.

evet yukarıda denildiği gibi kimseye demeden çıkacağım bu yola. çevrem hem dalga geçer hem üstüme gelir biliyorum çünkü.

diş hekimliği okuyan ve tıp için çalışan süslüler inşallah maksadınıza ulaşırsınız. hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun.

fkb ile ufaktan başlayacağım. sonra zamanla vitesi arttırırım. mat1, türkçe ve sosyal bilimlerde sıkıntım yok. Mat2 de epey bi altyapım var onda da sorun olmaz da diğerlerini inşallah hallederim.

15 nisan 2021 18:38

10. Sizi mutlu edecekse ve mezun olana kadar maddi sıkıntı yaşamayacaksanız okuyun.

15 nisan 2021 19:14