1. evet bende belki ondandır dedim. soruya eklememişim fakat bende kapağı bu çiş olayı başladıktan 5 gün sonra çıkardım. fakat hala yapıyor.
- süslü
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- şikayet et
7 yaşındaki kedimin yeni başlayan çiş sorunu?
merhabalar, aslında bu benim için bir nevi yardım çığlığı. evimde 2 kedim, 1 köpeğim var ve gerçekten düzenli ve uyumlular. benim başım son 15 gündür kedilerimin biri ile belada. 7 yaşındaki kedim, şimdiye kadar ev değiştirdiğim dönem dışında asla kum kabı dışına tuvaletini yapmadı. önceleri açık kum kabım vardı, onda bazen çişini tutturamayıp dışarı işiyordu. bende çalıştığım için akşamları temizliyordum ama koku beni rahatsız ettiği için kapalı kum kabı aldım. kapalı kum kabını alalı 1 ayı geçti. her hafta kum değiştirmeme rağmen, son 15 gündür her gece biz uyurken gelip uyuduğumuz yastığa işiyor, bu durumda her gün yastık yıkayıp, her gece uyku arasında duş alıyoruz. son 15 gündür her gece. artık her seste geldi mi işeyecek mi acaba diye uyanmaktan uyku uyuyamaz duruma geldim. kedime kızıyorum, ama o da çare değil. kapıyı kapatıyorum mecburen ama bizimle uyumaya alışık bu sefer devamlı ağlıyor çok üzülüyorum. veterinere götürdüm, o da bir şeyi yok dedi. ben işin içinden çıkamıyorum. bu sorunu yaşamış ve çözmüş olanlar veya bana fikir verebilecek olanlar varsa çok sevinirim.
vforvegas
| saç rengi: | sarı |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
- şikayet et
2. Veterineriniz böbrek kontrollerini yaptı mı? Yaşı gereği böbrek yetmezliğini düşündüm. Benim kızım böbrek yetmezliğinden öldü ve belirtilerden biri çişini dışarı yapmaya başlamasıydı. Korkutmak istemem ama son dönemde kedilerde böbrek yetmezliği çok sık görülüyor. Veterinerinize böbreklerinde bir sorun olup olmadığını sorun.