açık gardırop çözümü

arkadaşlar oldukça küçük bir giyinme odam var. gardırobum da küçük, yani kıyafetler içinde tıklım tıklım. neyim var neyim yok göremiyorum bunun icin acik gardırop/askılık çözümü arıyorum. bir yazar burada duvarlara askılık taktırdığını ama zamanla çöktüğünü yazmıştı mesela. çok fazla bir bütçem yok. mobilyacıya yaptırmak ne kadar tutar? askılık mı almak mantıklıdır? başka çözümler var mıdır? önerisi, bilgisi olan var mı? sevgiler.

1. Merhaba, duvara askılık çözümünün çok güvenli olduğunu düşünmüyorum. çökme ve duvara da zarar verme ihtimali oldukça yüksek

açık gardrop yaptırabilirsiniz dışı panel için ise çelik boru olursa güvenle dilediğiniz kadar yükleyebilirsiniz. çekmeli hidrolikli sistemler var rahatca aşağı yukarı hareket ettirebilirsiniz. bu sistemler koçtaş gibi yerlerde satılıyor. oradan alıp bir mobilyacıya da kasayı yaptırıp içine monte ettirebilirsiniz. bahsettiğim sistemlerin plastik, mika gibi olanları da var ama hemen kırılıyor ve çöküyor ağırlığa dayanamayıp

12 nisan 2017 13:25

2. selam, ayaklı askılık ve birkaç dolap içi düzenleyici alabilirsiniz mesela..

(link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/askilar-ve-askiliklar/60179434/mulig-ayakli-askilik.aspx askılık) siyahı daha ucuz

(link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/askilar-ve-askiliklar.aspx çeşitli askılıklar)

(link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/dolap-ici-duzenleyiciler/70242835/pluring-bolmeli-duzenleyici.aspx bölmeli düzenleyici 1) (link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/dolap-ici-duzenleyiciler/00245880/skubb-bolmeli-duzenleyici.aspx bölmeli düzenleyici 2)

(link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/dolap-ici-duzenleyiciler.aspx çeşitli düzenleyiciler)

12 nisan 2017 13:34 12 nisan 2017 13:50

3. merhaba,

internette bulamadım ama daha önce görmüştüm. bir bayan aşağıdaki linkteki gibi borularla böyle birşeyi kendi yapmıştı. Belki işinize yarar.Sevgiler

(link: http://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=x%2bcOyE2l&id=F5C3896366731F35B7B21C9F394A2F526A5E8950&q=d.i.y.+ask%c4%b1&simid=608029326004388177&selectedIndex=113 çelik giysi askısı)

12 nisan 2017 13:35 12 nisan 2017 13:36

4. (yazar: mmike) burada bir yazar çöktüğünü ve sürekli yeniden montelemekten duvarın delik deşik olduğunu yazmıştı ama örneğin 50 cm'de bir, bir kaide olsa, yani sadece iki ucundan tutmasa askıyı vidalar belki tutar gibi görünüyor. ama çökme riskini de alamıyorum. internette bakıyorum insanlar gayet duvarın bir ucundan bir ucuna montelemiş, askıya da döşemiş kıyafetleri, hiç de çökme yok. bir de mobilyacının o dış kabuğu ne kadara yapacağıyla ilgili bilginiz var mı mesela çevrede yaptıran arkadaşlarınız varsa ya da kendiniz yaptırdıysanız?

(yazar: caraazul) bir tane askılığım var ama kapladığı yere göre az kıyafet alıyor. bir de oda çok dar olduğu için çok da yerim yok. kapı açıldıktan sonra enine kalan alan 175 cm. önünde de 1 metre yer var en fazla. bu alanı enine kullanırsam çok az kıyafet alacak, yani boyuna da (2 sıra) kullanmam lazım ki kıyafetlerim sığsın. dolayısıyla böyle bir askı alırsam (2 katlı olmadığı sürece) çok alan kaplayacak. bu askılıkların da iki katlı ve yeterince yüksek olanlarını bulamıyorum. herhalde mukavim olmuyor öyle. ya da ben bulamadım.

(yazar: azra), caraazul'a dediğim gibi, bir tane askılığım var böyle ama alanım dar, bu çeliklerin iki katlısını gördünüz mü? konfeksiyon askısı olarak iki katlı var ama onlar da çabuk yamuluyor. çelik ve iki katlı bulabilirsem bayağı güzel olur aslında.

12 nisan 2017 13:51

5. kıyafetlerinizi türlerine göre hurçlara bölün, ufak hurçlar satılıyor. mesela tshirtler, askılı blüzler, kazaklar, kot pantolonlar vs.. renk renk hurçlara bölüp örneğin yeşil hurçta pantolonlarım vardı bakayım, beyaz hurçta kazaklarıma bakayım gibi aradığınızı daha rahat bulursunuz.

yatağınız bazalıysa bazaya da koyabilirsiniz (o opsiyonu düşünmüşsünüzdür gerçi).

ayaklı askılıkların 2 katlısı var, bizde var palto ceket asıyoruz. ama profesyonel amaçlı satılıyor bunlar (bizdeki bayağı büyük). nerelerde var bilmiyorum.. ikinci el bulursunuz belki

edit: şurada buldum http://www.hepsiburada.com/tekerlekli-cift-katli-elbise-askiligi-p-MBATAD0426M?magaza=%C3%87%C4%B1nar%20Shop&wt_gl=cpc.nelk.mobilya.pla&gclid=CjwKEAjwoLfHBRD_jLW93remyAQSJABIygGpgQ4uvGjZt04XJXxG9pplr8GzriHD-T5DEdQZ_AvqvhoC4gzw_wcB

şu da değişik bir şey http://www.hepsiburada.com/cestand-ayarlanabilir-kollu-askili-stand-p-HBV0000031BUW

12 nisan 2017 13:56 12 nisan 2017 13:59

6. (yazar: caraazul) aslında gardıropta da raf raf ayrılmış ama mesela tişörtleri katlayıp üst üste koyuyoruz ya. genelde aynı renk olduğu için kıyafetlerim, bakınca hangisinin hangisi olduğunu anlayamıyorum. aşağıda kalanı unutuyorum gidiyor öyle, sonra "aa benim böyle bir tişörtüm varmış" diyorum. askıda olsa mağazadaki gibi neyim var neyim yok göreceğim, gereksiz alışveriş de yapmayacağım böylece. o yüzden baza ve hurç gibi saklama çözümlerindense hepsini askıya asmaya yöneldim.

aa bende de tek katlısı vardı, ben de palto ve ceketlerimi asıyorum, başka şeyler ya taşımıyor ya da sığmıyor zaten hiçbir yere. o yüzden bu giyim grubu için çok iyi oluyor askılık. bu zahmet edip bulduğunuz iki katlı askılıklar herhalde işime yarayacak bayağı doğru ölçüyü bulabilirsem, çok teşekkür ederim. sizin iki katlı askılığınızın ebadı nedir ve nereden almıştınız acaba? bir de profesyonel demişsiniz, mağazalar için mi satılıyordu?

12 nisan 2017 14:16

7. bizdeki çok eski, mağaza askısı yanılmıyorsam.. ben almamıştım, eşim bir yerden temin etmiş (evlenmeden önceki zamanlar) ama nereden olduğunu bilmiyorum.. ebatlarını tam bilmiyorum şu an evde değilim, eve gidince unutmazsam ölçüp yazarım buraya. bir tane de 2li altlı üstlü var ama çok yer kaplıyor, bu da satın alınma değil.

bu arada ben de aynen sizin gibi neyim var neyim yok görmek isterdim ama bunun için komple bir odayı askılıklı dolapla çevirmek gerekiyor.. bayağı masraflı iş.. gardrobumdan hariç 4 ayaklı askılık ve 2 adet bez dolap var.. yarısı da dış giyimle dolu palto, ceket, hırka, mont, şapka, atkı vs..

12 nisan 2017 14:30 12 nisan 2017 14:32

8. (yazar: caraazul) ikili altlı üstlü olup çok yer kaplayan, kopyaladığınız linkteki gibi bir ürün mü? çok alanım olmadığı için neyin ne şekilde yer kapladığını bilmek yararlı olur. teşekkür ederim, zamanınız olmazsa, ölçemezseniz de olsun.

giyinme odası diye ayırdığımız oda oldukça küçük ve saçma bir oda. 4 duvarın ikisinde cam var. bir duvarında kapı boşluğu, kalan duvarı da kapının açılma alanı olduğu için çok az duvar kalıyor. o yüzden duvarları askıyla kaplamak gibi bir şansım pek yok. bir de bunların yanında odanın darlığı da yetmiyormuş gibi odanın ortasında bir kolon var. dram. o yüzden alanı en verimli biçimde kullanabilmek için çözüm arıyorum. sizin ekipmanlarınızın yarısı bile sığmaz odama herhalde. şapka, atkı ve pijama gibi şeyleri nerede saklıyorsunuz kapalı dolap veya raflarınızda mı?

(yazar: nevidem) zaten periyodik olarak kıyafetlerimi azaltıyorum. böyle bir öneriniz olmadı ama mesela kapsül gardırop gibi bir uygulamaya da geçmeyi düşünmüyorum. kıyafetlerimi ve değişik değişik giyinmeyi seviyorum. bir de neyim var neyim yok görmek gereksiz alışverişi ve kıyafet kalabalığını ortadan kaldırmaya yardım edecek diye düşünüyorum.

12 nisan 2017 14:44

9. şapka atkı vs bunları bez dolaplardan bir tanesinin raflarında saklıyorum. o çok yer kaplayan 2li 2 katlı askıyı henüz doldurmadım, 3-5 palto ve çantalar asılı şu an.. size verdiğim linktekiyle aynı mantıkta fakat bizdekinin daha büyük olduğunu düşünüyorum. ebat yazmamışlar bu arada satıcıya sorun bence. (link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/dolap-ici-duzenleyiciler/60290290/svira-bolmeli-duzenleyici.aspx bundan) alıp şapkaları ve bazı atkıları veya eldivenleri buna geçirmeyi düşünüyorum. gardropta maalesef pijamalara yer kalmadı, ayrı hurçta tutuyorum onları. yatağın altındaki baza ise yorgan, nevresim dolu.

az kıyafetli olanlara özensem de azaltmayı ben de düşünmüyorum. bugün 6 yıl önce aldığım pantolonu giyme zevkini yaşıyorum mesela, önümüzdeki günlerde daha da giyerim.

şu an tekrar moda olan çiçekli bilmem neli gömlekleri, blüzleri çıkarıp çıkarıp giyeceğim mesela.

bir tane de (link: https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/ev-duzenleme/dolap-ici-duzenleyiciler/70242835/pluring-bolmeli-duzenleyici.aspx şundan) almayı düşünüyorum, 1-2 kez giyilmiş kotları, kemerleri ve güneş gözlüklerini koyacağım, cepli olması güzel. size linkini verdiğim mulig beyaz ayaklı askıya takacağım.

ikea'da daha önce SKUBB markasına ait ayaklı askıda kullanılabilen, içine elbise askısı asılabilen, fermuarlı (kapalı yani), uzun (yani elbise falan asılabiliyor) 10-15 kıyafet sığan (ben daha fazlasını sığdırdım) dolap düzenleyicileri vardı. onlara elbise, gömlek ve blüzlerimi astım mesela.

12 nisan 2017 14:55 12 nisan 2017 15:04

10. (yazar: caraazul) çok teşekkür ederim yardımlarınız için. kıyafetleri düzenlememde çok yardımcı olacak bu aparatlar. bir de çok soru sormadıysam ayakkabılarınızı ve takılarınızı nerede sakladığınızı da sorabilir miyim? aynalı takı dolabım var bir tane ama gereksiz yer kaplıyor giyinme odasında, onu elden çıkarmayı düşünüyorum emin olmamakla birlikte. eğer kolyelerin birbirine karışmayacağı daha az yer kaplayan bir çözüm bulabilirsem.

12 nisan 2017 15:15