ağız çevresi sararması. çoğu kadında  görüyorum bu problemi çözümü yok muu?

kızlar ağız çevresi sarı olan veya bununla ilgili bir bilgisi olan var mı? ben dahil 5-6 kişide görüyorum bunu. kime sorsam bende bilmiyorum diyor. ağda yada güneş lekesi degil benim bahsettigm bildiğiniz sarı turuncumsu bi renk içerden geliyor gibi bazende gidiyor sonra tekrar geliyor. bunun nedeni ne olabilir doktora gideceğim ama belki bilen süslüler vardır diye sormak istedim.

1. Kesinlikle yemek artıkları, yağ salça birikmesi. Gülmeyin ama öyle. iyice sabunla temizleyin ovalayın yemekten sonra. peçeteyrle silmek değil yıkamaktan bahsediyorum.

16 mayıs 2019 22:35

2. Ben bi kere havuç yediydim sonra yıkamadım ağzımı aynaya baktığımda sarıydı kosa kosa yıkadım

16 mayıs 2019 22:37

3. anonim 2. süslü zannetmiyorum.her yemekten sonra agzımı yıkarım bisküvi bile yesem yani. dişlermide fırçalarım günde en az üç kez diş ipide kullanıyorum ayrıca.  onunla ilgili degil böyle içten gelen birşey gibi.

internetten araştırdım süslüler kansızlık diyorlar genelde ama  bilemiyorum tabi belki doktora falan gitmiş biri çıkar

16 mayıs 2019 22:46

4. anonim bir ben iple alıyorum sadece hiç ağda yapmam agda ise kahverengi olabilir o lekedendir ama benim gibi sadece iple alıyorsanız muhtemelen benimde sebebini bulamadığım şey. ne bilmiyorum vallahi. ara sıra çıkıyor sonra kayboluyor.

16 mayıs 2019 22:50

5. ağda ip vs onunla ilgisi yoktur bence. bıyığım yok haliyle de almıyorum şimdiye kadar hiç almadım ama benim de öyle çünkü :(

16 mayıs 2019 23:07

6. aynı durum bende de var. bununla alakalı bazı şeyler okumuştum, birinde hormonsal problemler ve karaciğer kaynaklı olduğu yazıyordu ki bende zaten pcos ile birlikte bazı hormonsal düzensizlikelr mevcut.

herkeste olmayabilir ama ben kendimde şunu farkettim, yağlı şeyleri sıklıkla yediğim zamanlar ve suyu az içtiğim dönemlerde bu çok oluyor. bide cilt bakımını aksattığım dönemlerde.

17 mayıs 2019 00:09

7. kızlar ben doktora gidicem bunun için sizide bilgilendiririmm güncellerm burayı.

son anonim o zaman ben bi karaciğere falan baktırıyım en iyisii.

17 mayıs 2019 00:18

8. tabii ki doktora başvurmak en mantıklısı, başka bi durumda söz konusu olabilir. benim okuduklarım ve kendimde fiziksel olarak farkettiğim etkiler bunlardı.

ağız çevresinde oluşan leke, özellikle akne gibi durumlar doğrudan hormonlarla bağlantılıdır.

17 mayıs 2019 00:27

9. anonim7 süslüm çok teşekkür ederim 🙏🏼

son süslüm eger siyahsa böyle güneş lekesi gibi shisedo güneş kremi gibi bişeyini kullanmıştım ben mavi küçük kutudaydı. baya iyi gelmişti bana vücudumdaki güneş lekeleri için sende bir araştır istersen bi tanıdıgımda yüz lekesi için kullanıyordu. ama benim dedigim yüzde sarımsı bir renk leke gibi değil ya da kararma gibi değil sarımsı hafif turumcunsu bir renk böyle burunun kenar aşağısından hafif daire şeklinde.

17 mayıs 2019 01:27

10. Süslümmm günceller misin