a101 indirimli tarihi geçmiş ürün satıyor?

annem a101e gitmiş kasiyer kız 3 tane çilekli milka 10 tlye geliyor indirimde ister misiniz demiş annem de ben seviyorum diye almış. son kullanma tarihine baktım ocak 28. zaten 3 paket ben onu biterene kadar 1 ay olucak nerdeyse. insanları aptal yerine koymak değil mi bu son kullanma tarihi geçmiş ürün satmak yasak değil mi? çok sinirlendim gidip vericem zaten ama size bi sormak istedim

1. a101 ve bim sıkı denetleniyor bu konuda diye biliyorum, gözden kaçmış olabilir, götürün iade edin sıkıntı çıkmaz.

31 ocak 2019 14:51

2. kasa önüne koymuşlar zaten süslü bana da tarihi geçti elden çıkarmak istiyorlar gibi geldi. 3 pakette de 28 ocak çünkü

31 ocak 2019 14:53

3. İyi de bu bir satış politikasıdır bunu migrosta yapar bimde.

Öğrenciyken A101de çalıştım şöyle ki stk’si yaklaşan ürün 3’e 1 ya da indirimli satılır ki elde patlamasın. Siz alırken son kullanma tarihine bakma özgürlüğüne sahipsiniz. Bakıp yo kalsın diyebilirsiniz. Markette son kullanma tarihine bakmadan aldığınız ürün için marketi suçlayamazsınız.

Bilinçli tüketici olmak gerekli.

Bir başka yöntemde o ay genel olarak satışı düşük olan ürün günün ürünü seçilir ve kasa yanında tavsiye edilir bu tüm zincir marketlerde böyledir.

31 ocak 2019 14:58

4. son kullanma tarihi yaklaşmış ürün olsa pekala doğru bi davranış olur. ama son kullanma tarihi geçmiş ürünü satmanın neresi doğru ve yasal. annem bakmamış bu onun hatası belki ama yaşlı anneannem de gidip alabilir yaşlı kadının nerden aklına gelicek?? üstelik hadi gectim bu çikolata ama internetten araştırdığımda et ve kiymanin ya da herhangi bi ürünün böyle satıldığını gördüm. 2 kuruş fazla kazanmak için insan sağlığıyla oynamaktır.

31 ocak 2019 15:05

5. ben size son kullanma tarihi geçmiş ürün satmak yasal mı diyorum siz bana son kullanma tarihi yaklaşan ürün elde patlamasın bu bi politika diyosunuz.

31 ocak 2019 15:06

6. Satın aldığınız malın üzerinde gerekli tüm bilgiler var böyle bir durumda o malı almayı kabul ediyorsunuz. Yani elinizdeki fiş sizin sözleşmeniz ben bu malı gördüm almak istedim markette sattı.

Aksi bir durumda sözleşmenizle beraber markete gidip ürünü iade edebiliyorsunuz. Neden bu kadar abarttığınızı anlamadım.

Yasal olmayan bir durum söz konusu değil.

Son kullanma tarihine bakmayı kültür haline getirirsek toplum olarak çok rahat edicez.

31 ocak 2019 15:10

7. son kullanma tarihi yaklaşan ürün ile son kullanma tarihi geçen ürün farklı şeyler. son kullanma tarihi geçen ürünü mağaza satışa sunamaz, müşteri iade hakkına sahiptir.

31 ocak 2019 15:11

8. Bu sorunu bizde yaşadık. Ablamla bir ürüne bakıyorduk puding son kullanma tarihi geçmişti oradaki sorumluya söylemiştik adam çok garip bir tepki vermişti hımm öylemi diye . Alıp kasaya götürmüştü direk. A101 de tarihine dikkat ederek alın. Araya karışıyor

31 ocak 2019 15:13

9. ya güzel kardeşim neden akıl edemiyorsun bunu daha laf söylüyosun tarihi geçmiş ürün satmanın nesi yasal allah aşkına??? tüketici bilinclensin tuketici bilinclensin tamam bilinclensin de koskocaman market zinciri bunu adet haline getirmiş ben bilinçli olurum sen bilinçli olursun e bi bilinçli olmayan çıkıcak satan marketin suçu yok alan suçlu dimi

31 ocak 2019 15:14

10. Ayrıca bunu kabul ederek alıyorsunuz ne demek acaba ? Gayet verebilir müşterinin hakkı. Biz o durumda satın alsaydık verirdik başka bir markette son kullanma tarihi geçmiş süt almıştı kadının biri geri verdi (acmis kokusunda bir problem oldugunu farketmis anladigim kadariyla )çünkü hakkı. Kaos yaratacam diye kasmayın mümkünse.

31 ocak 2019 15:17