ablamla aramızdaki tartışma hakkında?

soruyu aşağıya yazıyorum

1. Öncelikle herkese iyi geceler. Ben 20 yaşındayım ablam 25. birlikte 1+1 bir evde yaşıyoruz, ikimiz de öğrenciyiz. Kendisinin çok yakın bir arkadaşı var ama ben bu kızı sevemiyorum maalesef bir türlü. Sebebi ile ilgili birkaç örnek vereyim; Bize geldiğinde hiçbir zaman yediğini içtiğini kaldırmaz, bunu teklif dahi etmez hiçbir şekilde yardım etmez. Ablam da üşengeç ve biraz dağınık olduğu için bir şey yapmaz kızın yediğini içtiğini ben toplarım. Mesela geçen gün sabah 9'da ablamdan bir şeyler almak için bize geldi, ben uyuyordum. Bağıra çağıra konuştular gülüştüler ev 1+1 bütün sesler kulağımda. Hiç içerde uykudan uyandırdığı ve uyumaya çalışan biri olduğunu düşünmüyor. Genel hareketleri bu şekilde olduğu için sevemiyorum sanırım bir türlü yoksa başka bir kötülüğünü görmedim. Tabi ona hiçbir zaman kötü davranmadım hatta hep aşırı iyi aşırı güleryüzlü davranıyorum ablam için. Bugün yaşanan olay şu gündüz ablam beni aradı ve x ve sevgilisi bu gece bizde kalacak normalde başka bir arkadaşımızda kalacaklardı ama onunla tartışmışlar dedi. İkisinin de kendi ailelerinib evleri var yaşadığımız şehirde ancak kızın sevgilisi yarın başka şehire gideceği için birlikte kalmak istemişler bu gece. Ben de ablama bunu kabul edemeyeceğimi evin 4 kişi kalmak için yeterli büyüklükte olmadığını, yarın okula gideceğimi ve gece duş vs alacağımı düzenimi bozmak istemediğimi rahat uyumak istediğimi, kızın her zaman bizde kalabileceğini ama sevgilisinin kalmasını istemediğimi söyledim. Ablam kızın sevgilisi ile de yakın olduğu için baya kavga etti telefonda benimle. Ben de asla kabul edemeyeceğimi söyledim kapattık. Daha sonra akşam eve geldi normal davrandım o da normal davrandı. Sonra oturuyorduk içeri gitti o sırada telefonuna kızdan bildirimler geldi ben de okudum yanımda olduğu için. "Boşver seninle alakası yok" falan yazdığı için konunun benimle ilgili olduğunu anlayıp girdim mesaja. Keşke girmeseydim. Bir insanın ablasının dışardan birine kendisi hakkında böyle konuştuğunu görmesi o kadar üzücü ki. Bir sürü küfür etmişti bana, afedersiniz ama şöyle şeyler yazıyordu: "p*çliğinden şerefsizliğinden yapıyor hayatım çok özür dilerim lütfen kusura bakma" Çok hızlı göz gezdirdim konuşmaya tamamını okumadım çünkü okusam kalbim daha çok kırılacaktı gördüğüm bu cümle bana yetti. Ablama hiçbir şey söylemedim soğuk da davranmadım ama o kadar keyifsizim ki kalbimde bir ağırlık var resmen. Ablam beni doğduğumdan beri sevmiyor bunun nedenini bilmiyoruz ama annem babam ben hepimiz bunu biliyoruz. Hiçbir zaman hakkımda iyi bir şey söylemez zaten biliyorum ama dediğim gibi daha 1 senedir tanıdığı yabancı birine bu şekilde konuşması, beni kötülemesi kötülemeyi de geçtim bana küfür etmesi kalbimi çok kırdı. Gidip onunla konuş diyeceksiniz ama inanın konuşulacak biri değil maalesef ki. çok kırgın hissediyorum sizce ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? Şöyle bir nokta da var arkadaşı yarın öbür gün yine bize gelecek elbet bir yerde göreceğim, şimdi onu ve sevgilisini istemeyen kötü zalim kardeş oldum bu kıza nasıl davranmalıyım? Kıza bir bahane bulup konuyu kapatabilecekken uzun mesajlar atıp özürler dileyip bana küfretmesi benim mantığıma sığmıyor

25 nisan 2022 03:28

2. 1+1 evin neresine sığacaksınız ki yani tepkiniz normal. Ablanızla yaşamaktan başka çareniz yoksa mecbur katlanacaksınız ama katılıyorum ben de onların işini yapma temizliğini yapma. Bırak yediklerini de kaldırsınlar

25 nisan 2022 04:04

3. Ay cok normal tepkiniz. Bir de sevgilisiyle kalacaklar, belli ki sınırını bilmeyen aptal saptal biri. Gece ne yapacakları belli değil, belki sevisecekler milletin pisliğini evimde istememem de gayet normal. Midem bulandı resmen.

Bana da sinirle söylenmiş gibi geldi söyledikleri. Evet çok kötü ve çok kırıcı. Bunu ablanla paylasabilirsin. Ben baska bir yere tasinmak istiyorum, yurtta kalmak istiyorum çünkü beni bu kadar sevmemene katlanamıyorum, mesajlarını gördüm falan de biraz vicdan yapsın gerzek. Bu tutumu da ailedwn kaynaklı olabilir. Sen doğduğunda tamamen senin üstüne düşmüşlerse kıskançlık kaynaklı olabilir. Bilemedim ama normal değil tabii ki 25 yaşına gelmiş koca kadin.

25 nisan 2022 04:11

4. Süslü hem küçük kızkardeşi hem de ablası olan birisi olarak olaya bakıyorum ve kesinlikle haklısın. Sonuçta burası sizin ortak yaşadığınız ev bir zahmet senin de söz hakkın olacak o evde. Arkadaşı neyse de elin adamını evinde istememen çok normal hem de küçücük bir ev yani ki 3 oda 1 salon olsa bile istemek zorunda değilsin. Ablanın söylediklerine gelirsek evet çok kalp kırıcı gerçekten ama belki sinirle söyledi. Seni ciddi ciddi sevmediğini düşünmüyorum daha doğrusu bir insanın kızkardeşini sevmeme ihtimali olduğunu düşünemiyorum ben. Tabii ki içinde bir soğukluk olur ama konuşulunca çözülemiycek bir şey değil bu bence. Şimdi olmasa bile bir zaman sonra al karşına konuş ya da ailenle hep beraber oturup konuşun. Bu arada alakasız ama mesajları gördüğünü de sakın belli etme sen suçlu çıkarsın gerek yok. Son olarak ablanın misafirinin dağıttıklarını da bir zahmet onlar toplasın sen elini sürme. Umarım sorunlarınızı çözersiniz süslü.

25 nisan 2022 04:11

5. Sen ablandan daha aklı başındasın. Keske büyük olan sen olsaydın senin sözün gecerdi

25 nisan 2022 04:11

6. El iyisi diye bir şey vardır bilmem bilir misin el götü yalamaktan zevk alıp yakınındakilere kök söktüren aha ablan da öyle biri işte. Kusura bakma ağzımı bozacağım ama kendin yaşarken ne bok yersen ye ama 20 yaşında kız kardeşinin yaşadığı göt kadar eve arkadaşıma şirin görüneceğim diye elin herifini de sokmaya kalkmazsın. sokamadım diye kardeşine küfür etmezsin. Senin muhatabın ablan kıza bir şey deme ama mesafeli davran biraz yüz bulmasın sevgilisini iki kadının yaşadığı eve getirmek de acayip bir gevşeklik çünkü. Bundan sonra Ablanla yaşamayı da birkaç kere düşün derim sana.

25 nisan 2022 04:23

7. a7 artı sonsuz. beraber kalmak istedikleri gece ev tutsunlar, otele gitsinler saçmalığa bak. sizin yanınızda rahat edecekler miydi sanki. ne salak insanlar bunlar ya

25 nisan 2022 04:26

8. Tamamen haklısınız elalemin herifiyle aynı evde kalmak ,tuvaletinizi paylasmak zorunda mısınız ıyyy yaa sizi gectim ablanız normal bi insan olsa kendisinin böyle bir seyi asla kabul etmemesi gerekir adam belki tekin degil ne bilicem elin herifinin yanında duş almak zorunda mısınız kıç kadar evde,valla sinirlendim ya

25 nisan 2022 04:47

9. Bana abartmissiniz gibi geldi. Demek ki diğer secenekler musait olmamis ki onlar da 1+1e sizin yaninizda kalmak durumunda kalmışlar. Kimse bayilmaz buna, ablan da arkadasina mahcup olmus. Kizi sevsen hic de rahatsız olmayacagina eminim, ben onları kabul etmeyen zalim kardes oldum demissin ama öylesin gerçekten. Bir gece kalsalar ölmezdin yani, 1 ay kalmayacaklar sonuçta. Ablana da derdin tamam bugun kalsinlar ama bir daha asla böyle bir seyi kabul etmem diye söyleyebilirdin. Gereksz yere butun oklari kendine cevirmissin. Bulasiga da hic karisma açıkçası senin sorumlulugun değil asla.

25 nisan 2022 05:31

10. Burada ablaya hak veren olsa olsa sorudaki ablanın ta kendisidir. İnşallah Başka biri daha böyle bir konuda haklı olduğunu düşünecek beyinsel aktiviteye sahip değildir.

Ss siz de evi ablamıza paylaşıyor gibi değil de yabancı bir ev arkadaşıyla paylaşıyor gibi düşerek hareket edin bence. En azından suistimal edilmezsiniz böylece.

25 nisan 2022 05:40