ablasını/abisini/kardeşini sevmeyen var mı?

kardeşi çok sevmek zorundaymışız gibi toplumsal dayatmalar var ve bundan dolayı doğal olarak kendimi kötü, suçlu biri gibi hissediyorum. kendisini çok severdim ama artık sevmiyorum, duygusal olarak çok yıprandım onun yüzünden. kendisinin de beni sevmediğini biliyorum. sadece rol kardeşlik yapıyoruz bu ise beni üzüyor. oysaki ben kardeşimle (abim aslında) aramdaki ilişki çok farklı olsun isterdim, olmadı.

1. var...

10 eylül 2018 00:54

2. Her şeyi batıyor bana ve sevmek istesem de sevemiyorum

10 eylül 2018 00:59

3. Benim şu durumda hayatımdan çıkarma gibi bir olasılığım mümkün değil ailemle yaşıyorum ve o da geliyor buraya. Bir de ona o kadar içimdekileri dökmek istiyorum ki, içimi dökmeden hayatımdan çıkmasını da istemiyorum. Geldiği her an anksiyete başlıyor ben de.. sizin adınıza sevindim

10 eylül 2018 01:20

4. Ben de kendimi yalnız hissediyorum süslü, olmadığımı görmek mutlu etti

10 eylül 2018 09:55

5. Süslü, abi ablaya kadar benim annem babasının adını bile duymak istemiyor. En son 15 yıl önce falan görmüş onu. Aile bağları tamamen aranızda gerçek bi bağ olup olmadığıyla alakalı. Ben de kardeşimi çok severim mesela. O yüzden toplumsal baskılara kulak asmamaya çalışın

10 eylül 2018 10:13

6. Kesinlikle “gerçek bağ” olmasıyla alakalı süslü, haklısın. İşte bu bağın olmasını isterdim ama olmayınca olmuyor demek..

10 eylül 2018 10:19

7. Ablamla aramda bayağı yaş farkı var ve bana hiç bir zaman gerçekten ablalık yapmadı ve kendisini sevmiyorum. Muhtemelen o da beni sevmiyordur son üç dört yıldır doğum günümü bile “unuttuğu için” kutlamıyor sonrasında da bir pardon dahi demiyor. Hayata bakışımız yaşayışımız çok farklı ve kan bağımız var diye kendisini sevmek zorunda değilim. Zorunda hissediyordum evet ama bu his beni üzüyordu. Kendimi bana değer vermeyen biri için neden üzeyim ?

10 eylül 2018 17:40

8. sevmiyorum, görüşmemeye çalışıyorum. arttırıyorum ileride başlıma kalır diye korkuyorum.

10 eylül 2018 18:53

9. sevmemek diyemiyorum ama aramızda 8 yaş var ve ben konuşkan iken o çok ketum. beni sever ama küçükken hoş olmayan şeyler yaşattı bana. kötü söz söyledi, iş şiddete kadar gitti ve o hallerini hatırladıkça yüzüne bile bakmak istemiyorum. bazen bize geliyor ve bir sözümü beğenmeyip çocukmuşum gibi bana kendi deyimiyle haddimi bildiriyor. işte o zamanlarda içim nefretle doluyor gerçekten, gözlerim doluyor filan.

10 eylül 2018 23:18

10. 15.anonim ben mi yazdım acaba diye tereddüt ettim o kadar benzerlik taşıyor. AMa bizdeki ilişki de tam tersi o çok konuşkan, her şeyi bilen bense onun tarafından sürekli ezildiğim ne konuşsam,  söylesem yanlışlandığım, insanların yanında salak,gerizekalı gibi bir sürü hakarete maruz kaldığım için hayatımın her noktasında özgüvenimi yitirdim. Kendisi benden çok başarılı ben onun geleceği noktaya asla gelemeyeceğim, onun gördüğü itibarı asla göremeyeceğim bunu biliyorum ama bunu sürekli gözüme sokma ve ezme çabası içinde. Ve ailede kötü olan ben hep oluyorum onun söyledikleri, yaptıkları yanlışsız yanlış olan benim.

10 eylül 2018 23:36