acil hamile kedi nereden sahiplendirebilirim ?

sahibi sokağa atıyordu bende geçici yuva olarak almıştım evime süslüler. ama erkek kedim devamlı onu boğmaya çalışıyor ve saldırıyor. bu hafta kedinin aslında hamile olduğunu ve bu yüzden sahibinin onu terkettiğini anladım. şu an doğacak yavrular için dehşet endişeliyim. nasıl sahiplendirebilirim, nereden ilan açacağım bilmiyorum. kimse sahiplenmez dediler. ama kendi kedim aşırı agresif yavru kedileri boğup öldürebilir. kızı bile alamıyoruz hala elinden.istanbuldayım. korkudan gözüme uyku girmiyor,bir fikri olan var mı?

1. Twitter da paylaşabilirsin

7 şubat 2021 03:10

2. Hamile kediyi evde saldiginizda kendi kendinizi kısa bir süre odaya kapatın sonra da hamile kediyi bir odaya kapatırsınız. Yani başka çare gelmiyor maalesef aklıma. Dedikleri gibi kimsenin sahipleneceğini de zannetmiyorum:( doğum yaptığı zaman da kedi köpekler için olan bezden ve geniş kafesler var tanışma kafesi diye geçiyor olabilir. Ondan alır yavruları biraz büyüyene kadar çıkarmazsınız. Ben bile çaresiz hissettim ya:(

7 şubat 2021 03:14

3. Süslü öncelikle hayvanın doğumu yakınsa ona kuytu bir yer yap ve doğurmasını bekle,şu an ev değişimi onu çok strese sokar.Doğursun ve yavrularını sütle beslesin zaten yeni doğanlar sütten kesilene kadar kimseye verilmez.Evet burada sorumluluğun büyük ama yaptığın çok kutsal bir şey bunu unutma.Sen olmasaydın o hayvan belki şu an sokaktaydı.Sen çok iyi bir insansın lütfen korkma.Ona sadece güvenli bir ortam hazırla.Eğer imkanın varsa bir oda.

Daha sonra sütten kesilme zamanına göre sahiplendirebilirsin,çoğu insan da bebek kedi sahiplenmek ister. Hunharca tüm Facebook hayvan sahiplendirme gruplarına aban.Ne kadar grup varsa post paylaş.En hızlı ve çabuk yanıt oradan geliyor.İnstagram ve Twitter'da da aynı şekilde.Ne varsa sosyal medyada var,bıkmadan usanmadan paylaş.Burada da paylaş biz de kendi sayfalarımızda paylaşalım.

7 şubat 2021 03:23

4. Süslü facebook grupları var onlara gir. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama mesela izmir hayvan sahiplendirme vs diye gruplara üyeydim ben bi ara. Direk hayvan sahiplendirme yazıp aratın gruplar çıkar zaten ordan bi ilan verin. Ama bence de ona bi oda yapın doğursun sonra sahiplendirin şuan alan olmaz ve hayvan strese girer. Yavru olunca daha çok isteniyor

7 şubat 2021 03:37

5. Süslü geçtiğimiz haftalarda arkadaşım apartmanında yeni doğan kedileri sütten kesildiklerinde sahiplendirdi. Twitter'da fenomenleri dernekleri heeer şeyi etiketledi o şekilde yuva buldu sende Twitter'da kesinlikle fotoğraflarını koyup bir floodla hikayeni anlat ve her yeri etiketle dernekler, fenomenler, hayvan sahiplendirme tagları vs.

7 şubat 2021 03:46

6. Parkkedisi, kedisahiplenelim, yavrukedisahiplenme, kedikopeksahiplendir, haytapsahiplendirme gibi instagram sayfalarıyla iletişim kurabilirsiniz.

7 şubat 2021 04:03

7. hamile kediyi kalıcı sahiplendirmeniz çok zor bence önce yavrular doğup büyüyene kadar 3-3,5 aylık bi geçici yuva ilanları açın yavrular büyümeye başlayınca yavrular için ve anne için kalıcı yuva ararsınız. hatta yavrular büyüyünce anneyi kısırlaştırırsanız çok iyi olur belediyeler genelde ücretsiz kısırlaştırma yapıyor. instagramda kedi_sahiplendirme, sahipsiz_birakma gibi sahiplendirme sayfalarının hepsine gönderebilirsiniz.

7 şubat 2021 10:51

8. süslüler çok teşekkür ederim, yardımcı olmaz kimse diye düşünmüştüm ama yazdıklarınızı okudukça çok duygulandım. Evet süslüler bir oda ayırdım ona içinde tuvaleti de var 2 oda sayılıyor biraz olsun rahat ediyordur diye düşünüyorum ama sorun şu ki iki kedi de kapı açmayı biliyor. o yüzden günlerdir kapıda yatak döşek uyumak zorunda kalıyorum çıta pıta uyanıyorum devamlı. girmeyi sevdiği dolabın en alt rafını güzelce boşalttım. içine de yatak koruyucu örtü koydum (gizlinot: kendi kedimi kısırlaştırdığımda da kullanmıştım bayağı işe yarıyordu) altına tişörtler havlular pikeler koydum. temizlerinden de koydum odaya doğurduktan sonra temizlerini sererim temizlerim diye. bir de taksisinin içine de yer yaptım belki orada da rahat hisseder kendini orada doğurmak ister diye. şu anlık aklıma gelenler bunlar, hiç tecrübem yok bu konuda ve aşırı endişeliyim. yavru kediler sahiplendirilir diyorlar ama ben yine de korkuyorum, 2 ay emmeleri gerekiyor. ama kendi kedimde iyice tribe girecek büyük ihtimalle. hepsi için ayrı endişeliyim şu an ama elimden gelen başka bir durum yok sanırım... kimse hamile kedi sahiplendirme olayına sıcak bakmıyor. :((( umarım tüm kedilerim sağlıklı ve mutlu yaşar.

belediyede kısırlaştırma ücretsiz yazan bir süslüm olmuş . maalesef belediyeye kedisini sağlam verip sağlam geri alan olmuyor süslü.

8 şubat 2021 01:26