ailem ders çalışmama mani oluyor, her seferinde engelleniyorum?

17 yaşındayım, ne zaman masaya otursam öff ya yazın ders mi çalışılır millet dışarıda geziyor bu ders çalışıyor bütün gün ders çalışıyorsun (bütün gün dedikleri günde 2 3 saat) zaten bi bok olmayacaksın işsiz kalacaksın millet okumuş da bi bok mu olmuş yeter be çok çalışıyorsun nefes al (sadece 1 saat çalışmam sonrasında bunları söylüyorlar) ve ben ne zaman masaya otursam kaldırılıyorum "he he millet de çok çalışıyomuş sözde. yalan söylüyor herkes dışarıda geziyor kimsenin çalıştığı yok, herkes sana yalan söylüyor" diyorlar. işsiz kalacaksın bi bok olamayacaksın zaten çalışınca ne olacaksın diyorlar. derslerim de baya iyidir bu arada komşu akraba arasında hep benimle övünürler şurada derece yaptı şunları kazandı vs. diye. şimdi yine kavga ettik ben çalışayım dedim hüngür hüngür ağlattılar resmen. 2 3 yaşında kardeşim de var sürekli oyun oynamak için ağlıyor kimsenin baktığı yok. babam ders çalışacağına çocuğa bak da çocuk bakmayı öğren mutfağa git de yemek yapmayı öğren diyor. ne zaman masaya otursam bunu söylüyor babam. annem de dalga geçiyor sürekli. "üniversite sınavına çalışıyomuşşşmuşşşş he hehehehe" diye imalı konuşuyor dalga geçiyor. insanların anne babası ders çalışsın diye uğraşır ben odama bir saat gitmeye korkuyorum. ders çalışıyorum demekten korkuyorum dalga geçecekler diye. "öff millet sahillerde dolaşıyor sen kimsenin çalıştığına inanma onlar sana yalan söylüyor" diyor annem. babam ayrıca komplekslere girmiş. sınıf hocamız toplantıda onlara çok çalışsın çocuklarınız demiş diye, bana sürekli "sen o herifi dinliyorsun da ananı babanı dinlemiyorsun" diyor. o herif diye bahsettiği kişi öğretmenim. duvarlar üstüme üstüme geliyor gerçekten. içimi dökmek istedim artık ağladım baya bi duygu boşalması yaşadım.

1. Soru başlığını görünce "sürekli ev işi yaptırıyorlar, çamaşır bulaşık temizlik" diyeceksin sandım. Mesele daha da tuhafmış. Bence iki yıllık meslek garantili bir yere git, kronik işsiz lisans mezunuyum, benim iki yıllık yerden mezun arkadaşım işinde yürüdü gitti. İlla lisans bölümü istiyorsan paranı kazanırken de uzaktan okursun. Yoksa ailenden hiç kurtulamazsın.

8 temmuz 2022 20:52

2. Süslücüğüm çok gençsiniz.Derslerinizi önemsemeniz çok çok güzel.Sonuçta bu geleceği siz yaşayacaksınız.Ben olsam sanırım yurtta kalırdım lisenizin yurdu falan varsa orada kalmak için başvurun.Bilmiyorum şimdiki sistemi ama ders çalışmak için en güzel yol bu gibi geldi bana.

8 temmuz 2022 20:55

3. Kütüphaneye git gezmeden dönmüş gibi davran

8 temmuz 2022 20:59

4. a2 maalesef ki lisemin yurdu yok

bir rehber hocasına içimi dökecektim, pek iyi olmadığımı söyledim ki bana hiç öyle görünmüyorsun bence senin herhangi bir sıkıntın yok dedi. buna kıyafetime saçıma başıma bakarak mı karar verdi bilmiyorum ama daha içimi dökmeden sende bir problem yok bence dedi. ama konu ailem hakkında dedim, ergenlikte olabilir hepsi geçici sen yoluna bak boşver dedi sadece ve resmen gönderdi beni.

8 temmuz 2022 21:00

5. Süslü anneniz olmasa bu kişi sizi kıskanıyor falan derdim, hoş yine olabilir böyle bir şey de:d

Çok enteresan geldi bana ama sakın bırakmayın çalışmayı, bir süslünün dediği gibi kütüphanede çalışın gezmeden geliyormuş gibi yapın. Benim en büyük büyük üzüntüm hiç çalışkan biri olmamış ve bunu değiştirmek için çabalamamış biri olmam şimdi mutlu değilim o sebeple. Bu yaptığınız şey çok kıymetli, şu an bir şey demeyin zaten iyi yerlere geldiğinizde annenize cevabınızı çok güzel vermiş olacaksınız:)

8 temmuz 2022 21:04

6. Paralel evrende falan misin ss, aile ve rehber hoca tavırlarına bkz. Bu saçma tavıra sen de resti çek, ağlamayı bırak ve net net konuş bence. Sabır dilerim. Odan özel alanındır, gerekiyorsa kitle kapını.

Bakabilecekleri kadar dogursalar keşke. Kardeşine bakmak veya yemek yapmak senin sorumluluğunda değil. Çocuksun daha, reşit bile değilsin. Sen kendi hayatına bak, gezmek de ev işine yeteri kadar yardım da dahil tabii ki.

8 temmuz 2022 21:09

7. Aşağılamayayim diyorum da rehber öğretmen dediğin konuyla tamamen alakasız, sosyal aktivite olsun diye okula gelen tipler oluyor genelde. Gerçekten yeterli ve ozverilisini bulmak zor, o yüzden hiç medet umma.

Ailene gelince de, söylediklerini umursamamayi öğrenmen lazım. Cahillik ve çalışmadan kazanma ülkemizde övünülecek bir meziyet gibi görüldüğü için ailen de muhtemelen çalışan ve ne istediğini bilen bir çocuk görünce alay etmeye kalkıyor. Ciddiye almazdım ben olsam süslü, o çalışmalar sizin geleceginize yatırım. Bir gün onlar olmayacak ama söz emeklerinizin karsiligiyla baş başa kalacaksınız.

8 temmuz 2022 21:12

8. a6 onların yanında ağlamıyorum ve kendimden emin net bi şekilde konuşuyorum. bu sefer de bana "bu ne kadar kendinden emin ya. bakalım ne bok olacak bu kadar emin konuştuğuna göre" diyorlar :d sen kendinden bu kadar eminsin ya bi bok olmaz senden diyorlar. bu arada başkalarının yanında beni öve öve yukarılara çıkarıyorlar. sırf ego yapmak için. kardeşim geçen gün tabak kırdı diye bana bağırdılar senin yüzünden gelip de bi çocuğa bakmıyorsun diye. ders çalışıyorum yarın sınavım var dedim diye "okuma lan okuma!!!!" diye suratıma bağırdı babam. sanki hz muhammed cahiliye dönemindeki insanlar gibiler. birkaç hafta sonra bir sürü arkadaşını arayıp benim kızım şu kadar belge aldı 1. oldu diye övündü. o kadar iki yüzlüler ki. bana evde konuştukları farklı dışarıda konuştukları farklı. ders çalışmıyorum diye baskı görsem bu duruma göre bin kat daha normaldi gerçekten. arkadaşlarıma ailem dalga geçiyor boşa çalışıyorsun işşsiz kalıcaksın diyorlar falan diye anlatıyorum şoka giriyorlar

8 temmuz 2022 21:23

9. A8 yanlış anlaşılacağımı biliyordum. Tam aksine okumaya önem veren bir ailenin çocuğuyum ve kendim de çalışkandım. Soru sahibini de çok takdir ettim ama bu kızın ailesinin yanından kurtulmak için acil ekonomik özgürlüğünü kazanması lazım. Okumak istiyorsa para kazanırken de okuyabilir. Ya da başka bir şehirde okuyabilir. Demeye çalıştığım bölüm seçerken iş garantili bir yer seçmek iyi olur.

8 temmuz 2022 21:33

10. mis gibi beleşe çocuk baktırmak varken ders çalışmaman için manipüle ediliyorsun bal gibi. Gündüz kardeşin yüzünden çalışamıyorsan gece herkes yattıktan sonra sessizlikte çalış bu cahil aileden kurtulmanın tek derdi ders çalışmak duyma işitme kardeşinle iki oyna sonra uygun vakitte otur ders başına. en kötü arkadaşlarda dolaşacağız deyip starbucksa git ders çalışmaya orada evden daha rahat çalışırsın.

8 temmuz 2022 21:33