ailem maddi durumundan dolayi sevgilimi istemiyor?

5 yıldir universitede tanistigim bir sevgilim var kpss hazirlaniyoruz askerligi falan yapti.artik kucuk kucuk adim atmak istiyoruz ama annem istemiyor .o insanlar bu kapıdan giremezmis.biz laziz ve ailemde herkes muhendis.sevgilimle ben iibf mezunuyuz onun ailesi macır ve annesi hemsire babami serbest calisiyor yorgancilik yapiyor.maddi durumlar ve kokenler sozde cok onemli olan denlik yuzunden mezuniyette ve bikac defa gorusmelerine ragmen artik asla istemiyor .senelerdir bu kavgadan cok yoruldum arada kalmaktan napcagimi bilememekten.sevgilimin kucuk dusmesini uzulmesini istemiyorum artik ne dusunecegimi sasirdim.napmam gerekiyor boyle zorluklardan gecen var mi? ayrilmali miyim gercekten ?

1. benim arkadaşımın annesi de lazdıistemedi damadı, kız evlendi.

şimdi canım oğlum modunda dsgfsd

23 haziran 2020 12:37

2. Sana şu kadarını söyleyeyim tabi ki asla bu yüzden ilişki bitmez ve eninde sonunda aileni ikna edip evlenirsin ama mutsuz olursun, bir kere ailenin istemediği biriyle olunca, onlara karşı çıkıp bir şey yapınca muhakkak mutsuz olunuyor.

23 haziran 2020 12:37

3. Süslü çok zor bir durum allah kolaylık versin ama ne aileni kır ne sevgili kır, ortak bir cozum bulmaya çalış aileni ikna etmeye çalış cunku ailenin rızası olmadan böyle bir evlilik gerçekleştirme cunku olan sana olur.. annenin babanın rızasını almaya bak ve ikna etmeye çalış onları.. zor Ama imkansız degil.

23 haziran 2020 12:38

4. @zedcezir keşke bizimkilerde öyle olsa

@anonim1 annemde surekli boyle diyor surekli bunun kavgasi var

23 haziran 2020 12:39

5. Biz de mesela Göçmeniz ve ailemiz on yargıyla davranıyor ama sonunda çoğu ikna edildi sadece biraz sabır gerekiyor :)

23 haziran 2020 12:39

6. Anonim 2 ya bugun zaten evlenelim degiliz sinav gecirip sonra yavas yavas en az 1 yil ama annem ben babana anlatacak degerde gormuyorum kapat sus diyor ve anonim 3 soylediklerinize tamamen katiliyorum cok buyuk terbiyesizlik bu ama erkek arkadasimin yipranmasini onlarin bakisi istememesi karsisinda uzulmesini de istemiyorum

23 haziran 2020 12:42

7. Ayni bolumden mezunuyuz ama neymis aileler cok farkliyiz kokenler maddi durum asla olmazmis bizim ailemiz kraliyet sanki ya onlari yapacagi dugun olmazmis sevgilim cok cirkinmis buraya yazarak patladim yani

23 haziran 2020 12:51

8. Süslücüm bana özelden yazar mısın? Çok benzer durumu yaşadım.

23 haziran 2020 12:54

9. lazın yobazı da bir ayrı oluyor

23 haziran 2020 12:56

10. Islerinizi toparlayinca gidip bir ev tutuyorsunuz ve pat diye kimseye hesap vermeden evleniyorsunuz. Ailenizi memnun etmek zorunda degilsiniz sizin hayatiniz. Eger onlardan izin almaya calisirsaniz vermezler tabi. Sevgilinize saygi duymalari tamamen sizin elinizde. Onay beklerseniz saygi falan duymazlar. Ben bu insani seviyorum ve ne derseniz diyin evlenicem ve onun hakkinda asagilayici konusursaniz benle de konusamazsiniz deyin ve net olun bakalim noluyor. Turkiyede kazik kadar insanlarin evlenmek icin hala ailelerinden onay beklemeleri cok sacma.

Ayrica lise mezunu bile olsa aileniz hakli degil. %100 denk olsaniz bile kimse size ilerde sorun yasamayacaginizin garantisini veremez. Cok farkli sebeplerden de anlasmazlik cikabilir. Aldatilabilirsiniz vs. her iliskide var bu riskler. Aileniz bir seyi hata olarak goruyorsa bile size karisamaz. O sizin hataniz olmali. Ben hata olarak goruyorum ama senin kararin diyebilmeliler.

Bu tur ailelere ve resti cekemeyen guya kendine yetiskin diyen insanlara cok sinir oluyorum ya. Ipleri ailenizin eline verirseniz boyle oynatirlar sizi.

23 haziran 2020 12:57