alın bölgesinde sürekli kapalı komedon oluşumu?

süslüler ben sonsuz bir döngüye girdim, çıkamıyorum. alın bölgemde sürekli kapalı komedonlar oluşup geçip sonra tekrar beliriyor. bazıları arada sivilceye dönüyor, hızlıca da sönüyor sonra. ama bu durum kendini yenileyip duruyor maalesef. doktora da danıştım ama yarddımcı olamadı bana. size cilt bakım rutinimden ve kullandığım ürünlerden bahsetsem bir fikir oluşturur mu acaba? her gün, missha güneş kremi ve revlon colorstay fondoten kullanıyorum. daha önce de kullanıyordum, sivilceye, komedona sebep olmamıştı. makyajımı önce yves rocher yağla ardından serinin aynı ürünü olan papatyalı jelle yıkıyorum. kuruduktan sonra haftada iki gün neutrogena'nın visibly clear maskesini uyguluyorum. temizleme adımından sonra yine neutrogena'nın visibly clear toniğini kullanıyorum. alkol, sls yok. salisilik asit var. sonrasında isana'nın aktif clear serisisnin gece kremini kullanıyorum. cildimin nem dengesi yerinde, gün içinde kusmuyor, kurumuyor da. ancak komedonlar gitmedi. yıldım yarabbi. sizce neden olabilir? daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? teşekkür ederim sizleri seviyorum.

1. Süslü netrogena'nın maskesinden olabilir mi?Ben de netrogena'nın her ürünü kapalı komedon yaptı çünkü

12 haziran 2018 16:27

2. saç ürünlerinizin yüzünüze gelmemesine dikkat edin. bir de regl döneminde mi çıkıyor? belki salisilik asit tek başına yeterli gelmiyordur, cilt hassasiyetinize göre glikolik ya da laktik asit de ilave edin haftada bir. cildiniz hassassa laktik, normalse glikolik. %5 ya da %10'la başlayabilirsiniz.

12 haziran 2018 16:35

3. anonim süslü hiç bilmiyorum ya, daha önce de çokça kullanıp memnun kaldığım ürünler aslında. bir müddet bırakmayı da deneyebilirim..

sevgili (yazar: karmacilt) regle denk geldiği de oluyor ancak diğer zamanlarda da bir çıkıp bir kayboluyorlar.. diğer asitlere de başlamayı düşünüyorum aslında ancak tonikte mi kullanmalıyım, alkolde çözeltsini mi temin etmeliyim emin olamadım. sizin önerebileceğiniz spesifik bir ürün var mı acaba?

teşekkür ederim:)

12 haziran 2018 17:00