allah'ın bizi takmadığı gerçeği?

hani duayla dağlar yerinden oynuyordu, dua ettim mucize yaşadım diyenvar mı? her şey düz bir şekilde ilerliyor ve olacağına varıyor. kötülerin duası kabul oluyor, kalbimi kıranın yanına kalıyor, duanız olmasa ne diye size değer versin ayeti nerede? duam da var ama allah'ın umrunda değil, şimdi verilen de verilmeyen de imtihan, yok dua üç şekilde kabul olur gibi şeylere girmeyin biliyorum hepsini, sadece bir teselli arıyorum ama yok, allah'ın umrunda olmadığımı kabul edince rahatlayacağim sanırım, kötü biri de değilim ama bilmiyorum artık, var mı duası kabul olan mübarek bir insan formülünü söylesin.

1. Ben de böyle düşünüyorum artık bu beni inançsızlığa doğru itmeye başladı. Savaşlar, çocukların ölmesi, hayvanlara yapılan zulümler, hükümetlerin sadece kendi ve onlardan yana olanların haklarını savunması... her şey üst üste geliyor. Bir yanda açlıktan ağlayan bebekler bir yanda ultra zengin hayat yaşayanlar. Allah neden tüm bunlara izin veriyor? Neden sadece kötüler kazanıyor? Hiç mi umrunda değil bu bebekler çocuklar hayvanlar...

3 ocak 2024 12:28

2. yok ki taksın dhdjdjdjxh

3 ocak 2024 13:00

3. hayır var, istediğini umursuyor sadece.

3 ocak 2024 13:01

4. var olduğuna ve istediğini taktığına inanmak, var olduğuna inanıp herkes için hayırlısını yaptığını düşünmekten yüz kat daha salakça abartısız

3 ocak 2024 13:02

5. A2ye maalesef o kadar katılıyorum ki..

3 ocak 2024 13:05

6. kalbimi kıran bir şeyi hayırlısı diye kabul etmiyorum varsa biraz beni de sevindirsin madem duamın değeri var, ama yok hayırlısı otur aşağı.

3 ocak 2024 13:12

7. Şuan istediğin şey senin için hayırlı olmayabilir. Ama başka bir durum senin için daha hayırlı olacaktır ve o duruma daha çok sevineceksindir. Bunu şuan göremeyebilirsin. Her şey bu dünyada cezasını bulmuyor. Zaten her şey bu dünyada olup bitse ahiret diye bir şey olmazdı.

3 ocak 2024 13:59

8. hayırlısı diye bir şey kabul etmiyorum diyorum hâlâ hayırlısı yazmışsın, hayırlısı değilse de istiyorum. herkes için her şey çok mu hayırlı oluyor sanki. mutlu olacağım bir şey neden hayırlı olmasın.

3 ocak 2024 14:05

9. Bende belki sana gelen başka bir şeye daha fazla mutlu olacaksın diyorum. Bir şeyin sonucunu insan göremiyor. Senin için iyi olup olmaması da bu noktada devreye giriyor aslında.

3 ocak 2024 14:09

10. Hayırlısı olayı gerçekten teselli. Aşık olduğu erkekle evlenip yine o erkek tarafından öldürülen kadınlar için neden hayırlısı olmamış? Kendini bu kadar kolay teselli edebilene hiçbir şey olmaz bu dünyada

3 ocak 2024 14:37