çok genel bir soru sormuşsunuz. sorunuzu daha spesifik hale getirmelisiniz doğru bir yanıt verebilmemiz için. ne için öğrenmek istiyorsunuz, mesleğiniz ne gibi gibi?
amerika'da yaşasam ispanyolca öğrenirdim ama şu an bizim için almanca daha mantıklı bence.
İş için Almanca, sanat için fransızca, turizm için İspanyolca. Genelleme yaparak cevapladım, ayrıntı vermemişsin. Amacın sadece yeni bir dil öğrenmekse ikisini de öğren bence. :D
Ozel sektorde de cok fazla alman sirketleri var ve almanca bilen ariyorlar genelde. Ispanyolcanin is hayatinda kullanildigini hic gormedim
Özel sektörde kariyer için almanca önemli mi mesela? Yani bir alman şirketinde almanca bilmenin sizi öne geçirdiği bir durum var mı? Almanların genel olarak ingilizcesi iyi diye biliyorum, tekrardan almanca öğrenmek mantıklı olur mu? Ayrıca çeviri işi bulmak hangi dilde daha kolay oluyor? Özel sektörde kariyer için ispanyolcanın artısı olabiliyor mu? Hiç duymadığım için soruyorum, sadece çok konuşulan bir dil ve konuşan ülkelerde ingilizce seviyesi iyi olmadığı için düşündüm. Mesela çinlilerle iş yapacaksanız çince bilmek hayati öneme sahip, ama gidip norveçlilerle iş yapacaksanız norveççe bilmenin pek bir anlamı yok, çünkü herkes su gibi ingilizce konuşuyor. Aynı durum almanca'da da geçerli mi, bunu sormak istiyorum.
iyi İngilizceniz varsa ispanyolcayı evde çok kolay öğrenirsiniz. ben 1 ayda muhabbet edecek seviyeye geldim. almancayı ingilizceye ek olarak lisede ve sonrasında 2 sene isviçreli sevgilimden öğrenmeye çalıştım hala başlangıç seviyesinden ileri gidemiyorum ve pratik olmayınca çok kolay unutuyorum bu yüzden iyi bir kursa gitmeden veya almanyada yaşamadan almanca öğrenilebileceğine inanmıyorum. Fakat eğer iyi bir eğitiminiz varsa ve yurtdışında iş bulmak,vatandaşlık edinmek gibi bir amacınız varsa almanca öğrenmeniz size daha fazla katkı sağlayacaktır.
anonim 7, evde ispanyolca için hangi kaynakları/youtube kanalları kullandınız?
Şöyle söyleyeyim ispanyada sadece türkçe ve ingilizce bilerek bir iş bulabilirsiniz fakat almanyada yabancı şirkette olsa genelde linkedinde baksanız "almanca ve ingilizce iyi seviye" istediklerine dair iş ilanlarını görürsünüz.Sanırım bu biraz milliyetçilikleri ile alakalı. İngilizceden sonra en kolay öğreneceğiniz dil fransızca sonra ispanyolcadır.eğer düşünürseniz fransızcayla kanadada göçmenlik başvurusunda iyi bir + puan alırsınız. bence fransızcayı da bir değerlendirin. bu birazda nerde çalışmak istediğinize ve hayat planlarınıza bağlı.
Sorunuzu yeni gördüm. arapça,fransızca ve ispanyolcayı michel thomas eğitim setlerinden öğrendim ve busuu kullanarak sürekli çalıştım,okcupidde ülke değiştirerek muhabbet ettim insanlarla. yani disiplinli bir şekilde emek harcadım süslüm. evde öğrenirken hergün bunun için düzenli olarak zaman harcamak çok önemli. setler ingilizce,ingilizcenizin iyi olması çok önemli çünkü dilleri ingilizceyle bağlantı yaparak öğretiyor. ve emin olun fransızca da ispanyolca da çok çok kolay diller.