ankara kırıkkale üniversitesi?

süslüler hayatımda hiç uzak bir okula gitmedim. ankarada yaşıyorum ve her gün kırıkkaleye üniversiteye gitmeyi planlıyorum. günlerdir gece ağlıyorum yapabilir miyim gerçekten çok korkuyorum bölümüm de kolay bir bölüm değil. yapan var mıydı hiç birazcık desteğe ihtiyacım var

1. Yapanlar nasıl yaptı? Neden ağlıyorsun anlayamıyorum? Endişe okey ama ağlamak neden?  Kuzenimde gidip geliyordu ilk senden sonra yurt ev derken mezun oldu/ siber güvenlik uzmanı oldu seminerler veriyor en iyi üniversitelerde...

14 ağustos 2020 02:00

2. her gün gidip gelmek ızdırap. kyk ya da apart öneriyorum sana. altında araba yoksa değmez. yol masrafo ayrı dert, 45 dakika sadece gidiş ayrı dert. içini karartmak istemem ama bence yurtta kal. yol parasını yurda vermiş olursun.

14 ağustos 2020 02:01

3. gerçekten bilmiyorum neden ağladığımı ve geceleri geliyor bu gündüz gayet iyiyim. ama gece kalbim falan sıkışıyor. kendimi küçücük işe yaramaz hissediyorum ve bir anda gözlerim doluyor. yatay geçiş yapmak istiyorum bir de yapamazsam diye ona ağlıyorum. bu dönem beni çok gerdi gerçekten. yurt düşünmüyorum bu arada. annem hasta onunla kalmam gerekiyor. sadece belki gidip gelenler ya da yatay geçiş yapanlar vardır da biraz olsun rahatlarım diye yazdım

14 ağustos 2020 02:06

4. Burda ankara kırıkkale arası gidip gelenir mi diye soru sorulduğunda çalışan, okuyan birçok kişinin bu şekilde gidip geldiği söylenmişti.

Ağlama sebebinizi anlayamadım, neden başaramadım da buna mecbur kaldım diye ağlıyorsanız bir şey diyemem ama gözünüz korktuğu içinse hiç dert etmeyin bence. Benim çevremdeki herkesin gellikle 1 günü boştu mesela 4 sene boyunca, hatta 1. sınıfta edebiyat, inkılap gibi dersler varsa bunlar da uzaktan eğitim olarak veriliyordu ve 2 günü boş olanını bile gördüm. Bundan sonra da ellerinden geldiği kadar uzaktan veya katılım zorunluluğu olmadan eğitim verecekleri için siz de kendinizi haftanın 5 günü nasıl gidip gelirim diye düşünüp üzmeyin.

Yukarıdaki yorumda da 45 dakika diye okudum, eğer öyleyse gerçekten hiç düşünmeyin bile. Ben aynı şehir içindeki(gizlinot: İstanbul değil..) okuluma gitmek için neredeyae 1.5 saat yol çekiyordum her sabah. İnsanı biraz yorar mı, yorar. Ama gün sonunda döndüğünüzde evde anneniz olacak, kendi yatağınızda uyuyacaksınız. Bence kesinlikle değer.

Bu arada benim de ilk seneki aklım ve git gel yapma şansım olsa, bir mecburiyetim olmasa bile her gün gidip gelirdim. İlk sene neredeyse yemeyip içmeyip tüm paramı biletlere yatırdım ve perşembe ders çıkışı memleketime koştum, fırsatım varken 3 günümü evimden uzak geçiremem diye. Şimdiyse mezun oldum, pişmanım her fırsatta kaçıp eve geldiğim için.

Git gel yapma şansınız olan bir yeri de kazanamayabilirdiniz. Okumak uğruna hasta annenizi bırakmak zorunda kalabilir veya gidemediğiniz için okuyamayabilirdiniz bu sene de. Bence pozitif yanlarına odaklanın, her gün istemeye istemeye, ağlayarak giderseniz kat kay yorucu olur sizin için bu süreç ve başarınızı da etkiler. Zaten dediğim gibi salgın yüzünden okulda şartlar çok çok zor olmayacaktır.

Çok olumlama yapmışım kendimi nil karaibrahimgil gibi hissettim ama ben de zamanında ben başka şehirde ne yaparım, evime gideceğim sürede nasıl her gün okula gidip gelirim diye ağladığım için rahatlatmak istedim bir nebze. Bu dertler hep gelip geçici, umarım güzel bir eğitim hayatınız olur

14 ağustos 2020 02:41

5. Süslü ben Ankara’daydım, erkek arkadaşım kırıkkale üniversitesinde okudu. Ilk sene git gel yaptı ama çok yorucu olduğunu söyledi, ki ben de ara ara gidiyordum yorucu oluyor. En kötü ihtimalle eve çıkarsınız. Kırıkkale Ankara’ya göre baya ucuz ve üniversitenin olduğu yer yahşihanda hiç yerli yok. Sadece öğrencilerin olduğu küçük bir kasaba gibi her yer yürüme mesafesi falan. Ben ortamını çok sevmiştim, hala özlüyorum. :) Ha bu arada benim erkek arkadaşım nazlı biraz, başka bir arkadaşım 5 sene diş hekimliğini git-gel yaparak okudu. O da imkansız değil.

14 ağustos 2020 02:59

6. geçmiş olsun süslü, inşallah iyi olur annen. Yatay geçiş düşünüyorsan ilk dönem notlarını çok iyi tutmalısın. genellikle 2.50-3.50 arasi not istiyorlar. Allah yardımcın olsun

14 ağustos 2020 10:43

7. çok teşekkür ederim o nil karaibrahimgillik bana çok iyi geldi gerçekten teşekkür ederim. yatay geçiş için elimden geleni yapacağım ama online olursa olur mu bilmiyorum. umarım olur.

14 ağustos 2020 14:13

8. lütfen ağlamayın. ağlancak bir durum yok arkadaşım 5 senedir ankarada yaşayıp kırıkkaleye işe gidip geliyor. ayrıca evli çocuğu var o yorgunlukla gelip çocuk ve evle ilgileniyor gayette alıştım diyor artık. sadece ankara trafiğinde 45dk da evine giden arkadaşımda var yani. ayrıca yıl sonunda ankara sivas yüksek hızlı treni bitecek deniyordu kırıkkaleden geçicek o da hızlı trenle çok kısa sürer. hiç ağlamayın herkes alışıyor yapıyor sizde yaparsınız.

14 ağustos 2020 14:42