anne babasıyla anlaşamayan süslüler?

yani aramız bozuluyor sürekli. 2 gün iyiysek 5 gün kötüyüz aynı evin içinde iyi dediğim de normal yani konuşuyoruz sadece. siz ne yapıyorsunuz bu durumlarda? en sevmediğim şey bir çatı altında kimsenin birbiriyle konuşmaması ama konuşunca da sürekli tartışıyoruz

1. Benim de 23 süslüm. Zaten işsizim güçsüzüm, bir amacım yok, erkek arkadasım Yok, iki tane arkadaşım var sadece onlar da farklı şehirdeler. Bir şey için evde söylensem kendi kendime işte başlıyor annem “sen çok değiştin ben seni böyle mi yetiştirdim” diye. Ağladı hatta az önce. Benim nasıl olduğumu neler hissettiğimi sormuyorlar hastalanıyorum sürekli bağışıklığım aşırı zayıfladı kendi kendime ağzımı açmadan iyileşmeye çalışıyorum yani öleceğimi bilsem yakınıyor gibi gözükmeyeyim diye söylemem öyle bir şey

28 aralık 2018 16:19

2. Babamla öyleyim süslü. Konuşkan bi insan olmasam da çocukken ve ergenliğimde kırk yılın başı bi şeyler anlatmak istediğimde dinlemedi ilgilenmedi hiç. Ya dinliyomuş gibi yapıp gazeteye baktı ya televizyona baktı vs. Bigün lisedeyken patlayıp bağırıp ağlayarak söylemiştim bunları yüzüne sonra odama geldi öptü sarıldı falan. Yalandan. Hiç samimi gelmiyo bana, o günden beri de bi şey anlatasım gelse anlatmam. evde nerdeyse hiç konuşmuyoruz yemek yiyo musun? Tarzı sorular dışında. Akşam yemekten sonra herkes kendi odasına çekilir.

Bi de benim ak dediğime o kara der, onun ak dediğine ben kara. Ya da bazen ikimiz de aynı görüşteyizdir ama orda bile birbirimizi anlayamayıp tartışırız.

Bi yandan bana evdeki bu sessizlik iyi geliyor yalnız yaşıyor gibi huzurluyum bi yanda da tabi küçüklüğümden beri hep üzülüyorum arası babasıyla iyi olan arkadaşlarımı gördükçe. Daddy issues falan oldum hatta galiba benden büyük erkeklere gidiyo gözüm hep

Annemle boşandılar bu arada haftanın yarısında annemde kalıyorum yarısında babamda kalıyorum babamın evi üniversite servisime daha yakın diye

28 aralık 2018 16:22

3. 3. Süslüyüm, ben de 21 yaşımdayım bu arada. 22’ye bikaç ay kaldı

28 aralık 2018 16:23

4. Ay aynı süslü ya sadece sofrayı kurup kaldırıyorum. Sonra odaya çekiliyorum evet dediğiniz gibi konuşmayınca daha huzurluyum sanki ama aynı evde olup birbirimizi görüp konuşmamak ne bileyim evin huzuru kaçıyor sanki ki ben evi seven evde vakit geçirmekten hoşlanan bir insanım

Babamla kendimi bildim bileli ilişkimiz sizin anlattığınız gibi süslü mesela o kadar sınavlara girip çıkıyordum sormuyordu ne yaptın diye yılın sonunda karneme bakıp bir tane 4’ü görüp bu niye 5 değil diyordu. Sarılasın bile gelmiyor hiç kendi sarıldığı zaman zoraki sarılıyorum. Babama göre Babalık para vermek sadece çok şükür o konuda sıkıntı çektirmiyor. şimdi mezun olalı bir yılı geçti ara ara okuma muhabbeti geçince şakayla karışık bizimkini okuttuk da ne oldu diyor babam yüzünden özgüvenim sıfırlandı diyebilirim

28 aralık 2018 16:31

5. 27 yaşındayım. Normalde yalnız yaşıyorum. Annem bir süreliğine benimle yaşamaya geldi 4 ay kadar önce Ocak sonu da gidecek. Ergenliğimde bile abartısız bir iki kere atışma dışında bir kavga/tartışma geçirmemişken, neredeyse her gün kavga ediyoruz. Meğer ne kadar farklıymışız. Onu çok seviyorum ama birlikte yaşamaya hiç uygun değiliz ki eski kafalı biri olduğumu söylerler. Sabırlar dilerim hepinize.

28 aralık 2018 16:38

6. Ay süslüm çok teşekkür ederim öncelikle. İnanın başka bir şehirde çalışıp yeni bir hayat kurmak istiyorum artık o derece. Aynen ben de sizin gibiydim ergenliğimde hiç tartışmıyorduk hatta bana şey diyorlardı sen ergenlik dönemini yaşadığına emin misin falan diye sakindim çünkü. Ama şimdi anlaşamıyoruz bilmiyorum yaş aldıkça huysuzlaşıyorlar galiba

28 aralık 2018 16:42

7. Ben babasıyla iletişim kurmayan süslü, ayynen bi de sizin karne olayında dediğiniz gibi hiçbir şeyi beğenmez. Gerçekten babalığı para vermek sanıyo küçükken bir kere bile ilgilenmedi derslerimle sonra lisede matematiğim kötü olunca anneme her haftasonu kursa götürüp getirdim arabayla 8’de kalkıp falan diyomuş. Bi de çok şükür parayla ilgili bi sıkıntı yaşatmıyo istediğimde veriyo ama arkamdan ananeme kıza 3 bin liralık telefon aldık benim telefonum kaç yıllık falan demiş. Bunu da ananem bana anlatmadı annemle konuşurlarken kapının arkasından dinledim.

Sabit 40 liralık telefon faturam vardı o ödüyordu boşanma aşamasında tabi paralar paylaşıldığı zaman babam böyle güzel güzel çetele tutmuş bi liste hazırlamış alacak verecek. Bakayım dedim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 40 liralık faturamın yarısını istemiş annemden. Maddi durumu kötü olsa alınmam ama durumu gayet iyi. Ne kadar kırıldığımı üzüldüğümü kafaya taktığımı sözlerle anlatmam mümkün değil.

Aylık harçlığım var ama mesela ekstrem bir durum oluyor o ay ehliyet kursu alıyorum mesela onun parasını istemeye çekiniyorum istesem verir ama arkamdan konuştuğu ve düşündüğü şeyleri bildiğim için isteyemedim. Yarısını annem ödedi yarısını da kendş harçlığımdan ayırdım en basit harcamalarımdan kıstım. Annem de bana neden babandan istemiyosun diye kızmasın diye söyleyemedim kendim ödediğimi.

28 aralık 2018 17:04

8. annemle kanka gibiyiz ama babamla anlaşamıyorum . onunla kimse anlaşamıyor. onunla muhatap olan herkes anneme dert yanıyor. bizim sürekli döner aldığımız yer var. babam onlarla bile kavga etmiş . adamlar anneme dert yanıyor babamdan. böyle bi karaktersiz adam işte .

aof sınavlarım vardı geçen ay. sevgilimle kavgalı olduğum halde sınavlarımı sordu nasıl geçti diye. babam bunu bilmesine rağmen hicbir şey sormadı . çok da umrunda değiliz . bizim de o umrumuzda değil pek.

bişey anlatınca sürekli kızıyor-bence kızmaya yer arıyor- niye öyle dediniz niye öyle yaptınız diye. ki yaptığımız ettiğimiz şeyler de gayet normal. sonra da kızıyor bişey anlatmayı bilmiyorsunuz diye. sanki kendisi dinlemeyi biliyor da.

kendisiyle muhatap olmamaya çalışıyorum. o eve gelmeden önce yemek yiyorum . kitap okuyorum vs. ben de işsizim ve yaş 27.

ben iş bulup arkadaşlarımla ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz ama üçümüz de işsiziz 😁

siz de öyle şeyler yapabilirsiniz.

28 aralık 2018 17:08

9. 8. Aynen öyle süslü dediğiniz gibi söylenince arkadan bir anlamı da kalmıyor verilen paranın. İnsan şey bekliyor işte sen kızımsın helali hoş olsun falan denmesini. Yani ben şahsen öyle düşünürdüm çocuğum çünkü Benim. Üstelik de durumu da iyiymiş. Ben de sizin gibi isteyemezdim o durumda gerçi şu anda da isteyemiyorum. Bir şey için aaa ne güzel desem babamdan almasını istediğim için demiyorum beğendiğim için hemen iş bul al diyor lafı oraya getiriyor sanki istiyorum dedim ne güzelmiş dedim sadece

28 aralık 2018 17:14

10. 9. Süslüm sizin babanız sorunluymuş kusura bakmayın ama. Benim babam evde kötü diğer herkese iyi. Küçükken bile milletin çocuklarını severdi ben bakakalırdım bir kez olsun böyle sevmedi diye

28 aralık 2018 17:30