annemin akılsızca / mantıksız cevapları sinirimi bozuyor ?

hayırsız evlat olarak nitelendirilmek istemem ama gerçekten bazen zeka problemi mi var acaba diye düşünüyorum. eskiden böyle değildi ya da ben çocuktum ve zaten annemle ''sohbet'' etmediğim için farkında değildim bilmiyorum.. şimdi size çok kısa 2 örnek vericem ve ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. benim derdim annemin dertleşme - sohbet etme konusunda kabiliyetsiz oluşuyla ilgili. annemle uzun zamandır birlikte yaşadığım için (ayrı evdeyim + evlendim) bunlar gözüme batmıyordu çok, ama şimdi kendi evim - kendi düzenim oluşunca dikkatimi çekti.. geçen gün yumurtayı yanlışlıkla fazla tuzlu yapmışım ve bunu yerken fark ettik. aay bu ne, çok tuzlu olmuş.. di mi anne diyorum. bana ''hımm evet ama ben tuz severim'' diyor. fakat yumurta tuzdan yenilemez halde. anne yeni yapalım dedim, yok yok yerim bir şey olmaz diyor.. yani orda bir şey olmamış ve bunu ''olmuş gibi/hiç problem yokmuş'' gibi söylüyor ve hayatına böyle devam ediyor. bu sabah simit yediğim için inanılmaz şiştim ve ''geçen de böyle olmuştu muhtemelen simitten, acaba gluten hassasiyetim mi var''dedim. bana diyor ki, dün hava rüzgarlıydı ya soguk almış olabilirsin. yami bir cevap vermek için veriyor çoğu zaman ve bu cevap genelde alakasız - saçma bir şeyler oluyor. anne diyorum kahvaltıdan sonra oluştu bu, bir sıkıntım yoktu, karnım davul gibi şişti diyorum. baktım anlamıyor yani.. böyle tuhaf tuhaf cevaplar - farklı bir mantık ama bana mantıszlık gibi geliyor. mesela yolda yürüyoruz, neyin kafasını yasıyor asla bilmiyorum ama ışıklara bakmıyor, 1-2 kere böyle oldugu icin ben sürekli ''anne dur'', ''anne ışık kırmızı geçme'' diyorum, sonra ''tamam kızım görüyorum'' diyor fakat hiç uyarmasam veya hiç söylemesem yine havai kendini bilmez tarzda yürür.. yapma dediğim şeyleri, belki 40 kez söylüyorum o zaman anlıyor. annemi hor görmek istemiyorum ama laftan anlamaması beni çok yoruyor, zeka sorunu mu var acaba diyorum yani ne düsünüyor kafa nasıl çalışıyor anlamaya calısıyorum ama yok yani. bu nedir arkadaşlar, yani psikolojide bi açıklaması var mı bunun..

1. daha çok yumurta ziyan olmasın istemiş gibi

24 nisan 2024 14:02

2. Verdiginiz ilk 2 ornek o kadar sacma ki nesine kuruldunuz bu muhabbetlerin anlamadim. Kadin da farkinda iste yumurtanin tuzlu oldugunun bunu inkar etmemis sadece ugrasma sorun degil deyip gecmis. Benim de babam cok tuzlu yer mesela bana zehir gibi geliyor. Ayni durum olsa bosver ben boyle yerim derdi buyuk ihtimalle. Simit konusunda da anneniz doktor mu, uzman mi? Yani kadindan ne bekliyorsunuz tam olarak? Siz gluten demissiniz o da kesin degil sonucta ne diyebilir ki soyle baska bir sey de olabilir vs diye konusmus iste. Sonucta doktora gitmediginiz surece ikinizin de dedigi dogru veya yanlis olabilir. Koskoca evli barkli insansiniz bu yaptiginiz ayip.

24 nisan 2024 14:06

3. Süslü bana iletişimde bir problemi var gibi gelmedi. Bana daha çok yaşlandıkça gelen dikkatsizlik gibi geldi. Siz annenizi sizin çocukluğunuz zamanından hatırlıyorsunuz, insan ilk tanışılan halde kalıyor genelde. O zaman kadın cin gibiydi. Şimdi haklı olarak fiziksel ve bilişsel olarak zayıf. İletişim problemi yok dediğim gibi.

24 nisan 2024 14:09

4. psikolojide ne açıklaması olabilir allah aşkına gayet normal muhabbetler? simit muhabbetinde gluten dışındaki farklı bir olasılığı söylemiş, ilkinde tuzlu ama idare ederim ben diyip yemeye devam etmiş belki size geldiği kadar tuzlu gelmedi bile ona? ışıklara bakmaması da dalgınlıktandır veya bakıyordur ama siz bakmadığını düşünüp sürekli atlıyorsunuzdur dur falan diye? anneniz gayet normal geldi bana ama siz anormalsiniz bence.

24 nisan 2024 14:10

5. Yaşlandıkça biraz öyle olabiliyorlar ya. Bu örnekler o kadar da sinir bozacak seviyede değil. Sen benim teyzemi gör süslü :p Ben de teyzemin biriyle uzun süredir sohbet edemediğimizi fark ettim. Bir şey konuşuyoruz, asla konuştuğumuz şeye katılamıyor. Katılırsa da konuyla çok alakasız bir yerden bakıyor olaya. Duymuyor, anlamıyor gibi. Yaşlandıkça algısı bi tuhaf oldu ki daha 50'li yaşlarda. Diyelim diğer teyzem kuaföre gidicem, saçımın rengini açtırcam biraz falan diyor bir şey konuşuyoruz bu konuda beraber. Bu teyzem diyor ki 'kekik de boğaz ağrısına çok iyi geliyormuş', 'ee eşin nasıl çalışıyor mu o bugün?', 'sizin iş yerinde bir Fatma vardı o ne yapıyor?' Böyle alakasız saçma yerlere gidiyor her konuşmamız adjdkd.

24 nisan 2024 14:19

6. Klasik anne :d

24 nisan 2024 14:36

7. ben bile böyleyim a

24 nisan 2024 14:38

8. A5 ve a7 teşekkür ederim süslüler galiba yaslanmadan dolayı

24 nisan 2024 14:45

9. Bence bir kan testi vs yaptırmalı, vitamin mineral vs bir takviyelere ihtiyacı olabilir. Bazen tek bir tanesinin eksikliği bile etkileyebiliyor. Özellikle kadınlarda daha da erken başlıyor eksiklikler

24 nisan 2024 14:48

10. İlk iki örnekten çıkarak annenize zeka sorunu var diyorsanız burada problem sizsiniz. Kadın bir çok kişinin dediği gibi uğraşmayın diye olsun yerim ben demiş, diğerinde de şişlik olunca muhtemelen gaz gibi bir şey sandı üşütmüşsün dedi (bunun nedi alakasız, üşütmede gaz ve ishal gayet oluyor?). Saçmalıyorsunuz. Ayrıca ışıklara dikkat etmiyor demişsiniz, sizsiz dışarı çıkmıyor mu bu kadın, başına iş geldi mi daha önce (Allah korusun)? Annenize gıcık oluyorsunuz, altında fark etmediğiniz bir travma var ya da

24 nisan 2024 14:55