annemin beni ezik biri olarak yetiştirmesi?

27 yaşındayım. yeni evlendim sayılır. annemin beni böyle yetiştirdiğinin farkına evlendikten sonra vardım. sürekli kayınvaledenlere git, giderken eli boş gitme pasta börek yap, bayram öncesi git kayınvalidenin evini temizle, arabada ön koltuğa sen değil kayinvaliden otursun, kayınvalidenin günü olduğunda sen de git hizmet et. bunlar gibi bir çok sey için baskı yapıyor. bir gün bu arabada öne oturma konusunda bağıra çağıra kavga ettim. aynısını sen de çocuklarından gör dedi. günlerce konuşmadı benimle. sadece benim annem mi böyle? karşı çıktığımda da hemen hastalanıyor, küsüyor. ne yapacağımı şaşırdım

1. İşin kötüsü evliliğin ilk aylarında bu dediklerini yapıyordum. Sonradan aklım başıma geldi, ne yapıyorum ben dedim

4 eylül 2024 10:53

2. Üzüldüm süslü tam tersi sizi savunması lazım bir haksızlığa uğradığınızda

4 eylül 2024 11:12

3. Benim annem de böyle süslü. Ve bu garip bisey yani ben mühendisim mesela çalışıyorum anneme göre işimden önce ben bir gelinim evli bir kadınım kaynanama hizmet etmeliyim. Kaynanam bisey demezken annem diyor resmen. Daha da tuhafı köyde yaşayan ev hanımı akrabamız evlendi kaynanası bulaşık yıkatmis evinde diye kızın annesi ortalığı yıktı. Bosan gel dedi kızına ben boşanma lafı etsem ekonomik özgürlüğüm olduğu halde anneme inme falan iner. Benim annem kendisi de pasif biri ben buna yoruyorum. Ne kendini ne beni savunmak istiyor hizmet edersem beni sevecekler saniyor bi de aşırı dindarlık var annemde. Allah razı olur senden diye yapmamı istiyor bunları. En güzeli işi bahane etmek. Anneme bu saatten sonra laf anlatılmaz ben de yoğunum çok çalışıyorum falan diyip geçiştiriyorum

4 eylül 2024 11:39

4. Bence trol değil çünkü bu kafada olan kadınlar var, koşullu sevgiye alışmış, kadının böyle olmadığı sürece sevgi göremeyeceğini ve aileye dahil olamayacağına inanmış kadınlar bunlar.

Nasıl bir eziklik nasıl bir değersizlik hissi bilmiyorum. Ama kadınları en çok eleştiren kafalar da bunlardan çıkıyor, erkek ne yapsa sevilir ama kadının sevilmesi için kusursuz, fedakar, hamarat olması lazım

4 eylül 2024 11:44

5. Hayatınızı bu kadar ayrıntılarıyla paylaşmayın madem. Kimin önde oturduğuna kadar annenizin bilgi sahibi olması gereksiz. Madem annenizin düşünceleri bu yönde siz de her seyinizi anlatmayın. Öne kayınvalidem oturdu, günü vardı gittik geldik vs diye.

4 eylül 2024 11:49

6. Anonim 3 maalesef o kadar salağım. Sırf annem mutlu olsun, yüzünü asmasin diye her dediğini yaptım.

Anonim 4 yazdıklarına katılıyorum. Bir tartısmamızda anneme "aaaa ne kadar hanım bir kız yetiştirmiş" desinler, seni övsünler diye beni hizmetçilik yapmaya zorluyorsun demiştim. Kuzenlerimden örnek verdim. Onlar da benim gibi okumuş, işinde gücünde insanlar. Eşinin ailesine 40 yılda bir gider, gidince de bir eli yağda bir eli balda ağırlanırlar. Onlar da ilerde çocuklarından görür aynı şeyi diyor. Çıldıracağım ya

4 eylül 2024 11:53

7. Zamanında dayımın eşi hep ön koltukta oturuyormus, anneannem arkada oturuyormus sözde. O içinde kalmış. Eee sen ben kayinvalidem olsa öne kim oturacak dedim. Yine kayinvaliden oturur dedi. Kayinvalidem de annemden 5 yaş küçük.

4 eylül 2024 12:04

8. annen böyle yetişip böyle gördüğü için bu şekilde davranıyor ama sen daha gençsin. kendini değiştirebilirsin. zaten evlenmişsin artık ananı kaynananı falan bırak. eşin nasıl bir insan ama yuva üstüne yuva olmaz zaten. kendi evinle eşinle işinle falan ilgilen. ön koltuğa da kim oturuyorsa otursun cidden çok saçma ön koltuk kavgası. böyle ufak şeyleri dert etme bak hasta olursun sonra.

4 eylül 2024 12:09

9. Ev kadını mısın çalışmıyor musun? Annen seni hizmetçi olarak yetiştirip bak bak gelinin annesi kızını nasıl da güzel yetiştirmiş diye kendini iyi göstermenin derdinde. Kendi evimi temizledim kv evi eksik kaldı. Yok gününe git hizmet et yok pasta börek yap annen zamqnında kendi Çok hizmetçilik yaptı şimdi sana da aynısını yaptırıp tatmin olacak herhalde. Ay hiç konuşmasın küserse küssün bu devirde damızlık kız muamelesi yapmak da ne canım.

4 eylül 2024 12:12

10. Ön koltuk takıntım yok asla. Hatta başlarda annemin dediğini yapıp kv'me gel sen otur diyordum. Sonradan saçma gelmeye başladı. Arkada tintin yalnız başıma gitmek.

Bir debkucuk bir detay vermeyi unuttum. Kayinvalidemin evi esya dolu. Çok pis ve istifçi biri. O yüzden ne evlerine gitmek ne de temizlik yapmak istiyorum. Annem de sürekli şu evi bi düzene sok diyor.

4 eylül 2024 12:13