annemin evlilik baskısı beni geriyor?

neyine güveniyorsun evlen biriyle artık diyor. işim falan var ama ayrı eve çıkacak kadar kazanmıyorum. strese soktu kadın beni. siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? yaş, 27 ye ramak kala

1. 28 yaşındayım issizim aynı baskı bende de var. Bir de çocuk ne zaman yapacaksın vs diye baskı yiyorum. Bosver yani. Kulak asma.

24 eylül 2022 22:13

2. Anne haklı 27 kritik

24 eylül 2022 22:22

3. Anon2 evlenmenin yaşı mı var da 27'nin kritik olduğunu söylüyorsunuz? Elinizde sağlam argüman yok işkembeden sallıyorsunuz.

24 eylül 2022 22:25

4. Oyle he diyince oluyorsa, anne ayarlasin her seyi, nihak gunu imza atmaya gidersiniz.

24 eylül 2022 22:25

5. Kaldı ki Avrupa ülkelerinde ilk evlilik yaşı 30'lara dayanmışken 26-27 yaşına kritik bir yaş demek de varoşluktur

24 eylül 2022 22:30

6. Evlenenler hemen boşanıyor yoksa kocadan bol ne var anne önemli olan doğru kişi de odana kac :d

24 eylül 2022 22:44

7. 1-2 yıl önce olsa ne işiniz var o yaşta ailenizin evinde derdim ama şu an imkânsıza yakın. yine de gururumdan 3 kişi de olsa bir eve çıkar daha zor bir hayat yaşardım. 17 yaşımdan beri ailemden uzaktayım, hiç destek almadan lüksten çok uzak yaşadım. şimdi 23 yaşındayım çalışıyorum hâlâ çok zor fakat 30unda aileden kopamamaktan daha sağlıklı buluyorum.

25 eylül 2022 02:32

8. Süslü benim anne ve ablamdan aynı şeyi yaptı. 27 yaşımda evlendim. He pişman değilim zaten 7 senedir sevdiğim adamla evlendim ama şimdi de çocuk baskısı başladı. Hadi evlilik bizim için çok büyük bir değişim değildi zaten birlikte yaşıyorduk ama çocuk apayrı bir süreç. Hep evlendikten şu kadar sonra çocuk yaparım diyordum evlenmeden öncede. Annem ve ablam baskı yapmaya başlayınca böyle yapa yapa soğuttunuz beni deyip biraz daha öteledim. Böyle yapmaya devam ettiğiniz müddetçe ötelemeye devam edicem dedim şimdi sesleri çıkmıyor :) yani bence biraz ters tepki vermek işe yarıyor tam zıttı yönde ilerlemek

25 eylül 2022 08:25

9. Ben 31-2 de nişanlımdan ayrıldım, o zamana kadar benim ilerici aile evlen baskısındaydı ama yanlış biriyle nişanlıydım ve onunla da evlenmemi istemiyorlardı, neyse ben bundan ayrıldım sonra da sizin evlen baskınızdan dolayı yanlış biriyle evleniyordum bu daha mı iyi dedim, sanki beni istemiyormuşsunuz gibi evlenmesem nolcak dedim. Annem özür diledi benden sana baskı yapmışız farkında olmadan diye şimdi evlilik konusunu baskı olarak anlama diye açıyor.

25 eylül 2022 10:49