annemin toksikliği hakkında içimi dökmek istiyorum?

annem 44 yaşında ben 25 yaşımdayım. babamla çok problemli bir ilişkileri oldu kendimi bildim bileli, babam annemi defalarca aldattı biri dayımın eşiyle olmak üzere ama annem asla boşanmaya yanaşmadı. maddi olarak ona destek olacağımı belirtmeme rağmen. neyse son 9-10 aydır bir problemleri yok. ben de ilk defa bir sevgilimden anneme bahsettim ve sürekli bununla ilgili beni rahatsız eden sorular sorup duruyor. örnek vermem gerekirse: “ baban bana yılbaşında bunu aldı, x sana ne aldı?”, “x artık ailenle tanışmak istemiyor mu?” bunu sorunca rahatsız olma sebebim şu sorularında sürekli sevgilimin isteği benim isteğimden daha önemli. 6 aydır birlikteyiz  ve ben ailemle tanıştırmak istemiyorum??? bunu sorunca bu açıklamayı yaptım diğer soru “ seni ailesiyle tanıştırmak istemiyor mu?” kariyerimle ilgili bir değişiklik yapma düşüncem bar. “ x buna ne der?” sürekli elin oğlunun isteği benim isteklerimden önemli. çıldırtacak beni ya. böyle sorular sorduğunda sınır çekmek için sert cevap veriyorum . bugün dedim ki “ her şeyin içinde olmak istiyorsun.” söylediği şey “ seninle ilgili hiçbir şeyin içinde olmak istemiyorum.”  artık bu durumdan acı çekmiyorum ama sinirlerim oynuyor. var mı annesi böyle olan daha olgun süslüler? nasıl başa çıkıyorsunuz?

1. Anlatma annene bence. Bazen insan içini açmak istiyor ama belki de aksi daha sağlıklıdır

11 ocak 2024 05:59

2. Annen toksik değil yaraşı bi kadın. Lütfen terapiye yönlendirin.

11 ocak 2024 07:17

3. Yaralı**

11 ocak 2024 07:17

4. a2 defalarca söyledim, seansa da ikna ettim gitmek istemedi

11 ocak 2024 08:00

5. Süslü benim annem de nişan ve düğün sürecinde aynıydı. Baban bana nişanda 3 bilezik taktı sana ne takacaklar? Baban bana düğünde 8 bilezik taktı sana niye takmıyorlar? Biz babanla balayına gitmedik bak sen gidiyorsun. Bütün düğün süreci eve aldığım bardak takımını bile kendine alınanla kıyaslayarak geçti. Benim babam hiç anneme kötü davranan bir adam da değil üstelik annem mutlu olsun diye gözünün içine bakar ama yok kadın asla mutlu olamıyor.

11 ocak 2024 09:09

6. a4 nasıl baş ediyorsun? Benim sadece 1 konuda böyle değil. Mesela bir değişim programına başvurmuştum geçen yıl başvurduğumu söyledim ve tepkisi " annen hiçbir hayalini gerçekleştirmedi bari sen gerçekleştir." Basit gibi duruyor ama sürekli böyle ve modumu düşürüyor

11 ocak 2024 09:13

7. Süslü baş edemiyorum ya ben üniversitede başka şehire geldim ve sonra da dönmedim. Ona rağmen telefondan böyle yapıyor düşün. Nişanımdan bir gün önce gereksiz bit kavga çıkarıp ben gelmeyeceğim falan dedi. Kız istemede bi ara ortadan kayboldu. Kız annesiyim bir ağırlığım var benim ortada olamam her an dedi. Bu arada benim annem de bana ben istediğim hiçbir şeyi yapamadım sen niye yapıyorsun demiş bir insan. Ama aslında yapamadığı hiçbir şey de yok. Dedem okutmak için uğramış kendisi ağlamış üniversiteye gitmemiş. Senede 6 ay yazlıkta tatilini yapıyor. Ama yetmiyor kadına.

11 ocak 2024 09:18

8. Bazı anneler kendilerini kızlarıyla rekabet içinde görüyorlar, özellikle yaşlar yakınsa. Böyle bir arkadasım vardı çözümü tamamen iletişimi kesmekte buldu ancak onların başka sorunları da vardı. Benim de annemla bu tür olmasa da sıkıntılı bir ilişkim oldu. Çözümü artık onu oldugu gibi kabullenmekte, yaptıklarına alınmamakta ve minimum iletişimde buldum. Ben de isterdim oturim herşeyi ona anlatim dertleşeyim falan ama benim annem de mesela sorunlarımı cok küçümser ciddi anlamda zorlu şeyler yaşamama rağmen

11 ocak 2024 09:22

9. Gerçekten çok az şey anlatıyorum ama o bile problem oluyor süslüler. Anlatmadığımda da " ben senin hayatınla ilgili hiçbir şey bilmiyorum, niye böylesin, bak x böyle mi, çok soğuksun" falan diyor. Hepimize sabır diliyorum.

11 ocak 2024 09:30

10. Benim de annem böyle. Ben de nişan yapacakken kriz çıkartmıştı ve gelmemişti, hayatımda ilk kez babamdan dayak yemiştim ve resmen zevkten dört köşe olmuştu. İnsan kendi kızını kıskanır mı, kıskanıyormuş demek. Boşanma döneminde bana çok destek oldu mesela ama evlenirken, evliliğimde hep eşimle aramı bozmaya da çalıştı bir yandan. Öncesinde hiç erkek arkadaşım olmamıştı, olsaydı onlarda da problem çıkartırdı bence. Benimki aşırı dindar bir de. Bilmiyorum srtık uğraşmıyorum onun duyguları onu ilgilendirir, toksik davranışlara başladığında da yanından hemen ayrılıyorum bir bahaneyle çünkü söylemek, açıklamak fayda etmiyor.

11 ocak 2024 22:26