antibiyotik ile gelen mantar icin ilac kullanmak gerekli mi?

susluler disim icin bir haftalik antibiyotik kullandim. ama akabinde her zaman oldugu gibi mantar oldum. suan hem kasiniyor hem koku var hem de beyaz akinti. bunun icin suan mantar tedavisi olmam gerekli mi? kendi kendine gecer mi mesela sadece travazol krem yeterli mi? erkek arkadasim gelecek 10 gun sonra, birlikteligimiz icin de sorun olusturur diye dusunuyorum suan.. ona da bulastirirsam kotu olur.

1. Sigortam yok susluler bu arada, bir hafta falan bu durumu yasayacagim. antibiyotigimi de receteye yazdirip parayla satin alabildim.

1 şubat 2022 18:35

2. Süslü  ben de ne zaman antibiyotik kullansam mantar oluyorum, doktor arkadasım her defasında tedavi olmana gerek yok ilacı kullandıgın dönem vucudundaki yararlı bakterileri de öldürdüğün için mantar oluyorsun şeklinde açıklamıştı o yüzden epeydir hicbir sey yapmıyorum ben, kaşıntım aşırıysa mantazol veya travazol krem yeterli geliyor genelde.

Harici probiyotik yoğurt sür ya da sirkeli ılık suda otur gibi öneriler de gelmisti bana ama denemedim acıkcası, bende ilac bittikten sonraki 1-2 gün icinde mantar sikayetleri de bitiyor genelde. Ola ki gecmezse de eczaneden recetesiz vajinal fitil alıp kullanabilirsin mantar icin, genelde ilk dozda dahi iyilestiriyor ama tabi devam etmek lazımdır muhakkak, aklında bulınsun

1 şubat 2022 19:48

3. Sagol suslu:-) travazol surdum bir kac gune sikayetlerim gecmezse oyle yapacagim artik.. gecmis olsun size de :-)

1 şubat 2022 20:05

4. Tesekkurler suslu:( travazol surdum olmazsa yatmadan bi sirkeli suyla yikarim tekrar krem surer oyle yatarim.. onceden ben de eskiden yani kullandigim her antibiyotikte bu sorunu yasardim ama kendiliginden gecerdi. Simdi erkek arkadasim da gelecegi icin kendimi bu sekil hissetmek istemiyorum yaninda, o yuzden onemsedim biraz :(

1 şubat 2022 20:27

5. Süslü eczanede satılan reçetesiz ovüller var. 1 2 güne Geçmezse gynomax xl al. 3 günlük zaten. Aşırı hızlı iyileştirir. Geçmiş olsun

2 şubat 2022 00:16

6. merhaba suslu, ben de antibiyotik kullandigimda vajinal mantar sorunu yasadim ama zaten prospektuste de yaziyordu yan etki olarak mantar :( eczaneden recetesiz haplardan aldim ictim, tek seferlik haplardan. oneri degil bu arada kendi deneyimimi paylasiyorum. aile doktoruma da receteyle ayni hapi yazdirmisligim var bu arada

2 şubat 2022 05:38

7. Tesekkurler susluler :-) bir iki gun daha kendimi gozlemleyip ona gore ovul alayim o zaman..

2 şubat 2022 09:50