araba yükseltmek mantıklı mi yeniden kredi çekip yoksa altın mı yapmalı ?

merhaba kızlar bizim araba ve ev kredimiz var. arabanın kredisi bitince sizce yeniden 2 yıllık kredi çekip model yükseltmek mi mantıklı yoksa krediye vereceğimiz paraya altın yapıp yeterli düzeye gelince mi model yükseltmek mantıklı? yada araba yükseltmek dışında ne yapılabilir? 💛💛💛

1. Süslü günümüzde araba fiyatları malum, altın desen o da uçtu gitti. Şimdi iki taraflı değerlendiricem. Eğer kredi çekip arabayı yükseltirsen krediyi şu an ödemekte belki bir tık zorlanırsın ama tl değer kaybetmeye devam ettiği sürece kredinin sonlarına yaklaştıkça aylık ödeyeceğin tutar seni zorlamayacak bir seviyeye gelir. Bu yüzden bir tık mantıklı geliyo bu bana, bu 2 yıllık süreçte arabanın da değerleneceğini düşünürsek iyi bir seçim diyebiliriz.

Altın biriktirip yeterli düzeye geldiğinde araba almak konusuna gelirsek bundan pek emin değilim. Altın sinsi sinsi yükselmeye devam edecektir diye düşünüyorum ama eş zamanlı olarak araba fiyatları da artacaktır. O sebeple 2 yıl altın biriktirip alacağın araba 2 yıl sonra(yalnızca örnek veriyorum şu an) fiat egeaya denk olucakken, kredi çekip almış olduğun araba volkswagen poloya denk gelicektir gibi düşünebilirsin. Örnekleri ciddiye alma fiyat kalite olarak aklıma gelenleri söyledim. Yani bana soracak olursan şu an kredi çekip araba almak sana 2 yılın sonunda kar olarak dönücektir. Ama 2 yıl altın biriktirip 2 yıl sonra araba değiştirmeye kalksan araba fiyatlarının çok uçmuş olacağını düşündüğüm için iyi bir şey alamazsın gibi geliyor süslü.

Umarım saçmalamadan anlatabilmişimdir, hayırlı olsun her neyi seçeceksen

3 nisan 2022 11:05

2. Ama arabamdan memnumum diyorsan değiştirme, illa arabaya yatırım yapacaksan diye bu örneği verdim. Eviniz var, arabanız da var ve uzun süre daha sizi götürecek bir seviyedeyse altın biriktirmek iyi bi yatırım olabilir

3 nisan 2022 11:08