arapça bilen bir yardımcı olabilir mi? benim adım sinem ve sinem adının anlamı ile ilgili arap birisi devenin üst kısmı gibi birşey ?

ya da ben yanlış anladıysam da deve ile alakalı birşey söyledi, kendisinin türkçesi biraz bozuk o yüzden tam anlaşamadık ama internetten bak dedi ama bulamadım. ben farsça kökenli sine, bağır yürek anlamında biliyorum da arapça bilen biri söyleyebilir mi hangisi doğru ya da arapça bilen bir arkadaşınız varsa sorabilir misiniz?

1. Sinem Arapça bi isim değil bildiğim kadarıyla. Hiçbir yerde de duymadım böyle bir anlam süslü. Arapça bilen bi tanıdığa sordum "ne alaka ya" dedi

17 ekim 2021 21:43

2. Niye bu kadar panik oldun ki benim adim beril mesela rusçada veya hintçede bu kelime kaka anlamina gelse bana ne bundan

17 ekim 2021 21:47

3. Ya hatta bastıra bastıra dedi Sinem mı “m” ile mi bitiyor evet deve bişeyi dedi sonra ama boynunu mu kastetti tam anlamadım o da bak araştır falan dedi

Ben de hep farsça kökenli diye biliyorum ama çevremde bu dilleri bilen de yok yani Googleda yazan da yanlış olabilir diye şüpheye düştüm.

Teşekkürler a1 valla adımın anlamı gögüs/bağır/yürek’ten bir anda deveyle alakalı birşeye dönüşürse gerçekten hayal kırıklığına uğrayacaktım saol😌

17 ekim 2021 21:48

4. İsmimi çok da sevmiyorum çünkü ama anlamı güzel bence şimdi anlamsız birşeye dönüşmesini istemen yani panik olmadım da daha önce hiç duymayınca şaşırdım öğrenmek istedim sadece a2

17 ekim 2021 21:51

5. Anladim ismin güzel bence cok

17 ekim 2021 22:10

6. Süslü ben Arapça biliyorum ama bu kelimeyi bilmiyordum. Araştırdım ve 'seneme' hörgücü büyük olmak demekmiş. Sinem de Arapça'da bundan türetilmiş bir kelime olabilir. Ama farsça anlamı daha bilindik

18 ekim 2021 12:14

7. Soru sahibi drama quenn sözlük karsiligisiniz resmen.

18 ekim 2021 12:31

8. Teşekkürler a2

Teşekkürler a4 bizzat Arapça bilen biri de bilmiyorsa demek ki böyle bir uzak anlamı varsa da pek kullanılmıyor sanırım, sağolun

A5 adımın anlamını öğrenmek için soru açtım, wtf!?

18 ekim 2021 16:40