arkadaşımın tepkisi ya da tepkisizliği mi desem?

araba almaya çalışıyorum son 2 haftadır, yakın arkadaşımla da an ve an paylaşmadım çünkü bir anda gaza geldim beklemediğim bir yerden para geldi. neyse o yazmışken de dedim kusura bakma geç döndüm böyle böyle bir gelişme var hayatımda onunla uğraşıyorum. ilk başta gayet normal tepki verdi hatta bizim bankaya( bankacı) başvur kredi için dedi dedim kredisiz almaya çalışıyorum şu an orda bir vayyyyy bu devirde iyi cesaret falan yaptı. ben hevesle almak istediğim model renk falan gönderiyorum ama ben 15 cümle yazıyorsam o 1 kısa cümle yazıyor böyle hevessizleşti. sonra hani ilanı gönder falan dedi, dedim bayiden sıfır alıcam.2. el değil. hımmm ben 2. el alırsın sanmıştım tabiki bilmiyordum araba deyince bayiden sıfır aldığını düşünmedim falan dedi. burda ben mi art niyetli düşünüyorum yoksa benim böyle bişey yapabiliyor olmam onu rahatsız mı etti?

1. evet rahatsız etmiş. çok mu haksız, değil ama çocukça kıskançlıkları bırakması iyi olurdu.

6 mart 17:01

2. yani süslü hiçbir görüşüp buluşmanızda bu konudan bahsetmeyip sonra birden araba almaya uğraşıyorum dersen alınabilir. çünkü yakın arkadaşlar birbirleriyle hayallerini isteklerini cabalarını paylaşır bence. bu benim görüşüm tabi ki kişiden kişiye değişebilir. belki bu yüzden alınmış ona göre cevap vermiş olabilir.

6 mart 17:01

3. Alınacağı bi şey yok dümdüz kıskançlık, yakın arkadaşlarımın hayatında böyle bi gelişme olsa hımmm moduna girmem niye söylemedin demem, inşallah kazasız belasız kullanacağın güzel içine sinen bir araba bulursun der geçerim, onun adına mutlu olurum.

6 mart 17:08

4. bana ilk kiskanclik gibi geldi. ama sonra aslinda size yardimci olmaya calistigini fark ettim, sizin maddi durumunuzu bilmedigi icin biraz kandirilmis hissetmis ve bozulmus sanki.

6 mart 17:16

5. kıskançlık yapmış tabikii ya ama ben yerinde olsam söylemezdim bile. zira sıfır araba aldık aralıkta asla kimseye söylemedim. görünce evet aldık dedim. yani önemsiz bi şeymiş gibi. çünkü insanlar o kadar kötü gözle ya da sinsi bakabiliyor ki iyi bi şeyi paylaşmak sevinmek bile rahatsız ediyor beni yanlarında kim olursa olsun. o yüzden sana da tavsiyem kesinleşmeden bile başına gelen güzel şeyleri söyleme. alınca da laf arasında söylersin ya da görür.

kimsenin malında parasında gözüm yok. kimse de bana söylemesin valla daha da iyileri en iyileri onların olsun. millet benim aldığım 3 kuruşluk şeye göz dikmesin de ben kimseden maddi manevi bi şey beklemiyorum vallahi

6 mart 17:18

6. Kışkanmış olabilir ama gönderdiğiniz arabalara nasıl bir yorum yapabilir ki yani araç piyasasında degilse bana atılsa ben de hm güzelmiş derim o kadar xd

6 mart 17:22

7. Yani şimdi sadece bu yazdıklarından bir çıkarım yapmak zor açıkçası. Bir anda para geldi gaza geldim demişsin, arkadaşına doğru düzgün anlatmamışsın belli ki sadece araba seçmene yardımcı olsun istiyorsun. sen açık olmuyorsan insanların da senin etrafında dönen melek olmasını bekleyemezsin zaten bütçeni de taksit taksit söylemişsin, o da bi noluyor demiş. örnek veriyorum sürekli param yok param yok diyen arkadaşım bir anda araba alıyorum dese, sonra sıfır alıcam dese ne alaka derim açıkçası ve belki tavırlarımdan belli olur. yakın zamanda arkadaşıma borç takmış biri araba almış ve bunu utanmadan anlatıyor ballandıra ballandıra, arkadaşım da bozuldu tabii ki çünkü yıllardır iyi niyetini suistimal ediyor bu kişi. Şimdi bu kıza kıskanç denilebilir mi mesela? Bağlamı bilmiyoruz, senin görgüsüz gibi davranıp davranmadığını bilmiyoruz dolayısıyla herkese de kıskançlıktan öldü bitti gözüyle bakamayız

6 mart 17:24

8. mesaj olunca tam anlaşılmıyor ama kıskançlık ifadesi olabilir. o an başka bir şeyle uğraşıyor ve kafası dağınık da olabilir. ben olsam şu an önemsemezdim, tekrar benzer bir şey yaşarsam o zaman düşünürdüm. yakın arkadaşların birbirini kıskanması benim için kırmızı çizgi. o mutluysa iyiyse ben de iyi hissederim, karşımdan da aynı samimiyeti beklerim açıkçası.

6 mart 17:40

9. kıskanmış işte ya... eğip bükmeye gerek yok.

6 mart 17:45

10. O sırada arkadaşımın bayiiden araba alması ve benim elinden çıkaracağın zaman haber ver demem sjfldksjdj

Ya şeyi kabul etmek çok zor bazısı için işte senin mesela eline böyle bi para gsçmiş buna harcıyosun maddi gücün daha yüksek okey tamam yani napalım. Benim o arkadaşımın da nesela ailes eve arabaya destek oldular ben onun iki katı da kazansam alamam o şeyleri. Napim çocuğun mutluluğunu mu baltalayım dünya malı için

6 mart 18:11