arkadaşlar gömülü 20 yaş dişini çektirip çenesini açamama sorunu yaşayan var mı ?

merhaba süslüler, geçen salı gömülü 20 yaş dişimi çektirdim biraz zor geçti açıkcas. bugün de dikişleri aldırdım fakat ağzımı açamıyorum resmen 1 parmak zor açılıyor. bu yüzden dikişleri almaları da çok zor oldu. operasyonu yapan hekimden randevu bulamadığım için rutinde gittiğim hekimde aldırdım dikişlerio. çenem için önerdiği tek şey sakız çiğnemeye çalış 1 hafta bakalım oldu. daha önce böyle bir sorunla karşılaşanınız oldu mu acaba? verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

1. Şarjım bitmek üzere ve şarj aletim yanımda değil ama kendime engel olamıyorum çünkü ben de geçen hafta pazartesi yirmilik dişlerimi (üstlü altlı) aldırdım. Ben de şu an ağzımı bi parmak açabiliyorum.

3 ay önce de sol taraftaki altlı üstlü yirmilik dişleri aldırmıştım, aynı şimdi olduğu gibi ağzımı açamıyordum ve dikişlerimi çok zor aldılar. Ameliyatı yapan doktorla konuştuğumda çok çekinerek fırçaladığım için de olduğunu ve ameliyattan sonraki iki gün buz tuttuğum gibi şimdi de sıcak havlu tutmam gerektiğini söyledi. Bana da sakız çiğnememi söylemişti.

Bahsettiğiniz şeyler çok tanıdık geldi bana o yüzden çok endişelenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü benim sol taraftaki boşluklar yaralar falan (maşallah :d) çok güzel iyileşti.

Sevgiler çok geçmiş olsun

29 ocak 2019 01:41

2. yirmilik değil yine arkadaki buyuk bi diş bende tüm yüzümü abse yapmisti drenaj yapildi cene altindan ben de acamamistim bir hafta kadar. bunun için kas gevşetici yaziyolar sakiz işe yaramaz demişti ve hep yavas yavas acma egzersizi yap demişti doktor. boyle kalmayacak tabi ki

29 ocak 2019 02:19

3. Süslüler çok normal, ödem veya travma sonucu trismus olmuşsunuz, 3parmak egzersizi var, internetten bunu araştırıp uygulayın. Diş çekiminden birkaç gün sonraya kadar soğuk kompress yapabilirsiniz ama ödem yani şişlik vb kalmadıysa kasları rahatlatmak için sıcak havlu uygulaması yapabilirsiniz. Kas gevşetici alabilirsiniz. İnternette trismusu araştırırsanız tedavi yollarını da bulursunuz. Diş hekiminizin de sakız çiğne önerisi değişik geldi bana. Tabiki olabilir sakız çiğnedikçe kaslarınız açılabilir ama 3parmak egzersizi ilk önerilen şeydir.

29 ocak 2019 11:55

4. 4ünüze de çok teşekkür ederim süslüler gerçekten moralim düzeldi :)

30 ocak 2019 08:46