arkadaşlar kasıkta kendiliğinden bir anda çıkıp patlayan ve arkada derin bir boşluk bırakan sivilce neden olabilir?

çok özür dilerim böyle bir başlık açtığım için ama hem şoktayım hem korkuyorum. doktoruma da ulaşamıyorum. başka doktora da gitmek istemiyorum. aniden büyükçe bir sivilce çıktı nohut kadar, kendi kendine patladı dün gece. bugün de üstündeki deri kalktı duşta ve altında kocaman bir boşluk görünce şoka girdim. kıl dönmesi mi diye düşünüyorum ama o boşlukta bir şey görünmüyor. öyle kaldı boşluk. sizce ne olabilir? hayatımda böyle bir şey ne gördüm ne duydum. sabahtan beri google' da bakıyorum ama dediğim gibi bir şeye rastlamadım. aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? benim aklımı alan kısmı o bıraktığı göçük. resmen leblebi kadar. not: ağrı falan yok. ara ara içinden sıvı akıyor. diğer not: tam yeri dış dudak desek daha doğru olur.

1. kil donmesi olabilir, surtunme olabilir, cok dar, skinny pantalonlar olabilir..

8 haziran 2018 15:19

2. bir de hijyen eksikligi olabilir..

8 haziran 2018 15:20

3. bende de oldu yıllar önce. Dün gibi hatırlıyorum o sivilceyi. genital bölgemin sağ bacağıma yakın olan bi yerde ( Kusura bakmayın anlatımım bozuk oldu ama orayı nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum). Hala iz vardır orada. tam kapanmadı çukur. Korkmayın kıl dönmesidir. Ama yine de doktora bir gidin. Geçmiş olsun.

8 haziran 2018 15:24

4. şimdiye kadar hiç kıl dönmesi yaşamadım bilemiyorum ama bundaki boşluğa bakıyorum ve herhangi bir karartı göremiyorum. hijyen eksikliğini ise hiç sanmam, çok dikkat ederim genital temizliğe.

ama sürtünmeden dolayı birden yanardağ gibi sivilce çıkar mı onu bilemedim. eğer öyle bir sebepten çıkıyorsa o olabilir, çünkü her gün spora gidiyorum son birkaç aydır ve taytlar sürtünme yapmış olabilir.

doktoru ancak pazartesi görebileceğim. umarım behçet gibi saçma sapan bir şey çıkmaz ya.

8 haziran 2018 15:27

5. kötü birşey olacağını sanmıoyurm. Benim de derim kalkmıştı. Sürtünmeden ya da ağdadan olabillir. Ben benimkinin çıkış sebebinin ya ağda ya da külotlardan dolayı olduğunu düşünmüştüm.

8 haziran 2018 15:31

6. giydiğiniz külodun kenarlarından kaynaklanıyor olabilir. daha rahat bir külot giyebilirsiniz.

8 haziran 2018 15:38

7. Benim ilk ameliyatımın sebebi budur. İşe gittiğimde sağ kasık bölgemde hiçbir şey yoktu. Yaklaşık 6 saat içinde hiçbir şey olmayan yerde ceviz büyüklüğünde kitle oluştu. İşverenim sağolsun acı çektiğimi görmesine rağmen mesai bitişimi bekletti. İşten çıkıp acile zor attım kendimi. O gece de acil ameliyata alındım. Bende kıl dönmesi değildi problem. Problem kol köklerimin nedensiz bir şekilde iltihaplanmasıydı. Bunu türkiyedeki doktorlar anlayamadı. Kıl dönmesi dediler. İtalyada da bir kez daha aynı şekilde bu sefer sol tarafta aynı durum oluşunca gittiğim dermatolog/cerrah ameliyat sırasında biyopsi yaptı ve bunun hidradenitis suppuritiva denilen, kıl köklerinin sebepsiz bir şekilde iltihaplandığı bir durum olduğunun teşhisini koydu. Bu hastalığı anlamak zormuş süslüm. Çünkü belirtiler kıl dönmesiyle benzerlik gösteriyor imiş. Bu yüzden biyopsiyle teşhis konulması gerektiğini ama çok yaygın bir durum olmadığı için dermatologların gözden kaçırdığı bir hastalık olarak nitelendirdi. Belki sizde de böyle bir durum vardır. Ben bu hastalıktan dolayı geçen sene 3. Operasyonu geçirdim. Doktorum yapılması gerekenleri anlattı. Size de yararı olur belki diye yazayım:

1- ne kadar cicili bicili olursa olsun sentetik olan, dar olan iç çamaşırlarını giymek yasak. İç çamaşırı kesinlikle pamuk olmalı ve günlük olarak değiştirilmeli.

2- ağda ve jilet kullanmak kati suretle yasak. O bölgeye lazer yaptırmak oluşma riskini azaltıyor. Ağda ve jilet ise oluşturma riskini ciddi biçimde arttırıyor.

3- terlediğiniz an duş almak. Biraz terleseniz bile o duş alınmak zorunda. Terin bölge üzerinde beklemesi kıl kökünde iltihap oluşmasını tetikleyebilir.

4- yediklerinize dikkat etmek. Bundan kasıt sağlıklı beslenmek değil. Bazı sebzelerin, meyvelerin ve süt ürünlerinin bu hastalığı tetikleyebileceği söylenmiş. İnternette araştırırsanız, kimileri patlıcan ve domatesi hayatından çıkarınca, kimileri süt ürünlerini çıkarınca, kimileri de paleo diyeti yapınca böyle bir durumla karşılaşmadıklarını; eğer bu ürünleri yerlerse hastalığın nüksettiğini söylemişler.

5- lenf bezlerinin olduğu bölgeleri öğrenmek ve bu bölgeleri düzenli olarak yeni sivilce oluşup oluşmadığını öğrenmek için kontrol etmek. En ufak bir sivilcede tetrasiklin grubu bir antibiyotiğe başlamak. Bu kitleler lenf bezlerinin yakınlarında oluşuyor çünkü.

6- bu antibiyotik ağır bir antibiyotik olduğundan ötürü günes kremi olmadan gündüz sokağa çıkmamak. Çünkü leke oluşturuyor. Aynı zamanda bu ilacı kullanırken süt ve süt ürünlerinden uzak durmak. Yine ilaç kuvvetli bir ilaç olduğundan ilacı içtikten sonra yaklaşık bir saat hiçbir şekilde uzanmamak. İlacın boğazınıza yapışıp, yapıştığı bölgeyi yakması gibi bir ihtimal var.

Durum belki de basit bir kıl dönmesidir ya da bambaşkadır. Ama durumunuz bu hastalık ise en azından kaba taslak yapmanız ya da dikkat etmeniz gereken durumlar bu. Umarım bu değildir. Çünkü öldürmeyen ama süründüren bir hastalık. Ve ilk başlarda sizi psikolojik olarak etkileyen bir hastalık. Kasık bölgem, popo aram ameliyatlardan dolayı yara izleriyle dolu. Bunlarla barışabilmem de zaman aldı açıkçası. Şimdiden geçmiş olsun.

8 haziran 2018 15:59

8. (yazar: fleurdelacour) resmen aydınlanma yaşadım, iyi ki bu soruya bakmışım. koltuk altı lenf bezlerimin yakınında kistler var. ben bu kistlerin kıl kökü iltihabı olduğumu düşündüm doktora, fakat doktor beni ciddiye almadı. düzenli aralıklarla lenf bezlerimi kontrol ettiriyorum. ultrosanla bakıyorlar. aynen dediğibiz gibi jiletten sonra da ağdadan sonra da kıl köklerimde iltihaplana gözlemliyorum. kendimce yöntemler geliştirdim ve bu şeylerin önüne geçmeye çalışıyorum. ay resmen aydınlandım çok yaşayın.

9 haziran 2018 10:53

9. (yazar: suslu amele)

Süslüm gerçekten anlaşılması zor bir hastalık. İtalya’da bile ilk dermatoloğum bunun kıl dönmesi olduğunu söyledi, ona göre tedavi uyguladı. Tam 6 ay yürüyemedim. Tuvalete gitmek dahi bir işkenceydi. Tam kasık bölgemde olduğu için ayağımı oynattıkça kafayı yiyecek kadar deliriyordum. 6 ay boyunca yemeklerimi eşim hazırladı, evin işlerini o gördü. Tuvalete, banyoya dahi onun kolunda gidiyordum. En son yılbaşı gecesini saatlerce ağlayarak geçirdim. O zamanki dermatoloğum eşimin aile dostuydu. Çekinmedi aradı doktoru. Adam dedi ki bu beni aştı, sizi dermatolog/cerrah arkadaşıma yönlendiriyorum yarın sabah. O geceyi zor sabah ettim. Ertesi gün yeni dermatolog görür görmez ben bunu biliyorum ama yine de emin olmak için ameliyat sırasında biyopsi yapacağım, ona göre konuşuruz dedi. Gerçekten de haklı çıktı. Ameliyattan sonra sol kasığımın yanında patates büyüklüğünde bir boşluk kaldı. Zamanla doldu tabi ama şekil bozukluğu kaçınılmaz oldu. Sonrasında da yukarıda yazdıklarımı söyledi. İşin kötü kısmı, hastalığın tam olarak sebebi bilinmediğinden ötürü kesin bir tedavisi de yok. Tedavisi bulunana kadar, ömrünüz boyunca sizinle yaşayacak bir hastalık. Eski dermatoloğum bu hastalığı anlayamadığı için 6 ay başka bir antibiyotiği gereksiz yere kullanmak zorunda kaldım. Hiçbir işe yaramaması da tuz biber oldu. Yaygın bir hastalık olmadığını söyledi bana. Hatta bu yüzden öğrencilerine anlatmak için genita bölgemin ameliyat sırasında videosunu ve fotoğraflarını çekti. Şu an italyada bilmem ne hastanesinde millet benim genital bölgem üzerinden örnek görüyor adjdkslfm.

Şaka bir yana ağır bir süreç. Bu dönemde depresyon batağına düştüm. Ölsem de kurtulsam dediğim çok oldu. Allahtan eşimin desteği vardı da teşhis konulunca yavaş yavaş düzelmeye başladım. Şimdi diyebiliyorum ki olacağı varsa olur, gider bir ameliyat daha oluruz, biraz daha şekilsiz olur kasık bölgem. Dikkat etsem de çıkıyor, etmesem de. Çünkü ortada bir sebep yok. Bir yerlerde sivilce görünce hoop antibiyotiği almaya başlıyorum. Çünkü doktor ne zaman ihtiyacım olsa alabileceğim bir şekilde reçete yazdı. Lazeri de sonbahar da yaptırmamın daha uygun olacağını söyledi ama onu da herhangi bir güzellik merkezinde yaptırmamam gerektiğini, lazeri muhakkak bir dermatoloğun yapması gerektiğini söyledi. Tabi hastalığı da lazeri yapacak olan doktora söylemem gerektiğini, eğer bir kitle ya da sivilce oluşumu varsa o zaman lazere devam etmemesi gerektiğini söyledi. Sonbahara kadar ağdayla devam etmek durumundayım ama ağdayı yapan yer temiz bir yer ve ben hastalığımdan bahsettiğim için ağdasan sonra önlem olarak bikini bölgesini alkol oranı yüksek bir temizliyiciyle temizliyor. Normalde doktor asla kullanmayacaksın dedi ama sonbahara kadar orman olurum yaptırmazsam. O yüzden doktorun dediğini en azından şimdilik kulak arkası yaptım.

9 haziran 2018 13:45

10. arkadaşlar çok teşekkürler ilginize ve cevaplarınıza. öncelikle (yazar: fleurdelacour) çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm ama umarım üstesinden gelirsin, sende o kuvvet var yazdıklarına bakacak olursak!

bugün doktora gittim ve kıl dibi iltihaplanması olmuş dedi. biraz fazla iltihap oluşmuş o yüzden yarası bu kadar büyük olmuş. antibiyotik tedavisine başladı hem hap hem de krem olarak. dibinde daha sert iltihap durduğunu ama başka bir şeyin olmadığını söyledi. bayram sonrasına kadar geçmezse tekrar gel bakalım dedi ama bugün bile yara daha küçüldü diyebilirim. en azından krater gibi durmuyor artık. hala iltihap akıyor ama sürekli pansuman yapıyorum.

12 haziran 2018 00:07