ateist olanlar yakınlarını kaybettiklerinde nasıl teselli buluyorlar?

yok oldu artık hiç göremicem diye düşünmek depresif yapmıyor mu? ahiret inancı olunca elbet bir gün kavuşuruz umudu oluyor. ateistler neye tutunuyor?

1. Annene

1 temmuz 14:59

2. ateistim. öldükten sonra herhangi bir şey olacağına inanmıyorum. kaybettiğim kişiyle geçirdiğim güzel günlere, ona olan sevgime tutunuyorum tabii ki.

1 temmuz 15:05

3. A1 merak ettiğimden düzgünce soru soruyorum. İğrenç birisin. Ne kuyruk acın var da gelip küfür ediyorsun.

1 temmuz 15:10

4. Ben de yok olup gidecegim icin sonrasını düşünmüyorum.

1 temmuz 15:11

5. A2 çok fazla özleyince yaşamanın bir anlamı yok gibi gelmiyor mu? o güzel günler tekrar yaşanmayacak diye.

1 temmuz 15:12

6. bilmiyorum ss... öyle anlarım tabii oluyor ama ben çok pozitif ve mutlu bir insanım yapı olarak, böyle olmayan birisi için durum farklıdır muhtemelen

1 temmuz 15:14

7. Bulamıyorum. Bu yüzden sevdiklerime özenli davranıyorum. Biri yitince aramızdaki şeyler sadece benimle kalacak çünkü, dövünsem de ölsem de kimseden özür dileyemeyeceğim. Kimse birine yaptığım haksızlık için beni cezalandırmayacak, ne yaptığımı bilerek ben yaşayacağım.

1 temmuz 15:18

8. Öldükten sonra neye tutunalım ya? Ayrıca Ne demek elbet bi gün kavuşucaz falan? senet mi verdiler sanki size bunun için, sikko bir yalana tutunmaktansa, zamanı doldu gitti, yarın bi gün ben de gebericem demek dümdüz gerçek.

1 temmuz 15:26

9. baska bir dunya olmadigi fikrini icsellestirmis oluyoruz dusunce sistemimizde oyle ahiret filan yok. baska bir dunyada bulusacagiz fikri de yok haliyle. senin soyledigin sey daha once hic aklima gelmemisti. annemi kaybettim mesela aklimin ucundan bile gecmedi cidden. sevdigim kisi öldü yok oldu, ben de bir gün yok olucam, bitti gitti. benden sonrası tufan.

1 temmuz 15:29

10. Ateist değilim ama cennet inancım yok. Teselli olan şey birlikte geçirilmiş güzel günler, anılar. Yani cennette tekrar buluşacağınızın garantisi var mı bence yok. O yüzden önemli olan yaşanmışlıklar.

1 temmuz 15:29