ateist süslüler, müslüman erkekle ciddi düşünür müsünüz?

normal arkadaş olunur, onu kastetmiyorum tabii ki. inançlı arkadaşlarım zaten var, tesettürlü akrabalarım çok sayıda var. aramız da gayet iyidir. herkesle arkadaş olunur, yeter ki arada saygı olsun... ama konu ciddi ilişki (evliliğe dönmeye meyledecek kadar ciddi ilişki) olunca insan "ileride sorun yaratır mı" diye bir duraksıyor. tüm dinleri, tanrı kavramını, metafiziği inanılacak gibi göremeyen ile inanan ve ibadet eden arasında çok büyük fark var aslında... benim inançsızlığımı pek beğenmiyor, değiştirmek üzerine adımı da oldu ama ben tartışmaya çevirmeden, inanmadığımı ve kolay kolay inanabileceğimi sanmadığımı, onun inançlarına ise saygı duyacağımı fakat farklı olduğumu belirttim. lütfen her iki tarafa da saygı duyan yorumlar yapıp kaos çıkarmazsanız sevinirim, teşekkürler.

1. hayır. arkadaş da olmam ayrıca. müslüman olmak kadınları ikinci sınıf insan olarak görmekle eş değer. ha çoğunun haberi bile yok, açıp kuran okudukları da yok müslümanım diyorlar. o şekilde sorgulamamış insanla da muhatap olmam.

24 eylül 2024 20:53

2. şu sıralar kızılcık şerbetine yeni başlamış birisi olarak hayır skjfkd yani başta light müslüman görünüp evlenince hayatı sana dar edebilir. deist olsan bir nebze de ateist birisi için çok radikal bir durum. tesettürlü akraban var ama merhaba merhaba yaşayıp gidiyorsun. bu kadar basit işlemeyecek evlenince. ayrıca sana inanç baskısı yapıyorsa sadece oruç tutup geçen müslümanlar gibi değildir.

24 eylül 2024 21:07

3. "baskı" sınıfına giremeyecek kadar hafif bir ikna girişimiydi, çok üstelemedi. üsteleseydi zaten bu soruyu açmama gerek kalmadan biterdi. ben kendi halimde, sessiz sakin bir insan olduğumdan şaşırdı, niyeyse insanlar ateistlerin çok uç olduklarını düşünüyor sanırım :/ kendi garip biri; hem zina yapıyor hem alkol alıyor hem de ibadet ediyor. inandığı dinde yasak şeyleri yapıyor ama ben sakin bir hayat yaşayıp sadece inançsız olduğum için bana şaşırıyor.

24 eylül 2024 21:11

4. bende arkadaş bile olmam. en liberal en açık görüşlü görünen müslüman bile evlilikte kadını ezmeye, kendi dinini ve ideolojisini dayatmaya başlıyor hiiç şaşmaz. ayrıca çocuk yetiştirirken de fikir ayrılığının çok büyük sıkıntı olacağını düşünüyorum. hıristiyan yahudi şaman vs. Her dinden olur ama müslüman erkekten olmaz ikiyüzlü ve mide bulandırıcılar

24 eylül 2024 21:11

5. ne kadar eziksin ya. din insanın hayat görüşünü yaşayış biçimini doğrudan etkileyen bir şey. basit bir farklılık değil yani. en basitinden bir konu hakkındaki görüşleriniz her zaman zıt olacak, kadın olarak her zaman baskilaman gerektiğini düşünen bir erkeği nasıl utanmadan kova diye kolunuza takarsiniz ki.

24 eylül 2024 22:05

6. a6, sen niye bu kadar agresifsin acaba? adam evlilk dışı sevişen, alkol alan bir tip diyorum. bana da baskı yapmadı "inansan ne güzel olurdu bla bla" gibi bir söylemi oldu ama ben konuyu kapatınca üstüme gelmedi. "müslüman" denilince cübbeli sarıklı biri sandın sanırım haha.

24 eylül 2024 22:12

7. Avrupa'da yaşaman ne alaka ya mal misin kardeşim?

24 eylül 2024 22:13

8. a6, hakaret etmeden konuşamadığın için ciddiye alınacak yanın yok. 16 yaşında atarlı ergen gibisin. farklı inanç felsefesi taşıyan birine aşık oldun diye "ezik" olmazsın. çok iyi anlaşıyoruz, tek uyuşmadığımız nokta inanıp inanmamak.

24 eylül 2024 22:19

9. adam baskıcı değil, öyle sanılmış. zararsız bir "inansan iyi olurdu" cümlesi geçti, konu uzamadan kapandı. gayet seküler yaşayan sevgilimi şeriatçı sanmışsınız. ülkede acayip bir kutuplaşma ve nefret var.

24 eylül 2024 22:21

10. Ciddi düşünmezdim. Adam bugün zina yapıp içki içiyorsa yarın tövbe ettim diyip tüm hayatını dine adayarak değiştirebilir. Nadir bir ihtimal ama. Senin inanmamandan rahatsızsa olabilcek bir şey. Belki çok fazla günahı olduğunu affedilmeyeceğini düşünüyor ya da bir kere yaptık işte diyip ibadet etmeye yüzü olmadığını düşünüyor bilemezsin.

Belki evlenince zina yapmıyorum içkiyi de azaltayım bırakayım diyip ibadete odaklancak belli olmaz. Herkes aynı görüşte olmalı bu konularda bence.

24 eylül 2024 22:28