ay bu feniminz guclu kadin ayaklarindan biktim ya eski iliskilere imreniyorum var mi benim gibi dusunen?

bu feminizm guclu kadin ne ise yaradi kadinlarin yukunu arttirmaktan baska? feminizmden beklenen seyin bu olmadigini biliyorum ama yanlis anlasildi iste hala diretiyor bazi kadinlar. erkekler yan gelip yatiyor kadinlar hem calisiyor hem ev isi yapiyorlar hem de cocukla ilgileniyorlar adam da yalandan evi supuruyor cocugu iki pispisliyor sonra kadin geliyor kocam ev islerine yardim ediyor cocuk bakiyor diyor kocaman bir hassiktir diyesim geliyor erkekler is yapmamaya o kadar alisik ki makine bosaltsa ev islerini paylasiyoruz diyorlar erkeklerden en ufak sey bekleyemez olduk bunlara o kadar yuz verildi ki artik kadin resmen erkek oldu bir sey deyince sende ne var lafa gelince feminizm yok kiz parami yedi sen kimsin de bunu istiyorsun girla donuyor onceden kadin calissa bile bir kere daha kadinin hesap odemeye yeltendigini gormedim cunku o erkegin goreviydi simdi gelip de eskiden kadinlar dayak yiyordu o kocalar ne yapti demeyin sanki simdi cok farkli aldatan siddet uygulayan psikolojik siddet uygulayan adam girla ustelik calisan kadinlara tabi yarrak sevdalisi olduklari icin bosanmiyorlar onceden kadinin imkani yoktu ya da aileler simdiki gibi degildi simdi kadin hem calisiyor hem ailesi arkasinda ama bu kadinlar hala akillanmadi baris alperi biliyorsunuz birisi kizlar tipe degil mucadeleye bakar baris alper ondan begeniliyor demis altina erkekler kudurmus o adam zengin diye boyle diyorsunu siz kimsiniz de mucadele edicez sigortam var yeter iste siz kendinizi ne saniyorsunuz amk bu mallara calisip bir yerlere gelmek bile dokunuyor e tabi bu kadar kadin sirf basimda erkek olsun diye anneci fakir cimri hicbir halti beceremeyen senin hayatina dise deger bir konfor saglamayan adamlara kul kole olursa ne olcakti? burda bile bir sey denilse o adam seni finanse etmek zorunda mi sana neden baksin etrafta bir suru kiz var sana neden para yedirsin bilmem ne eee amk o zaman bir kadin neden bir erkegi ceksin cok mu lazim erkekler siz cefasini cekersiniz parayi bulur ilk sizi birakir bunun ornegi binlerce vardir ama beraber bir seyler yapmayi romantize ediyorsunuz sonra da hem calis hem bakimli ol hem ev islerini yurut hem cocuk dogur uykusuz kal kilo al ne icin bir adama asik oldumm:))) erkekler yillardir bizi ayakta uyutuyor esitlik bilmem ne adina eskiden adamlar kizla evlenmek icin neler vadediyordu su isi yapiyorum sunum var bunum var rahat yasatirim simdikilerde sigortam var diyor ve calismak iskence geliyor resmen para kazanmaya hevesleri bile yok kadinlar da eskisinden daha cok sacini supurge ediyor da farkinda degil

1. Ss haklısın

9 temmuz 2024 21:31

2. sakin ol ve önce noktalama işareti kullanmayı öğren. sonra feminizme bok atarsın belki.

9 temmuz 2024 21:35

3. feminizm okumalarını kitabı parçalayıp fitil olarak almaya çalıştığınız için böyle oluyor.

9 temmuz 2024 21:39

4. kendini böyle ifade eden biriyle feminizm tartışacak değilim öncelikle. eski ilişkilere özeniyorsan git madem klasik kafada bir adamla evlen. adamın eve ekmek getirdiği, her konuda kararı onun verdiği,  kadının sadece ev işi yapıp çocuk baktığı, adamın kadının eline harçlık verdiği ilişkiler yaşanıyor hala gayet. bu kadar istiyosan sen de sahip olabilirsin

9 temmuz 2024 21:44

5. Süslü flörtleşmek zorunda değilsin, Japon kadınları ataerki yüzünden erkeklerle flörtleşmiyor diye okumuştum. Evli değilim, kendi paramı kendim kazanmak, eğitimli olmak mükemmel bir his. Şu düşüncede olan adamla flörtleşmiyorum. Kimseye muhtaç değilim, aç değilim açıkta değilim. Buluşmalarda elini cebine atmaya çekinen adamlara gitmeyin. Kadınlarda erkeklere yaranma huyu var, siz onlara yaranmak zorunda değilsiniz. Tek işi ev işi olan bir kadın olmak istemezdim, dışarıdaki hayat hakkında bilgim olması benim hoşuma gidiyor çünkü karşımdaki erkek çok sevsem de ölümsüz değil. Bir de feminizmin en fazla y ve z kuşaklarıyız çoğumuz düşünceler öyle zart diye gelişmez. Senin eşin ev işi yapar, bu çocuğun için normal olur, senin çocuğunun çocuğu için belki eşit olur. Biz feminizmin ilk başladığı yıllarda olup da oy hakkı için mücadele de edebilirdik. Nesiller nesiller için kendini feda eder feminizmin eşitlik sağlaması için fazla sabırsızsınız. Biz ikisinin karıştığı geçiş kuşaklarıyız, kızımızın kızı için belki eşit bir dünya bırakabileceğiz.

9 temmuz 2024 21:45

6. öncelikle tek odak noktanızın "erkek" olması bana yanlış geldi. (yeni jenerasyon erkeklerin çoğunun işe yaramaz olduğunu düşünüyorum bu arada)

eski ilişkilere imrenmiyorum maalesef. işe başladığım gün anneannem beni "bir daha kimseye ihtiyacın olmayacak, özgürsün ne güzel" diyerek tebrik etmişti. hakikaten bizim nesil nenelerimizden daha tutucu ya...

9 temmuz 2024 21:55

7. Yanlis yazmisim ne dedigim gayet acik tdk misiniz? Ben calisiyorum zaten kadinlarin calismasina karsi olacak halim yok. Kadinlar is ev cocuk ucgenindeyken erkekler peki ne yapiyor? Sadece ise gidiyor ve cogu kadin olmadan evi finanse edemez etse de yeterli olmaz. Kadinlar guclu olmaliyim kendi ayaklarimin uzerinde durmaliyim diye kendini parcaladi(gizlinot: Zaten oyle olmali) peki erkekler napti yan gel yat her seyi kadina yik zengin kadin hayalleri kur hicbir halta yarama ustune trip at aldat her seye agla asla aksiyon alma. Klasik evlilik denilince akliniza sadece adamin kadina harclik verdigi damizlik gibi dogurdugu evlilikler geliyor. Ben duzgunce erkek ev isi yapsa da kadin gibi yapmiyor ayni caba yok diyorum ya da cocuk dogunca asla erkekle kadinin emegi ayni olamaz mumkun degil. Ev isi yapmiyor cocuk bakmiyor demedim ama siz nedense bu tarz seylere dayak yersin adamin her dedigi olur gibi yaklasiyorsunuz

9 temmuz 2024 21:57

8. ben de senin gibi dusunuyorum ss. kadin hem kadinlik hem erkeklik yapiyor. tamam gucluyuz de yuh yani. erkekler napiyor bu sirada. ornek olarak yapabilecekleri minimum sey eslerine sadik kalmak diyelim onu bile yapamiyor cogu.

9 temmuz 2024 22:04

9. (link: https://youtu.be/H0g4isScchg?si=k0tWhkkQGcAXyENO ss’in yazdıklarını okurken iç sesim)

9 temmuz 2024 22:05

10. süslücüm seni temin ederim dışarıda kendi evini çekip çeviren dolayısıyla her ev işini hiç erinmeden yapabilen, yapamasa da bunları yapabilecek birisinin düzenli olarak eve gelmesini sağlayan, yanındaki kadına asla hesap ödetmeyen, hediyelere jestlere boğan binlerce erkek var. böyle birisiyle birlikte olmayı seçersen eğer en azından bu konularda yakınman gerekmez. ama böylesi erkekler yerine ancak bulaşık makinesini boşalttı diye kendini iş yaptı sanan erkeklerle birlikte oluyorsan bunun feminizmle hiçbir ilgisi yok, seçtiklerinle ve seni seçenlerle var.

9 temmuz 2024 22:28