aylik market alisverisiniz kac tl tutuyor ? biz mi abartiyoruz?

yiyecek icecek deterjan meyve sebze hatta bazen kiyafet alisverisleri de dahil aylik 900-1000 lira gidiyor. 5 kisilik bir aileyiz. babamla her ay bunun kavgasini etmekten biktim o istiyor ki 600 tutsun en fazla :/

1. Her şey içindeyse çok normal, biz dört kişi bu kadar harcamıyoruz ama maalesef durumumuz yok yarı aç yarı tok geçiriyoruz. Bu krizde bu fiyatlarla normal yani

21 ağustos 2019 21:28

2. Süslü bence de normal biz 4 kişi olmamıza rağmen 1000 lirayı geçiyor bile olabilir

21 ağustos 2019 21:29

3. Bence çok iyi bir rakam biz 3 kişiyiz bizim bile aşağı yukarı bu kadar tutuyor. Babanızın fiyatlardan haberi yok galiba bu gün tek bir tane muza 3.5 TL ödedim 5 kişilik aile için 1000 TL nedir ki.

21 ağustos 2019 21:39

4. Çay +1 bugün şoktan 30 liraya aldım, tuvalet kağıdı desen 21 lira bakalım ne olacak halimiz

21 ağustos 2019 21:54

5. Valla az bile tutuyormuş 5 kişi için. En ucuz süt 4 lira, peynir, et fiyatları uçmuş. Bu ekonomik krizde 600 tl mümkün değil. Bir paket reis kuru fasulye bile 20 tl.

21 ağustos 2019 21:56

6. Biz dört kişilik bir aileyiz dışardan yememize ve meyve sebze alışverişini yapmamamıza rağmen ayda en az dört kere full alışverişli markete gidiyoruz ve 300 TL den az tutmuyor haftada bir iki ben süt yoğurt almaya gidiyorum en az 50 TL bizim min kabaca 1500 gidiyor abartmıyorum

21 ağustos 2019 21:58

7. Bence 1 ay markete babaniz gitsin, sonra tekrar konusursunuz

21 ağustos 2019 21:59

8. süslü sizin yine iyi gidiyormuş. Bizde 5 kişilik bir aileyiz ki kardeşim çoğu zaman evde kalmıyor (gizlinot: okuduğu için yurtta) buna rağmen ayda en az 1500-2000tl sadece markete harcıyoruz. Yiyecek, içecek, meyve,sebze vs vs. Kıyafet işin içine girdiği zaman yani direkt kredi kartı ekstresi olarak ayda 5-6 bin tl ödüyoruz. İstanbul’da yaşıyoruz.

21 ağustos 2019 22:34

9. Bu arada eklemek istedim öyle çok zengin bir aile değiliz. Her gün tavuk, et yemiyoruz. Haftada 1 tavuk/et/balık yiyoruz. Meyveye çok düşkünüz. Her hafta çeşit çeşit meyve alınır. Bir markete girdiğimizde (gizlinot: a101,bim) 50 tl ödemeden çıkmıyoruz. Benimde babam başta isyan ediyordu bu ne böyle diye fakat sonra fiyatları gördükçe alıştı. Size de tavsiyem alışverişe babanızla gitmeniz. Fiyatları görmesini sağlamanız.

21 ağustos 2019 22:37

10. Üç kişiyiz. Bin lirayı geçiyor rahat. Belki iki bini buluyor. Normal besleniyoruz. Her gün et yemeyiz. Sebze, bakliyat ağırlıklı. Fındık, badem falan gibi pahalı kuruyemiş de her ay almayız, nadir aklımıza gelirse alırız. Herşey çok pahalı maalesef. Buna sadece mutfak ve ufak tefek diğer market alışverişleri dahil.

22 ağustos 2019 12:35