ayrılmaktan mı korkuyorum yoksa sevdiğim için ayrılmayı istemiyor muyum ikilemi yaşadığınız oldu mu?

sevgilime hayatımın aşkı diyeceğim kadar bağlı olduğumu söyleyemem. çok fazla kavga gürültü içinde bir ilişki yürütüyoruz, ikimiz de neden devam ediyoruz diye durup düşünüyorum bazen. terapistim belirli bir süre tutmamızı, eğer hiçbir şey değişmiyor ve kötüye gidiyorsa, yine de ayrılmaya yanaşmıyorsam ayrılamıyor olduğumu söyledi. mantıklı da geldi aslında. çünkü şu an yalnız kalmaktan mı korkuyorum, yeniden dateleşmeler birilerini tanımalar mı güç geliyor yoksa sevgim mi önüne geçiyor anlamıyorum. sevgin olsa anlardın demeyin, ruh sağlığım harikulade olmadığı için aklım gerçekten acayip karışıyor. hem kendinizden örnekler hem de yorumlar duyarsam bir şey çözülmese de biraz kafa dağıtırım diye düşündüm süslüler

1. Ilk iki cumleyi okusaniz yeter aslinda ss. Bi okuyun siz bence sorunuzu. Oyle sevdiginizi isaret eden bir sey yok soruda. Belki anlamasi degil kabul etmesi zordur.

5 aralık 2021 01:54

2. a1, sevgisiz ve isteksiz gibi görünüyor ilk cümle biliyorum ama öyle değil. onun evinde tartıştığımız zaman çekip gitmek aklıma bile gelmiyor yanından ayrılasım gelmiyor. bir kere terapide bakınca bile mutlu olduğum oluyor demiştim. çoğu zaman aşk doluyum ama yüzyılın aşkı olmadığını da biliyorum. her ilişki dünyaları veririm kıvamında olamıyor, özellikle durdurulamayan kavgalar ilişkiyi o noktadan gittikçe uzaklaştırıyor sanırım

5 aralık 2021 02:04

3. Kendini kandırma. Sevgi ve aşk farklıdır. Artık o his her neyse hissetmiyorsun. Yaşadım, biliyorum. Aşk beklentin yoksa devam et ama aşk sonradan olmuyor. Ben de aşk, tutku olmadan devam edemiyorum. Böyle bi isteğin varsa kendi yolunu çiz, yoksa mantık ve sevgi dengesini kurup devam ettir

5 aralık 2021 02:11

4. Suslu, eger o sevgi ve mutluluk anlari baskin olsaydi onlari soylemis olurdunuz bence. Bu tarz olumlu anilariniz, hislerinizin olmasi yeterli degil. Degisim zordur ve insani zorlar. O yuzden o kucuk olumli zerrelere tutunur "ama hic de mutsuz degilim yaniii" deriz bazen. Aksi icin Kanit sunmaya calisiriz. Cunku insan celismek ve kendiyle ilgili insecure taraflari gormek istemez. Dogal bir durum... Su an kafaniz karisik gibi geliyor biliyorum, umarim gelecekteki sizi hangi senaryoda mutlu ve huzurlu, sevilen ve seven tabloda goruyorsaniz o yonde gidersiniz. Ayrilirsam neler bekliyor, ayrilmazsam neler bekliyor listesi yapin isterseniz. Belki fikir verir. Bazen yazmak cok iyi geliyor insana, hic farkina varmadiklarini goruyorsun. Yeter ki durust olun, icinizden geldigi gibi yazin. Nerelere gidecekseniz bakalim..

5 aralık 2021 02:13

5. sevginin önüne geçmesinden ziyade alışkanlık hissinin var oluşu bence seni durduran. yenilik kavramı belki de seni korkutan, neticede bildik ve alışkanlığın getirdiği o güven hissi çok daha ağır basar

5 aralık 2021 02:13

6. canım süslüm, bir yerde söz okumuştum "ilişkiler insanların tatili olmalıdır" diye. gerçekten doğru olduğunu düşünüyorum. günlük hayatta o kadar çok ve zor şeyle uğraşıyoruz ki. günümüz türkiyesi malum. her yerde ayrı dert ayrı tasa. bu kadar sıkıntının içinde ben bana ekstra bir dert oluştursun diye mi ilişki yapıyorum ? yoksa bir liman olsun diye mi ? onunla mutlu olayım, kendim olayım, bir savaş da burda vermeyeyim burası benim mutlu alanım olsun diye mi ilişki yapıyorum ? Bence ikincisi. Alışkanlıkları terk etmek çok zor ama bir ilişkiden ne beklediğin ve şu an içinde olduğun ilişkinin nasıl bir ilişki olduğunu bir karşılaştır bence. Yakın zamanda bir kız arkadaşım çok sevdiği 2 yıllık ilişkisinden ardı arkası kesilmeyen kavgalar ve göz yaşları yüzünden ayrıldı. ilk 2-3 haftası çok zor geçti fakat şu an inanılmaz mutlu. nefes aldığımı hatırladım dedi bana. bir düşün.

5 aralık 2021 02:31

7. Cok fazla kavga gurultu varsa iliskinin ne anlami kaliyor ki? Kavga ettikten sonra evinden cekip gitmeyi dusunmemeniz de sevdiginize dair bir kanit degil. Ayrilmaktan korktugunuzun, ne kadar kotu de olsa rutine bagli kalma isteginizin bir gostergesi. Cikip gitseniz belki bitecek kendiliginden o riski almiyorsunuz iste bilincaltinizda.

5 aralık 2021 07:42

8. anon 4 ben de o sözü çok severim. bildiğim kadarıyla engin günaydın, bir röportajında bu cevabı veriyor.

5 aralık 2021 08:28

9. Süslü soruyu ben yazdım zannettim o kadar aynıyız ki her cümlenize katıldım inanın. ben de bunu sormak istemiştim nasıl ifade edeceğimi bilememiştim sorduğunuz için teşekkür ederim ve cevaplayanlara da teşekkür ederim.

Ben dün ayrılık kararı aldım çünkü bahsedilen tartışmalarda karşı tarafın hep daha haksız olduğunu kanaat getirdim ve o da bunu kabul etti, psikolojisinin iyi olmadığını hem terapi alacağını hem de psikiyatristini tekrar ziyaret edip ilacınj revize etmesini teklif edeceğini söyledi. O an senelerdir nasıl bi cenderenin içinde olduğumu tekrar far ettim çünkü ben kendimi suçlayıp onu haklı çıkaracak bir şey bulup üzülüp üzülüp unutup devam ediyordum. 1.5 senedir ayrılmak istiyordum ama yapamıyordum. Rahatsızlığı sebebiyle dün yine ayrılamadım ama artık bu kararı aldım ortam uygun olduğu an üzülme pahasına da olsa bitireceğim. Çünkü artık vaktimiz gidiyor belki ileriye dönük devam edecek ilşkileri kaçırıyoruz. Ben evlenip çocuk sahibi olmak isteyen bir insanım siz de öyleyseniz eğer şansınızı tepmemek için gelecek görmediğiniz ilişkinizi bitirin. Ayrıca bu soruda anlattığınız duruma düşünce ilişkinin mutlu diye tanımladığımız anları bile mutlu olmuyor bana sorarsanız. Biz daha iyisini ve en önemlisi mutlu olmayı hak ediyoruz.

5 aralık 2021 08:50

10. Süslüm erkek arkadaşıma öyle başkalarının anlattığı gibi deliler gibi aşık olmadığımı biliyordum. Ama seviyordum. Sonra zamanla ona olan sevgimin yakın bir arkadaşıma olan sevgim gibi oldugunu hatta daha doğrusu onun tarafından sevilmeyi sevdiğimi fark ettim. Onun sevgisi hoşuma gittiği için bu ilişkinin içindeydim yani. Bunu fark eder etmez ayrıldım. Bu ona haksızlıktı çünkü. Bence sen de duygularını gözden geçir. İkinize de haksızlık olmasın.

5 aralık 2021 11:17