az önce yaşadığım bir olayı anlatacağım haksız mıyım ?

merhaba. direkt konuya giriyorum. pandeminin başında instagramdan tanıştığım bir çocuk var. kendisiyle aynı bölüm farklı okullar mezunuyum o beni ekledi. pandemide kısa bir süre konuştuk sonra ben pek hoşlanmadım zaten farklı şehirlerdeyiz diye de bitirdim konuşmayı. ama kendisi ara ara sürekli yazdı bana. story olsun mesaj olsun hep iletişim kurmaya çalıştı. aradı çok kez falan. en son iki hafta kadar önce bi storyme yazdı ve biz tekrar konuşmaya başladık. ben kendisine şu an bir ilişki düşünmediğimi net bir şekilde söyledim ama o vazgeçmeyeceğini beni çok istediğini falan söylüyor sürekli. gün içinde sürekli ilanı aşk alıyorum diyebilirim. gel de basıp yanına gelicem yarın diyor ben de gerek yok diyorum. neyse bunun memleketi bana 6 saat uzak bir sahil şehri. beni davet etti gel tatil yaparız diye. ben ilk başta korona var vs diyerek reddettim. nerde kalacağız konusu geçti babaannesinin evinde kalacakmışız babaannesi de bizimle olacakmış vb. ben yine de gitmedim tabiki. benim çok önyargılı olduğumu düşünüyor ve niyetim ciddi diyor. az önce telefonda konuşuyorduk yine bu gelip gitme mevzusu açıldı. ben de daha önce hiç görmediğim birinin evine hangi cesaretle gitmemi bekliyorsun ki dedim. benim başıma bir şey gelse arkamdan yazılacak gazete haberini bile biliyorum internetten tanıştığı adamla buluştu olanlar oldu tarzında. o da böyle düşünüyorsan konuşmayalıma getirdi. ben neden böyle bir şey yapayım manyak mıyım psikopat mıyım vs. ben de bilemem tanımıyorum dedim. seni öldürmek için çağırmıyorum ne saçma bi düşünce yapın var dedi ben de her şiddet haberi planlı olmuyor ki anlık da gelişebilir diye açıkladım kendimi. insanları kaç yıllık eşleri öldürüyor adam beni ona güvenmediğim için suçlu buluyor. işte bana tepki gösterdi baya beni neyle itham ediyorsun diye telefonu kapattı. ben olayı düşünüyorum ve kendimde haksız bir yön bulamıyorum kendisini de silmeyi düşünüyorum. söylediklerimde yanlış ne var allah aşkına bana bir şey diyin?

1. Haklısın bu devirde en doğru olanı yapmışsın. Tek hatan kendine yüklenme. Bir karar vermişsin ve uygulamışsın. Kendini suçlama.

29 ağustos 2020 01:21

2. tabiki de haklısınız. hem ben seni bırakmam diyip sürekli parazit yapıyorsun hem güvenmemi bekliyorsun. bırakın gitsin derim çok agresif, dikte eden bi tip belli

29 ağustos 2020 01:21

3. ben az önce ne okudum? öldürmek için cagirmiyorum mu dedi? tanımadığın biri? gerçekten ciddi olsa böyle saçma sapan konuşmak yerine sana o güveni tanıyarak vermeye çalışırdı, kendi gelirdi, gel diye ısrar etmezdi. allah korusun şiddet düşüncesi olmasa da saçma sapan biri bir daha konuşma.

29 ağustos 2020 01:22

4. Ya böyle düşünmemen yanlış olur haklısın tabii ki. Erkek olduğu için ve belli ki empati yoksunu da olduğu için, anlamaz. Anlamazsa da sil gitsin.

29 ağustos 2020 01:23

5. ben böyle saçma birine üzülerek yıllar geçirdim, sonra gerçekten sevdiği kıza kız uzakta olmasına ragmen nasıl davrandığını gördüm gerçekten güvenilir olsa tanıdıkça güvenirsin derdi, böyle düşüneceksen konuşmayalım ne demek tabii düşüneceksin sen iyi birisin deyip direkt yanına gitmeni mi bekliyor? konuşma bence.

29 ağustos 2020 01:27

6. Şöyle ki yeni tanistigin bir insanı zaten kalmaya tatile cagirmazsın bu doğru değil. Çok buluşmak istiyorsa 2-3 gunlugune senin şehrine gelir bir otelde kalır o 2-3 gün gorusursunuz fakat daha hiç buluşmadan bile bunu teklif etmek manyakliktir. bunun saçmalığını ve yaşadığın tedirginliği anlaması gerekirdi. Birde suçlu psikolojisine girmis beni böyle biri mi goruyorsun gibisine. Günümüzde kimse kimseye guvenemiyor ki. Yakınımızdaki insanların dahi doğru olmayan hareketlerini görebiliyoruz. İletisiminizi koparmanız sizin için sagliklı olur çünkü böyle rahat bir insanla ilerde daha sıkıntılı durumlar yaşayabilirsiniz.

29 ağustos 2020 01:27

7. Böyle düşünmekte kesinlikle haklısın süslüm türkiye'de yaşayan her kadın da bunları düşünmeli maalesef ama şahsen ben bunu dillendirmezdim direkt olarak

. Yani 'belli bir seviyede tanımadığım bir insanınla tatil yapamam, aynı evde kalmak benim için yüksek bir arkadaşlık ilişkisi gerektiriyor' gibi cümleler kurardım. 'Nereden bileyim öldürmeyeceğini' suçlayıcı gelebilir kulağa.

Bu arada iletişimi kes bu çocukla, çok da hoşlanmıyormuşsun zaten. Bundan sonraki flörtlerini daha nazik (ama kesin ve net) bir dille reddedebilirsin bence :d

29 ağustos 2020 01:28

8. Cevaplarınız için teşekkür ederim son anonime cevap vereceğim. Ben kendisiyle konuşmaya devam etmiyorum normalde. Yani karşılıklı bir flört durumu yok kendisi beni ikna etmeye çalışır şeyler yazıyor ben de fikrimi değiştirmeyeceğimi izah ediyorum genel içerik bu diyebilirim.

Kendisine potansiyel katil demek istemedim ama üslubum sert oldu sanırım bunu kabul ediyorum. Yine de şöyle bir ortamda bunları düşünmeyen kadın yoktur heralde. Kendisi benim yanıma gelse dahi evine tatile gitmem. Üstteki süslünün de dediği gibi bu belli bir yakınlık gerektiriyor.

29 ağustos 2020 01:39

9. bu adam hiç mi haberleri okumuyor izlemiyor çok şaşkınım. bu kadar şahsi düşünmesine gerek yoktu siz en doğru olanı yapmışsınız.  arkadaşlarım biriyle ilk kez buluşacaksa konum atar, biri kalmaya gelecekse saat başı yazar. Maalesef böyle bir ülkede yaşıyoruz bir daha sizinle iletişime geçerse şahsi olmadığını söylersiniz. Ayrıca istekli durmadığınız halde sürekli ısrar etmesi hiç hoş değil

29 ağustos 2020 01:40

10. Malesef her erkeğe potansiyel katil olarak bakıyorum artık. Canımdan çok sevdiğim eşime bile, babama, kardeşime bile. Kimseye güvenemiyorum. Sizin güvenmemeniz de çok normal. Bence silin gitsin şahsı.

29 ağustos 2020 01:47