böyle bir kişi kendi başına yaşamaya başladığında bu tarz (dünya için küçük, kendi için büyük) sorunların üstesinden gelmesi ne kadar sürer?

bu kişi benim kuzenim. teyzem ve eniştem geç ebeveyn oldukları için mi bilmiyorum ama çok el bebek gül bebek yetiştirdiler. nasıl anlatsam. kuzenim 25 yaşında ve her sabah eniştem onu ise kendi arabası ile getirip ve alıyordu. enistemin iş yeri ile aralarında 1 saat falan mesafe vardi bu arada. her sabah eniştem kuzenime kahvaltı hazirlardi ise gitmeden önce. teyzem de ona hiç bir ev işi yaptırmadi. türk kahvesi yapmasını bilmiyor öyle diyeyim. çünkü ne zaman bir şey yapmak istese, teyzem hemen ay dur ben yaparım sen dersini çalış, arkadaslarinla buluş gibi şeyler söyledi. geçen ay başka bir ülkeye taşındı kuzenim. evine teyzemle eniştem gidip yerleştirdiler. evi de orada yaşayan eski bir tanıdıkları sayesinde buldular. bir sürü yemek yapıp buzluğa atmışlar. fakat kız baya bunalıma girdi. çünkü gerçekten çok basic şeyleri bile yapamıyor. bütün kıyafetleri küçülmüş mesela çünkü daha önce hiç çamaşır makinası kullanmamış. böyle ufak tefek sorunlar ama çok sık olduğu için psikolojisinin bozulduğunu düşünüyorum

1. Birkaç ay diyorum ben çünkü ben de böyleydim. Elim hiçbir şeye değmedi ta ki yalnız eve çıkana kadar. Deneme yanılmayla her şeyi öğreniyorsun. Bunlar zaten çok temel ve zor olmayan şeyler biraz zaman verip birkaç denemeden sonra kendini idare edecek hale geliyorsun. Artık internette her bilgiye ulaşılabiliyor olması da bu süreci kolaylaştıyor. Koltukları, camları neyle sileceğime, kombiyi nasıl yakarsam en fazla tasarruf edebileceğimi vb hep internetten öğrendim ben.

30 haziran 2024 21:04

2. Kendi istiyorsa sürekli pratik yaparak birkaç ay. Ama önemli olan kendi rahatsız olup durumunu farketmesi gerek.

30 haziran 2024 21:08

3. Ay ne güzel ya tam hayallerimdeki hayat. Keşke böyle bir anne babam olsaydı. Öyle böyle bi şekilde öğrenirdim yalnız yaşamayı. Dedikleri gibi internet derya deniz. Hep annesini arayıp anne şunu nasıl yapacaktık diyen arkadaşlarıma özendim. Ya da akşam annesiyle konuşup yemeğimi yedim merak etme vs diye o günü anlatan arkadaşlarıma. Bir iki ayda canavar gibi olur annesi bile şaşar

30 haziran 2024 21:08

4. Kuzenine Google it de ss. Her şey var Google'da ben tamirat bile yapıyorum.

30 haziran 2024 21:33

5. Ben de kuzeniniz gibiydim suslucum yaklaşık 6 ayimi aldi

30 haziran 2024 21:39

6. kuzenim. erkek bu arada.

yurtdışına çıktı, annesi-babası yerleştirdi, ama yemeğini dahi yapamadığı için bunalıma girdi. okulu bıraktı, geri döndü. türkiye'de bir okula başladı. hala yalnız yaşıyor, ama annesi her hafta eve temizlikçi gönderiyor ve yine her hafta hazır yemek gönderiyor temizlikçi ile.

bazıları düzelmiyor ne yazık ki.

ha yapan var diye belki de. hayatta yalnız olsa (allah korusun!) bir şekilde öğrenmek zorunda kalır sanıyorum.

30 haziran 2024 21:48

7. Ben de böyleydim makarna bile haşlayamazdım. Üni için şehir dışına gidince bir şekilde öğrendim. Hala anneme soruyorum bazen ama öyle öldüm bittim durumu olmuyor bi şekilde öğreniyorsun işte.

1 temmuz 2024 07:22