başkasının evinde tuvalete çıkamamak neden oluyor?

öncelikle bu soruyu sorduğum için herkesten özür dilerim. artık hiçbir yere gidip kalamıyorum. ablam çağırıyor kuzenim çağırıyor arkadaşım çağırıyor ama hiçbirine gitmek istemiyorum çünkü karnım öyle bir şişiyor ki ama yok hiçbir şey yapamıyorum.(dışkıdan bahsediyorum) artık bir yerde kalma fobisi oluşturuyorum kendi kendime. beyin bir şekilde orasının başka bir ev olduğunu anlıyor tamam ama tuvalet işte yahu yap dök içindekileri. çıldıracağım artık. kendimi kötü de hissetmiyorum gayet sakinim ama yok boşaltım sistemim resmen tatile çıkıyor başka evde. deli gibi şişiyorum nefes alamıyorum. oradan çıkıp kendi evimin kapısından girdiğim an da koşuyorum tuvalete. bunun altında bi psikolojik rahatsızlık olabilir mi? neler yapılabilir?

1. ben de başkasının evinde kaka yapamam :D beynimin güvenilir olarak kodladığı 2 tuvalet daha var evimiz dışında onun dışındakilerde asla yapamam tatile gittik 5 gün de bi kere bile yapmadım

16 aralık 2022 17:16

2. A1 süslüm ben de normalde kaka derim de sırf kaka yazdım diye linçleyecek insanlar var burada 😂

Selenice tatile de gitmek istemiyorum artık... geçen sene gittim o kadar kötü oldum ki eczaneye gittim dedim dayanamıyorum bana bir şey verin artık 3.günün sonunda lavman kullanmak zorunda kaldım. :(

16 aralık 2022 17:22

3. hdhahshdhj suslu ben de asla yapamam. kac yillik anneannemde bile daha yeni 1 senedir yapabilmeye basladim. baska da hicbir yerde yapamam. cozumu biraz gamsiz olmak bence

16 aralık 2022 17:36

4. Sebebini bilmiyorum ama bende de vardı bu, bir kaç kez mecbur kalınca alıştım 🙄 lavmandan iyidir yani, bence alıştırın kendinizi ya böyle hayat geçmez :(

16 aralık 2022 18:49

5. Kendimi nasıl alıştıracağımı bilmiyorum ki süslüler ya. Gidiyorum tuvalete bekliyorum yok yani gelmiyor hahahaha sinirimden gülüyorum. Mesela yarın erkek arkadaşımla kalacağım ama korkuyorum çünkü yine aynısı olacak 😂 hayır yapmamak sorun değil de karnım şişiyor sancı vuruyor rahatsız oluyorum. Gastroenterolojiye bile gittim doktor güldü psikolojik bu ben yine sana bağırsaklarını rahatlaman için ilaç yazayım ama kendi içinde çözmen gerekiyor dedi. Psikoloğa mı gitmem gerekiyor bilmiyorum. Yani oraya da gidip ben kendi evimden başka yerde kaka yapamıyorum çok zorlanıyorum artık desem Güler ya 🤣

16 aralık 2022 19:12

6. boşuna bağırsaklar için 2. beyin demiyorlar 🤷🏻‍♀️ herhangi bir hijyen endişeniz olmadığını varsayarsak bence tamamen psikolojik, siz kendinizi bu şekilde alıştırdığınız için başka yerde yapamıyorsunuz. garip bir örnek olacak ama benim bırakın günü saat bile şaşmıyor çünkü öyle alıştım yani 2-3 kere aynı saatte yapınca resmen o saate sabitlendi. bu arada tuvaletiniz geliyor ama yapamıyorsunuz di mi? yani hiç gelmeme durumu değil bu?

16 aralık 2022 23:58

7. Ben de eskiden boyleydim. Normalde her gun kahvaltıdan once cıkarım tuvalete. Bi arkadasımda kaldıgımda sabahın korunde eve gelirdim sırf tuvalet icin. Erkek arkadasımda da asla yapamazdım. Son zamanlarda gamsızlaştım genel olarak ve takmıyorum karnım mı ağrıcak nolcak diye. Tamamen psikolojik gercekten genel olarak kaygılı bir insan mısınız?

17 aralık 2022 11:24

8. A6 süslüm benim de kendi evimde saati saatinedir. Yani geliyor da yapamıyorum değil hiç gelmiyor. Kabız olunca böyle gaz şişkinliği de eklenince karın şişer hazımsızlık olur ya öyle oluyorum asla gelmiyor. Hijyen konusunda zaten dışarda herkesin girdiği yerlerde çişimi bile yapmıyorum ablam kuzenim de tertemiz insanlardır. Ona pek takılmıyorum. Dediğiniz gibi beynim artık kendi evim dışında yapmamaya programlanmış. Daha sakin kalıp hiçbir şey yokmuş gibi davranmam gerekiyor sanırım 🥲

17 aralık 2022 15:29