babamın araba kullanmamamla ilgili üzerimde yarattığı baskı ve özgüvenimi kaybetmem?

süslüler selam, ehliyeti alalı 3 yıl oldu. bu zamana kadar araba kullanma şansım olmadı arabamız olmadığı için, bu yıl çok rahat otomatik bir araba aldık iki kez babamla sürdüm klasik baba gibi her şeye laf etti deli gibi bağırdı çağırdı. şunu fark ettim babamlayken ekstra panikliyorum bu yüzden bi daha beraber sürmeyelim dedim. aslında kendime güveniyorum araba dümdüz evin önünde duruyor ama ne zaman anahtarı alıp gidecek olsam babam sert bir şekilde kendine güveniyorsan al git diyor ama hani git de boyunun ölçüsünü gör dercesine. ne zaman arabaya binecek olsam bir şey olur diye korkup vazgeçiyorum babam yüzünden. bi direksiyon hocasıyla sürücez bir süre ben o zaman rahat olacağıma inanıyorum ama babam hiçbir zaman tek sürmeme izin vermeyecek gibi geliyor, ya da süreceğime hiçbir zaman inanmayacak ben de bunun etkisinde kalacakmışım gibi. var mı benzer şeyler yaşayıp bu durumu aşan?

1. Kendine bir an önce araba almaya bak.

6 nisan 2024 20:45

2. Su soylenen baba tayfasi da trafik canavari oluyor. Sinyal vermezler, aniden onunuze kirarlar serit degistirirken vs yani trafikte boyle bir "tecrubeli" sofor sikintisi var. Dolayisiyla hic takmayin. Benim direksiyon hocam cok sakin ve ilimli biriydi mesela hala araba kullanirken onun bazi soyledikleri geliyor aklima. Siz de oyle biriyle calisirsaniz kendinize guveniniz gelir. Benim 10 sene ehliyetim bir kosede durdu anca kendi arabami alinca kullandim. Oluyor yani olmayacak bir sey yok.

6 nisan 2024 21:18

3. direksiyon hocası babanla konuşsun süslü. "kız gayet iyi, gönül rahatlığıyla tek kullanabilir" filan desin.

6 nisan 2024 21:24

4. ay süslüler araba da şak diye alınan bir şey değil ki. sinir oluyorum yani evin önünde araba ben toplu taşıma kullanıyorum.

son anonim ben de o direksiyon hocamla ders aldıktan sonra biraz daha rahatlayacağımı ve kendime güvenimin geleceğini düşünüyorum. gerçekten erkeklerde bu var bu arada hepsi de bir anda onlar gibi olmamızı bekliyorlar babam mesela bana acemi gibi sürüyorsun diye bağırıyor??? dude acemiyim zaten. sizin adınıza sevindim a5 inşallah benim de zamanla özgüvenim yerine gelir

6 nisan 2024 23:56

5. Ahahahaha benim babam da acemi gibi kullanma şunu diye kızardı. Eee öyle olduğum için olabilir mi moruk????

7 nisan 2024 00:03

6. Babadan ve kocadan hoca olmaz diye boşuna demiyorlae

7 nisan 2024 00:03

7. ne kadar gıcık bir baba, aynısı bende de var :) klasik erkek. kendisi kaç kere kazadan döndü, kaza da yaptı ama benim kaza yapma ihtimalim yokmuş gibi davranır. bu düşünceler çok daha zarar veriyor insana. suçsuz bile olsan suçlayıcı davranışlara maruz kalmak...

ehliyeti alalı 1 buçuk seneyi geçti. birkaç kere "tur" atabildim, o kadar. istanbul'da avrupa yakasında yaşıyorum, araba kullanmak için de zor bir yer burası ama emin ol kendi emniyetsizliğimden değil çevreden daha çok korkuyorum ben. bilgilerim duruyor hala ama eminim ki kadın bir hocayla birkaç ders almak çok daha iyi hale getirir. öz güvenini kaybettirmesine izin verme ss süslü. kendisi anlatmayı beceremediği için gurur yapıyor.

7 nisan 2024 20:47

8. a8 teşekkür ederim süslüm inşallah hepimiz bir gün ful özgüvenle araba süreriz.

7 nisan 2024 23:54