babamın kalp krizinden sonra olanlar?

babam iki sene önce kalp krizi geçirdi. ölmedi tabii. o dönem sigortası vs yoktu. 4 tane damarı tıkalıydı. iki stent taktılar. bir damar tıkalı kaldı. muhtemelen kaliteli bir şey takmadılar. özellikle en uygun olcak şekilde yapılmasını istemiştik. hastaneye de çok az bir miktar ödeme yaptık. babamla kardeşim iki gün önce kavga ediyorlardı. babam tutmaya çalışırken kardeşim babamın kalbine dirseğiyle vurdu. o esnada babam yere yığıldı. soluğu falan kesildi.o günden beri kalbinin ağrıdığını söylüyor. nabzı uyurken düşüyor 5-6 aydır falan kalp ağrısıyla uyanıyor. (söylediğine göre) hastaneye gitmiyor hala sigortası yok. belki doktor ya da bilen bir süslü vardır. bu şekilde babam sürünür mü böyle? yoksa küt diye gider mi? kalp krizi genetik ailesinde. dedem de 46 yaşında babamla birebir semptomları gösterip stent falan takılmaya kalmadan vefat etmiş.

1. Sizi eleştirmek için söylemiyorum ama üzüldüm adamcağıza süslüm.Keşke olay oldugunda ambulans çağırıp acilden giriş yapsaydınız.bu şekilde acil gelen hastalara yapılan işlemlerin özelde bile ücretsiz olduğunu biliyorum tabi değişmediyse sistem.Maddi durumunuz çok mü kötü bilmiyorum süslüm ama bir aylık sigortasını yatırsanız.Bütün kontrolleri gerekiyorsa ameliyat veya anjiyo da yapılır.

19 temmuz 2019 08:06

2. Yok artık adam ölsün diye çekip vurmadığınız kalmış. Ne yaptı bu adam size de bu kadar umursamazsınız

19 temmuz 2019 08:36

3. aynı hastalıklardan geçti benim babam ve 2016 yılında kalp krizi geçirerek vefat etti, onun psikolojisi yediği içtiği her şeye çok çok dikkat etmeniz gerekli. bize de stent takıldı bypass ameliyatı geçirdi ve sayısız bir sürü işlem. biz hep güçlü durmaya çalışıp yanında olduk eminiz ki bu kadar operasyona rağmen ameliyattan sonra uzun süre onu ayakta tutan ailesinin desteğiydi. kaybetmesi çok kolay asıl acı o gittikten sonra bunları düşünüp kendinizi üzecek olmanız.

19 temmuz 2019 09:01

4. Merhaba anjioda çalışıyorum yani o stentleri biz takıyoruz ucuzu pahalısı yoktur. Ancak stent takıldıktan sonra plavix veya birilanta günlük olarak kullanması gerekir belki duruma göre ecoprin. Sigara asla içmemeli ve stresten uzak durmalı. Göğüs ağrısı bulantı kusma uyuşma varsa acilen doktora gitmeli. Şuan mı geçiriyor olabilir ki genetik yatkınlık var. Belki stent tıkandı belki açamadıkları damar var. Acilen hastaneye gitsin. Eko efor yaptılar mı bir de efsi kaç nabzı kaça düşüyor

19 temmuz 2019 09:17

5. Babaniz olse umrunuzda olmayacak gibi. “Surunur mu kut diye gider mi?” Cumlesini ben kendi babam icin kuramam bile yani o derece uzer beni dusunmesi. Belki o da size cok cektirdi bilemeyecegim ama okurken ben uzuldum adamin haline.

19 temmuz 2019 09:38

6. Allah evladın da hayırlısını versin.

19 temmuz 2019 09:57

7. bence troll, benim babam hasta olucak da ben stend uygun bişi takılsın dicem, kardeşimle babamın dövüşmesine bir müdahalede bulunmayacağım, vay anasını.

19 temmuz 2019 10:49

8. yahu kız belli ki yoksul bir aileden geliyor. hastane masraflarını karşılayamayız diye korkmuşlar, uygun bir ameliyat yaptırmaya çalışmışlar. bunda bu kadar delirecek bir şey göremiyorum. tek sorun kardeşinizin dirseği ile vurmuş olması. o noktaya ben de takıldım. babaya vururlur mu yahu hayatımda şahit olmadım. neyse adamı biran önce hastaneye götürün. devlet hastanesi. ciddi bir konu olduğu için mutlaka ilgilenirler.

19 temmuz 2019 11:59

9. Şu Anlık bir şey yok. 3 gündür söylediği şeyler bunlar ki daha önce de söylediği oldu. Ne zaman biz evden uzak olsak ne hikmetse kalbi ağrıyor. Geçen sene tatildeyken de kalbim ağrıyor falan diyip telefonlarını kapatmıştı. Hiçbir şey yoktu. Sabah da uyuyakalmışım dedi. Babam anlık kalp krizi geçirirken burda soru açmadım herhalde.

Babamın sigortasız olması kendisi ile ilgili. Çok fazla borcu var ve devlete olan borcunu kapatması lazım sigorta için. Evde o hariç herkesin sigortası var. Gelirle ilgili bir şey değil. Kaldı ki, 1 ay önce kendine iphone aldı o parayla doktora da gidebilirdi. Bu ayda bilgisayar alacağım diyor. Ki evde iki tane bilgisayar var zaten. Bu kadar ağrısı olan bir insan gider kendisi doktora. Yanlış mı düşünüyorum? Babam aç açıkta da kimse onu doktora götürmüyor gibi bir durum yok. Maaşı da olduğu gibi kendisi harcıyor. Eve bir tane su bile aldığı yok. Pekala doktora gidebilir isterse.

19 temmuz 2019 12:41

10. Eeee? Sürünür mü böyle ne çirkin bir sorudur ya? Babanızdan ayrı olarak bu cümleyi kuran birinin iyi biri olma ihtimali sıfır. İğrenç bir insansınız, nasıl bir evlat olduğunuz beni ilgilendirmez.

19 temmuz 2019 13:19