babama dair bir soru, eski travmalar?

merhaba süslüler, şu sıralar babalarla ilgili çok soru görünce ben de benimkini sormak istedim. babamla hala içten olarak barışabilmiş değilim ve fikirlerinize ihtiyacım var, cevap veren herkese teşekkür ederim şimdiden. anlatacaklarım baya spesifik, o yüzden silmem gerekmesi ihtimaline karşın yoruma yazmak zorundayım maalesef.

1. Birazdan salağın teki gelip sorunu kopyalayacak.

18 nisan 2021 22:59

2. Soruya kaynak ben de yazayım :)

Babam inanılmaz ilgisiz, suratsız, bencil bir insandır. Çocukluğumda insanlar içinde hep aşağılayıcı davranırdı, saçma sebeplerden azarlardı gövde gösterisi için. Bağırarak falan susturur bastırırdı beni. Kendimi ifade edemezdim. Ergenliğim boyunca hapis hayatı yaşadım. Sürekli zorunluluklar engeller vardı mantıksız mantıksız.

annem ise yapamayız kızım, baban izin vermez kızım, ben nasıl yapayım kızım modunda bir kadın. zamanla babam bu hale getirmiş. şimdilerde artık tahammül edemediği için isyan bayraklarını çekti, boşanma korkusundan babam biraz yumuşadı.

şimdilerde hayatıma girenlerin bana kızmasına büyük bir zaafım var. kızılmasından nefret ediyorum, asla kızılmasın istiyorum. bazen bana kızılmasın diye yaptığım şeyler oluyor. Bununla yüzleşmeyi denedim, kızılsa ne olur ki diye... berbat hissettiriyor. sevdiğim kişi, hayatımdaki kişi bana hiçama hiç kızmasın istiyorum.

ilerde babam gibi manipüle edici salak biriyle olmaktan, anneme benzemekten ve bunları fark edememekten korkuyorum.

19 nisan 2021 01:55