babanızın annenizi aldattığını öğrenseniz annenize söyler miydiniz?

bir de anneniz öğrense bu durumu ve hiçbir şey yapmasa, sizin babanıza olan tavrınız ne olurdu? üçümüz de her şeyden haberdarız ama mesela  benim bildiğimi bilmiyorlar. babama soğuk yaptığımda sanki hiçbir sorun yok gibi bana neden böyle davranıyosun diye soruyor. ikisinin ilişkisini ilgilendirir diyip geçmeli miyim yoksa annemin tavrına rağmen her şeyi açık açık konuşmalı mıyım? anneme kıyamıyorum, bu evden bir an önce gitmek istiyorum. üstelik bu adam benim erkek arkadaşım olduğunda istememişti onu, görüşmeyeceksin demişti. şimdi çıkıp sen bana bunu yaptın, kendin evliyken aldattın karını utanmıyor musun diye sormak istiyorum..

1. Seni ilgilendirmez, onların arasında, anne kabul eder saygı duy, etmezse yine karışma

22 ocak 2021 14:49

2. Allah yardımcın olsun süslü çok zordur eminim ama ben susamazdım kesin söylerdim kıyameti koparırdım evi o adamın başına yıkardım.

22 ocak 2021 14:50

3. Çok zor cidden. Biz annemle aynı anda öğrenmiştik. O an dizlerimden aşağısının tutmadığını hissetmiştim. Annem de sadece biliyordum dedi bütün sakinliğiyle kalktı gitti.

22 ocak 2021 15:08

4. üni sınavlarına hazırlandığım zamanlarda bir gece tuvalete kalktığımda babamın telefonunun ışığının yandığını farkettim. yani normalde asla telefonunu kurcalamam aklıma bile gelmez ama o gece uyku sersemliğiyle elime almışım. gelen mesajı görünce şok oldum. o an napacağımı bilemedim gizlice mutfağa gidip kadını arayıp olayı bırakmasını isteyecektim. annem de duymayacaktı sonra da babamla özel konuşacaktım.

neyse aradım kadına kibarca ailemizin düzeninin bozulmasını istemediğimi, tekrar görüşmemesini vs istedim. kadın "seni küçük orospu kapat çeneni" dedi. ben de gerçekten inanılmaz inek ve salak bi tiptim kadın öyle diyince çenem titredi, ağlamaklı oldum. babam da belli ki uyumuyormuş bir hışım içeri girdi ve elini kaldırdı bana annem sesi duyunca o da uyandı vs....

elime yüzüme bulaştırdım yani. üzerinden 10 sene geçti resmen ama aklıma geldikçe tuhaf oluyorum

22 ocak 2021 15:11

5. ogrendim soylemedim kendisi ogrendi bi sekilde. kendilerinin yemedigi bok kalmaz ama cocuklarina ahlak dersi verirler butun babalar boyle maalesef. ikisinin arasina girme bosver.

22 ocak 2021 15:11

6. Ben de söyledim ama annem bilmiyordu ben söyleyince öğrendi. Boşanmadılar da ama ben de annem de uzun süre soğuk yaptık. Hala kendisine karşı ciddi bir sevgi hissetmiyorum ama karaktersiz olduğum için zengin olduğundan görüşmeye falan devam ediyorum babamla normal davranıyorum, uzak. Zaten farklı şehirde yaşıyorum nadiren görüşüyoruz ama asla sahip olamayacağım maddi olanakları sunuyor. (Arabamı ve evimi aldı ciddi bir miras kalacak vs) Çoluğuma çocuğa güzel bir hayat sunabilmek benim şuanki maaşımla mümkün değil bunun için böyle devam edicem karaktersiz karaktersiz.

22 ocak 2021 15:11

7. Ben söyledim. Annem başta ayrılmak istedi ama sonra sülale baskısı falan affetti. Klasik dövdü mü sövdü mü aman kocandır kafası. Ben kararına saygı duydum ama evden ayrıldım. Hayatındaki kadınlar bana yaptığı babalığı eksik yapmasına neden olduğu için. Yoksa dört dörtlük baba olsa beni ilgilendirmez ikisinin kararı. Aradan yıllar geçti. Konuşuyoruz ediyoruz da ben yine de olanları tamamen unutamıyorum. Eski sıcaklığım yok ama yine de babadır diyorum tamamen kesmiyorum bir şeyleri. Aynı evde yaşamadığım için çok kafama taktığım bir konu değil.

22 ocak 2021 15:17

8. A6 kusura bakma ama baban şerefsiz metresi ondan da şerefsiz. Nasıl uyuz oldum anlatamam. Sonra noldu boşandılar mı annenle?

22 ocak 2021 15:52

9. A3ün yaptığı çok mantıklı.

Eğer annen de biliyorsa ve babanla muhatap olmak istemiyorsan annene bildiğini ve babanla muhatap olmak istemediğini, bunu da babana onun iletmesi gerektiğini söyleyebilirsin. Olabildiğince mesafeli davranıp evden de bir an önce gitmek için elinden geleni yaparsın.

Bizimkilerinki biraz fazla olaylı geçti. Kadının bize yaşattıkları bile başlı başına çok ağırdı. Zaten annem de kabullenmedi bu durumu, babamı zar zor ikna ettik ve anlaşmalı boşandılar. Senelerce beni evden attınız da iyi mi oldu diye söylendi.

22 ocak 2021 16:05

10. Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Şu an ekonomik özgürlüğüm olmadığı için evden gidemiyorum. Ama gerçekten gidebileceğim en uzak yere gitmek istiyorum. Benim babamla bu olaylardan önce iyi bir ilişkim vardı. Yani anlaşırdık, sevgisini gösterirdi. Birkaç yıl önce annem şehir dışındayken, babamın bi kadınla telefonla konuştuğunu duydum. O sırada çok üzüldüm ne yapacağımı bilemedim ve ben de annemin yanına gittim ertesi gün. Birlikte döndüğümüzde babama her şeyi duyduğumu söyledim, ağladım. Tabi başta inkar etti, arkadaşıyla konuştuğunu söyledi ama konuşmanın içeriğini söyleyince kısa süreli bir şeydi annen duymasın, herkes neler neler yapıyor ben öyle bi hata yapmadım vs, gibi şeyler söyledi. O dönem hiç konuşmuyodum onunla gerçekten mesafe koymuştum ama zaman geçtikçe eskisi kadar olmasa da hafifledi sinirim. Sanırım ben de anlık, kısa süreli bi şey gibi düşünmek istedim. Anneme bununla ilgili bazı imalarda bulunduğumda hiç ihtimal vermediğini anlayacağım şeyler söyledi. Şimdi tekrarladı ve kendi gözleriyle mesajları gördü. Şu an olmasa da kendi hayatımı kurup gittiğimde bir şekilde yüzüne vuracağım bunu. Çünkü sadece annemi değil bizi de aldatmış gibi hissediyorum. Biliyorum ben evlenecek olsam sorun çıkaracak, diken üstünde olacağım, içimden gelenleri yapamayacağım hatta belki sevdiğim insanı yine istemeyecek ama bu sefer o fırsatı vermeyeceğim ona. Gerçekten ekonomik özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu anladım. Şimdi böyle sıkışmış hissetmezdim çalışıyor olsaydım. Ben de aslında bazı konularda gelenekselci bi insanım ama böyle şeyleri yaşayıp duydukça ataerkil aile düzeninden, erkeklerin kendilerine her şeyi hak görüp 'kadın yapamaz' tavırlarından tiksiniyorum.

22 ocak 2021 16:09