bazı tesettürlü kadınlar çok kötü kokuyor?

bazı tanıdıklarımdan ya da sırada beklerken önümde arkamda duran kadınlardan iğrenç kokular alıyorum. terlemişler ama ter kokusu dönüşüm geçirmiş böyle anlatamıyorum benzersiz iğrençlikte bir koku. büyük ihtimalle farkında değiller giyinip parfüm sıkıp evden çıkıyorlar belki ama terledikçe bu koku oluşuyor. neden özellikle tesettürlüler dikkatimi çekti bilmiyorum. polyester mi giyiniyorlar havasızlıktan koku artıyor bilmiyorum ama ciddi bir sorun var uyarmam çok mu kaba olur? buradan da çağrıda bulunayım türbanlı kardeşlerim ter kokusuna çok dikkat edin

1. Gerçekten hiç mi fark etmediniz? Bundan sonra algıda seçicilik oluşur belki biraz dikkat edin gerçekten rahatsız edici kokanlar var. Problemin kaynağını bilmiyorum ama çözülmesi gereken bir durum bence insanın hayat kalitesi değişir bi kere. İslamfobik değilim başörtü nefreti gibi algılanmasın sadece böyle dikkatimi çekti belki bir şeyler değişir diye yani. Amacım kavga çıkarmak ya da belli bir kesimi topa tutmak değildi böyle anlaşılmamak için özellikle yazdığıma dikkat ettim. Afedersiniz

10 ağustos 2022 19:41

2. Tesettürlü veya tesettürsüz diye ayırmayacağım ama cidden insanlar çok ter kokuyor. Deodorant bulunalı ve yaygınlaşalı çok zaman oldu. Kimisi ter değil bildiğin kuru soğan gibi kokuyor. Çözemiyorum banyo yapıp sonra koltuk altına deodorant kullanmak bu kadar zor mu? Ya da o korkunç ter kokusunu nasıl kendileri almıyor, rahatsız olmuyor? Pahalı falan diyen olmasın lütfen bir paket sigara 30 TL ve insanlar her gün alıyor, bir paket sigara parasına burnumuzun direğine rahat bir yaşam verebilirler.

10 ağustos 2022 19:42

3. Suslu ekonomik alım gücüyle çok alakalı ben insanlara bu yüzden laf edemiyorum ne yapsınlar ucuz diye polyester şeyler aliyorlar pamuklu ürünler ve muhafazar giyim gerçekten pahallı. Deodorantlar zaten almış başını gitmiş ki kullansan bile bu sıcaklarda bir faydası olmuyor ben hem terliyor hem biraz kokuyorum mesela açık olduğum halde yani uyarmak haddinize değil ortamdan uzaklaşın her kokani uyarsaydik

10 ağustos 2022 19:47

4. Mesela şimdi belki ben de kokacağım ama sıfır kol giyiniyorum koltuk altım havayla temas ettiği için kuru kalıyor ve kokmuyorum. Kapalı giyim ürünlerinde kumaşa daha çok dikkat edilmeli ya da kuru tutmak için özel çaba sarfedilmeli

10 ağustos 2022 19:51

5. Tesettür giyimin çoğu poşet gibi kumaşlardan oluşuyor süslü. Pamuk veya kaliteli olanlara ulaşmak da biraz fazla maliyetli oluyor. Bunu daha önce ben de fark etmiştim, inceledim biraz. Bir miktar da sosyolojik olduğunu düşünüyorum. Annem de tesettürlü ve bu kıyafet işine, iyi kokmaya dikkat ediyoruz. Kötü koktuklarını fark ettiklerim genelde ülkenin orta kesiminden, ekonomik olarak daha alt sınıflara ait olanlar ve kültürel tesettür kullananlar oluyor. Ve bunun da tesettürlü olmalarıyla ilgisi olduğunu pek düşünmüyorum, deodorant nedir bilmeyen amcalar gibi düşünebiliriz. Kumaş tercihi etkisini arttırıyor sadece.

10 ağustos 2022 19:58

6. Ben cidden çoğu insanın deodorant kullandığını düşünmüyorum ya, deodorant kullansa isterse naylon giyinsin yine kokmaz çünkü. Geçen gün ter içinde bir kız yanımdan koşa koşa gitti koşu yapıyordu bayağı, üzerinde tayt vs teri atacak şeyler. Ona rağmen kız miss gibi kokuyordu, yumos gibi kokuyordu. Ne yediğin bile etkiliyor ter kokunu. Ayrıca evet bende fark ettim son anonimin dediği gibi gelir düzeyi düşük kesim kokuyor, sadece ter değil ağızları da kokuyor ve garip bir koku daha oluyor.

10 ağustos 2022 20:02

7. Ay bir sürü şey yazdım ama fark ettim ki boşuna. Herkes her şeyden şikayet ediyor, biri de çıkıp ya evet ama bakın şöyle böyle demiyor. Mevzu tesettürlü/genç/yaşlı olmak değil. Mevzu bir şeylere erişebilmek. İnsanlar aç arkadaşlar farkında mısınız? Pek çok insanın açlıktan ağzı kokuyor çok afedersiniz. Ter kokmuş kokmamış ona ne fark edecek? Evet ihmalkarlık da var ama şu an türkiyede şartlar çok değişti ve insanların önceliği karın doyurmak. Yani böyle yok sigara içiyorlar yok starbucksa gidiyorlar argümanları ile o dandik sokak röportajlarındaki iktidar savunucularından farklı yapmıyor sizleri.

10 ağustos 2022 20:12

8. aclıkla bunun ne ilgisi var süslü? kat kat giyinorlar ve terliyorlar tamam. sonra ustlerine giydikleri ferace/pardesu turu seyi asıyorlar bi koseye ertesi gun gene giyiyorlar ama ter zaten ona da gecmis oluyor ve bu boyle devam ediyor. terlediysen o kıyafeti yıkayacaksın yoksa kokmaması imkansız. sadece bunu yapsalar o denli koku olmaz zaten. deodorant da kullanmasınlar hadi pahalı. deterjana da mı kıyamıyorlar?

10 ağustos 2022 20:23

9. A7 ne diyon ya çocuk yapacağına deodorant alsın, adamda/kadında alışkanlık bile yok böyle tiplere diş macunu al, deodorant al kullanmazlar bile. Bunu sende biliyorsun, herkesin ağzı bok kokuyor çünkü kimse disini fırçalamıyor. Parası yok diye mi sence? Hayır tabii ki. Temizlik alışkanlığı yok yok yok yok yok. Sonsuza kadar yok yok yazabilirim. Yok abi, diş macunu satılmıyor bile reyonlar dolu dolu. Alan bile ipana falan alıyor şakasız ağzına su tut aynı temizliği sağlar belki de. Diş bakımı sağlıktır sağlık, sağlıklı olmaktır ağzını temiz tutmak. Bunu bile dusunemeyen insanları saçma sapan savunmayın ya.

10 ağustos 2022 20:27

10. Fukaralıktan hayatım. Pardesü pahalı bi şey herkes çeşit çeşit alamıyor, e her gün makinaya atılabilen bi şey de değil. Aynı tişörtü 15 gün giydiğini düşün... İstediğin kadsr deodorant kullan, duş al...

Zengin kapalılar kokmuyo dikkat edersen, çünkü neden çeşit çeşit giyiyolar. Mesela benim teyzemler. Mis gibi kokarlar, zenginler, çeşit çeşit pardesüleri var. Ama onların da ruhu kokuyo işte, lağım gibi...

10 ağustos 2022 20:29