belli bir giyim tarzı üzerinden bir marka oluşturmak ?

çeşitli giyim tarzları içinden tek bir tarza yönelik ürün grup ve çeşidiyle bir marka oluşturma fikrim var. sizce böyle bir marka ilgi görür mü? tek bir tarzın hakim olduğu mağazalardan alışveriş yapmayı ne düzeyde tercih ediyorsunuz?

1. Çoğu marka böyle değil mi zaten?

9 nisan 2023 20:11

2. Süslü çoğu marka böyle zaten cevabını bekliyordum açıkçası. Anlatmak istediğimi aslında nasıl anlatırım bilmiyorum. Bir örnekle anlatmaya çalışayım, mesela y2k tarz giyim ürünlerinin satıldığı bir marka gibi bir şey demek istediğim. Kafamda çok açık aslında ama anlatmaya çalışırken epey zorlanıyorum dolayısıyla bu cevabı aldığıma hiç şaşırmadım :(

9 nisan 2023 21:03

3. Alternatif bir tarzdan bahsediyorsun, hedef kitlesi belirgin olan, genele hitap etmeyen, ana akım olmayan, sanırım.

O tarz bana hitap ediyorsa alışveriş yaparım ama etmiyorsa tabi ki yapmam.

Bence kaliteli bir iş çıkarırsan ve tanıtırsan mutlaka satar. Her şeyin bir alıcısı var çünkü.

9 nisan 2023 21:46

4. A3 süslü y2k'yı çok belirgin bir stil olduğundan sadece örnek verdim. Kendi kafamdaki konsept her daim var olan bir tarz üzerine, üstüne bir de bu tarz asla bitmeyecek gibi duruyor.

9 nisan 2023 22:23

5. A1 süslü, ağzın bal yesin gerçekten. O kadar iyi ifade etmişsin ki, harikasın. Evet tam olarak istediğim şey bu, aslında ana akım içerisinde de yer alabilir bu giyimdeki parça bazında ama genel olarak kendi kitlesi olan bir konsept düşünüyorum. Ayrıca cevabınız için de teşekkür ederim, gerçekten de her şeyin alıcısı mevcut dediğiniz gibi.

9 nisan 2023 22:26

6. süslü aklıma ilk beauty omelette geldi. mağazanın tamamı aynı kadını giydirebilir. benim için bu marka mesela jimmy key, markanın çoğu ürünü birbiriyle çok uygun tarzda. girip elbise gömlek etek bluz pantolon tüm bu parçaları tek alışverişte alıp çıkabilirim ve hepsi birbiriyle uygun parçalar olur. cevap olarak da evet diyorum benim tarzıma hitap ediyorsa ve bütçeme uygunsa sadık müşterisi olabilirdim böyle bir markanın

10 nisan 2023 20:05

7. Evet süslü benzer olarak jimmy key verilebilir kesinlikle, girip mesela takıdan kıyafete tam kombin çıkabileceğiniz bir marka, hatta iç çamaşırına, çantaya varana dek. Biraz yükseliş var gibi dediğim konseptte, son günlerde Zara'da bile düşündüğüm tarzda parçalar görmeye başladım ufak ufak.

10 nisan 2023 22:26