benim bu kocamın saflık salaklık şaka mı?

süslüler dün bir durum yaşandı. kırıcı olmadan yorumlarsanız sevinirim. dün eşim yeğeniyle telefonda konuşuyordu. üniversiteye hazırlanıyor yeğeni. o da telefonda klasik motivasyon konuşmalarından birini yapıyordu. sonra dedi ki 'sınavı kazan da sana araba alıcam. zaten alacağım arabaya da ortaksın.' biz arabamızı yenilemek istiyoruz, bunun için birikim yapmaya çalışıyoruz bu arada. bu lafı da daha önce birkaç kez tekrarladı yeğenine ama ben çok ciddiye almadım açıkçası. birinde kayınvalide de vardı 'oglum çok düşkün yegenlerine alır alır oglummm' falan diye 'duygulanmıştı'. içimden 'aynen aynen alır canım' falan diyip salladım. eşim ciddi de değildir herhalde diye de düşündüm bir taraftan ama tabii öyle de olsa yanlış. çünkü tutmayacağın bir sözü vermezsin kimseye. dün artık tekrar edince dedim ki 'oldu canım istersen ev de alalım? tutamayacagimiz sözleri verme. biz kimseye araba falan alamayiz. o kadar da değil yani.' dedi ki yegenlerini çok seviyormuş bla bla. 'ben de yegenlerimi seviyorum ama onlara böyle bir söz vermem. biz de bir aileyiz. bizim de çocuğumuz olabilir. enişten alır miydi çocuğumuza araba? hem biz neden kabul edelim böyle bir şeyi kabul etmezdik. herkesin kendi ailesi, çoluğu çocuğu var. böyle bir şey olamaz.' sonra şakaya vurdu biraz sen kıskandın dedi. 'yok hiç kiskanmadim, alakası yok. ama böyle bir şeyi kabul edemem olmaz' dedim. sonra kapattı artık tekrar etmedi. anladım ki daha bizim ayrı bir aile olduğumuzu, ailesinden bağımsız bireyler olduğumuzu algılayamamış. bu konuyu ayrıca açıp konuşmalı mıyız? tekrar maddi konuları vs oturup netlestirsek mi bu durumları sizce? çünkü ailesi de yapıyor böyle şeyler. bütçemiz ortakmış gibi istekleri oluyor ihtiyaçtan bağımsız lüks beklentileri için.

1. Süslü üzgünüm ama şaka yapmıyorlar. Ne eşin ne ailesi. Maaşını sakın yedirme bunlara ailenle aran iyiyse güveniyorsan arada altın alıp annene ver saklasın.

23 ekim 2024 15:29

2. Evet süslü gülerek falan söyleyince şakadır herhalde demiştim. Zaten böyle bir şeye müsade etmem diye de sallamamıstım başta. Ama devam edince söyleme gereği duydum ki gayet de ciddiymis.

23 ekim 2024 15:31

3. Ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Ayirabildigim kadar ayda bir çeyrek de olsa alma ve anneme verme planım var.

23 ekim 2024 15:32

4. ay yok artık. araba almayı geçtim de alacağınız arabaya nasıl ortak oluyormuş ya? o sizin ve eşinizin arabası ne münasebet yeğeni gelip ortak olacakmış? siz de kendi yeğenlerinizi ortak edin o zaman öyle şey mi olur? iyi demişsiniz tavrınızı önceden bilsin de böyle bir şey yapmaya cesaret edemesin. biz de birilerinin yeğenleriyiz valla bizi de severler ederler ama gelip araba alan olmadı. ayrıca çocuğunuz olsa çocuğunuza ayırmanız gereken parayı yeğeninin araba taksidini ödemeye mi harcamayı planlıyormuş?

23 ekim 2024 15:36

5. Ay o ortamda direkt ne alaka canim sanki biz cok zenginiz falan desene süslü ortami boz yani çünkü kocan salagin teki mlsf. Sizin kendi aileniz icin yapmaniz gereken seyleri baskasina yapmak istiyor ve siz uyarinca da kiskanc mi oluyorsunuz...

23 ekim 2024 15:36

6. Süslü benden habersiz alacağını sanmıyorum birikimimizi zaten bende duruyor şu an. Ki gerçekten bitirici vuruş olur bunu yaparsa, dönüşü olmayan başka bir yola gireriz.

23 ekim 2024 15:37

7. anonim 1 +1

kesinlikle madem başkasına araba alacak durumu var. tek maaşla evi geçindirsin o zaman sen kendi paranı komple kendine ayır. bak ailesi bu tabiki destek olur yardım eder elinden tutar. ama bu araba? wtf? çok büyük bi şey. kaldı ki kaç bin tl ya da sıfır ise milyon. yani kim neye ortak olacak? ya da millete neden araba alınacak? yani çöpe atacak paranız mı var?

annesi babası olmaz çocukların durumları iyi değildir öksüz yetim vs. tamam o zaman söylersin her şeyi serersin kimseleri yok dersin destek olursun. herkesin eli tutuyor ayağı tutuyor bu devirde kim kime araba alacak? siz bence birikmiş paranız varsa bi arsa, ev, araba yatırım bi yere bağlayın ya da çocuk yapın. yoksa bu adam dişinden tırnağından artan parayı oraya buraya sıvayacak.

annesi de az o... değil. benim oğlum alır yeğenlerini çok seviyor bla bla diyeceğine sizin de kendinize göre ihtiyaçlarınız var oğlum yarın bi gün çocuğunuz olur kenara koy parani demiyor. herkes mal

23 ekim 2024 15:38

8. Süslü vallahi haklısın. Yani araba dediğin şey pahalı bir şey nolursa olsun. Hani bu masrafı sağlık vs gibi bir şey için yapacak olsa neyse derdim de açıkçası araba hele o yaştaki bir çocuk için elzem değil ki siz niye karşılayasınız zaten. Çok isterse gitsin altın hediye etsin, saat hediye etsin ama araba nedir. Ayrıca isterse sen ev hanımı ol , o çalışıp para getirsin hiç farketmez o kazanılan para hanenizin parası senin de paran. Dediğin gibi o zaman sen de yeğenlerine al onların aşağı kalır yanı ne yani.

Yine diyorum elzem bir şeyden bahsediliyor olsa farklı bir konu ama bu nedir. Vallahi sinirlendim xfjnhs

Bu iki farklı aile olduğu gerçeğini bu erkekler neden kavrayamıyor ya şok oluyorum.

23 ekim 2024 15:39

9. 3. Süslü o aşamaya gelirse sonuna kadar alırım alabileceğim her şeyi acımam zaten.

Bence anladı, haklı olduğumun da farkında ve ne diyeceğini bilemediği için kiskandın hehe falan diye şakaya vurdu. Ama bu tavrını sürdürürse cidden boşanma sebebi. Bilemiyorum.

Ben yeri geliyor kendi ihtiyacımdan kısıyorum birikim yapılacak diye. Aşağı yukarı aynı maaşı alıyoruz. Kusura bakmasın emegimi yeğenine hibe edemem.

23 ekim 2024 15:45

10. Ya düşündüm. Yegenlerim üni. aşamasına gelse, okumasına destek olmak isterim en fazla. Bir ihtiyacını karşılarım vs. Ailesinin karsilayamadigi bir şey varsa yardımcı olurum. Eşim için de aynı şeye okeyim yapabilir. Ama araba da değildir yani.

23 ekim 2024 15:47