benim hiç kız arkadaşım yok, en son unide olmustu o da mesafe girdi bozuldu. yani seneler oldu nasıl arkadaşlık yapılır onu da bilmiyorum?

erkek arkadaşım da bir tane var. öyle çok sosyal değilim hatta hiç değilim galiba. ben öyle oturup çay kahve içelim değil de bir derdin sıkıntın olduğunda anlatacak kadar samimi ilişkiler istiyorum. iş yerinde yüz yüze gülüp samimi görünüyorlar ama arkadan başka konuşuyorlar yani oradan istemiyorum. sevgilim senin kız arkadaşların olsun bir derdin sıkıntın olduğunda iliskimizle ilgili veya başka, anlat rahatlarsın vb şeyler söylüyor. böyle söylemesi beni rahatsız ediyor aslında, sanki ben kendimi kapatmışim istemiyormusum gibi davranıyor. onun çokça arkadaşı var erkek, benim hiç yok haliyle tüm zamanım sosyal hayatım ondan ibaret oluyor. okulda hep birlikteyiz, okul bitti şu an canım çok sıkılıyor. örneğin arkadaşlarıyla tatile gezmeye gidiyor benim gidecek kimse yok. hiç kız arkadaşı olmayan var mı? vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz

1. Bence sorun sende insanın nasıl arkadası bu kadar az olabilir,  kız arkadaşı hiç olmaz aklım almıyor. Belli ki insanlar senle arkadaş olmuyor.

22 haziran 2024 23:58

2. Kim oturup çay kahve bile içemediği birinin sıkıntısını dinler ki kendine terapist mi arıyorsun arkadaş mı?

Sen samimi olmadığın için arkadaşın olmuyordur

23 haziran 2024 00:10

3. Üzülme süslü ya a1 gibi anlayışsız bir arkadaşın olsaydı? insanların arkadaşlıkları zamanla bitebiliyor, sosyal ortamları da pek yoksa haliyle kimseyle tanışamıyorlar. Gördüğüm kadarıyla da belli bir yaştan sonra çoğu insan ya yeni biriyle tanışmaya açık değil ya da belli bir yakınlığın ötesine geçmek istemiyorlar. Benim yakın arkadaşlarımın bir kısmıyla zamanla koptuk, kimi yurt dışına kimi de şehir dışına gitti. Sonra insanlar gelip şok oluyor "aa nasıl arkadaşın olmaz?" Diye, böyle olmaz işte ne yapalım hayatın akışı insanı bu noktaya getirebiliyor. Genelde birileriyle tanışmak için kursları falan öneriyorlar. Onun dışında özellikle oyun oynayan insanlar discord üzerinden tanışıp arkadaş oluyorlar.

23 haziran 2024 00:14

4. burada bu tür sorularda kimse aksi cevaplar vermezdi benim şanssızlığım herhalde hep böyle a1 a2 gibi hadsiz ukala sivri insanlar denk geliyor. bugüne kadar çok oldu araya zaman ve mesafe girince iletişim koreliyor. sanki bi benmişim bunu yaşayan, boşuna mı deniyor gözden ırak gönülden ırak diye. o hesap işte, ve de bir yaştan sonra insan arkadaş edinmekte zorlanıyor benim yaş grubu çoğunlukla evli ve çocuklu, bekar biri evli ve çocuklu biriyle pek bir şey paylaşamaz.

onun dışında lütfen benim gibi olanlar yazsın çünkü öteki cevaplar hiç yardımcı olmuyor. örneğin nerelerden arkadaş ediniyorsunuz?

ayrıca samimi biri olmasam geçmişte hiç arkadaşım olmazdı veya şuandan bahsedersek sevgilim de olmazdı silah zoruyla yanımda durmuyor ya

23 haziran 2024 00:15

5. a3 evet öyle. a1 a2 gibi tiplere selam bile vermiyorum yalnız kalmak bunlarla muhatap olmaktan kat be kat iyidir

a4 lise ve üniversitede oldu çok da samimi ilişkilerdi ama işte araya zaman mesafe girdi evlilik çocuk vb yaşam düzeni kurdu çoğu. ben bekarım ve evli çocuklu insanlarla iletişim kurulsa bile öteye gecilemiyor. erkeklerle daha kolay arkadaşlık edebiliyorum ama sevgilim gereksiz tribe giriyor bu sebeple kız arkadaş edin diyor bana

23 haziran 2024 00:19

6. Süslü pardon sorunu yanlış okumuşum, cevabımı sildim. Ben hiç arkadaşının olmadığını düşünmüştüm. Normal süreçler süslü ya ben 32 yaşındayım, benim de yok dediğim gibi. İş hayatında samimi bir arkadaşlık olmuyor pek zaten kahve içmeye çıktığım birileri var ama çok samimiyet aramıyoruz birbirimizde. bu yaşlarda herkes kendi hayatının derdine düşüyor, kimi evleniyor, kimi ailesiyle uğraşıyor, kimi sevgilisiyle vs. İş hayatında herkes herkese geçici olarak bakıyor çünkü zaman yetmiyor. Yetişkinlik biraz böyle bir durum.

23 haziran 2024 00:23

7. a4 sorun değil. aslında ben çok sıkıntı yapmıyordum ta ki sevgilim kız arkadaşın olsun diyene kadar. onun çok arkadaşı var ve gezip tozmaya rahatça gitmek istiyor, ben gitme demiyorum ama isterdim ki sevgilisiyle onlarla geçirdiği vakitten daha fazla vakit geçirsin, maalesef böyle biri değil. hep onlarla. ben sürekli benle takıl diye de darlayan biri değilim. bana kız arkadaşların olsa daha iyi senin için demese bu tribe girmezdim sanırım

23 haziran 2024 00:29

8. erkek arkadaşımın liseden üniversiteden kalma. bir de erkeklerin ilişkileri kadinlarinkinden uzun sürüyor gozlemledigim kadarıyla.

23 haziran 2024 00:58

9. süslü bu ben. hangi şehirdesiniz? :(

23 haziran 2024 01:15

10. a8 güneydoğu da bir ildeyim büyük ihtimalle sen batıdasindir burada tanışma sorularında hep batıda oturuyor oluyorlar. küçük bir yerde yaşıyorum maalesef keşke büyük bir şehirde yaşıyor olsaydım en azından kurs vb konularda alternatifim çok olurdu :(

23 haziran 2024 01:25