2 haftalık çalışmaya nasıl maaş yatırsınlar tam olarak?
Çıkış yaparken iki tarafın da birbirinden alacağı olmadığın adait bir belge imzalanıyor sanırım o nedenle çalıştığın zaman kadarın ğcretini alman lazım. Öbür türlü bedavaya çalıştırılmış olursun ve bu dolandırıcılık olur
a2 onu şimdi imzalarsam ayın 1inde maaş yatmaz diye korkuyorum işte. bir hafta daha çalışıp maaşın yatmasını bekliyip mi çıkayım ya da evrakları imzalamak için bir hafta sonra mı gideyim?
sözleşmeniz varsa ve sigorta girişiniz yapıldıysa elbette ki verirler. kavgalı bile ayrılsanız maaş vermeme gibi bir şey olmaz kurumsak yerde
a6 ne saçmalıyorsun sen? ben maaşıma kaldılar mı dedim? istifa etmek istiyorum diyince müdür ay başını bekle maaşını alırsın dediği için buraya soru açtım. yoksa öyle bir düşüncem bile yoktu müdür kendi diyince bi 'acaba' oldum. bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz
Ne zaman çıkarsan çık o vakte kadar yaptığın emeğin, çalışmanın ücretini alırsın illa 1 aya tamamlayayım diye takılma
Deneme süresinde değilsen ihbar süresine göre çıkacağını haber vermen lazım
Eğer deneme süresindeysen ki çoğunlukla ilk 2ay deneme süresidir, yine de imzaladığın sözleşmenin içeriğine göre bu süre değişebilir. Haber verip direkt çıkabilirsin.
Müdürün dediğini anlamadım yani bu vakte kadar yaptığım çalışmanın karşılığı medir o zaman diye sorman lazım muhtemelen 1.ay dolduğunda da başka bahane bulur bilemedim
@2 2 aylık deneme süresindeyim ihbar sürem yok yani. bildiğim kadarıyla ödenmesi gerekiyor önceki işimden ayrılırken alacağım kalmadığına dair istifayı yazmıştım. şakasına şu an ödeme yapmasak sen bunu kabul ettin biliyorsun değil mi demişti eski müdürüm. tabi o mağazada herhangi bir korkum oluşmadı ödeme yapacaklarını bildiğim kurumsal bir yerdi. burası dışardan kurumsal ama içerden asla değil. ödememe ihtimalleri var gibi geldi.
Eğer bu konuları bildiğine dair bir ik ihukuki terim içeren ciddi cümleler kurarsan ödemeni yaparlar genelde bilgisiz gördükleri kişileri kandırma eğiliminde oluyor bu tarz kişiler yaani senin için sorun olmaz net ol süslü bildiğini belli et bazı şeyleri
Bu sözlük cahil kaynıyor gerçekten. Arkadaşlar bilmediğiniz konuda niye yorum yapıyorsunuz? Anonim 1 de gelmiş neyin maaşını yatırsınlar demiş. La havle. Çalıştığınız her bir gün için ücrete hak kazanırsınız ss. Bim kurumsal bir firma olduğu için endişelenmenize gerek yok. İşten çıkış işlemleriniz yapılırken maaşınız da verilir. Müdür gibi kılkuyruklar aksi laf ederse sigortaya şikayette bulunurum o zaman, benim iki haftalık maaşımı almam lazım diyin. En kötü ihtimalle maaşınız verilmezse arabuluculuğa başvurun o zaman öderler.